Stigli nalazi obdukcije mladića koji je preminuo nakon operacije krajnika

Obdukcija je pokazala je da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Sat vremena je trajala reanimacija, ali bezuspješno. No, zašto i kako je uopće do smrti došlo, pokazat će detaljnija patološka analiza.

Neslužbeno se doznaje da se mladić za operaciju odlučio zbog čestiih upala grla, a jedna rutinska operacija krajnika završila je tragično, piše dnevnik.hr

Otorinolaringolozi kažu da se krajnici uobičajeno operiraju kod mlađe djece i tada su manje rizične, a kod starijih zna doći do komplikacija, no uistinu rijetko i skoro nikad – do smrti.

Istražuje se što je točno pošlo po zlu, između ostaloga, i unutarnjom bolničkom kontrolom. Ravnateljica bolnice poručuje da će se do kraja tjedna znati više detalja. Zasad se zna da se mladić nakon 15-minutne operacije probudio, a nepuna dva sata poslije je umro.

Nema sumnje u rad anesteziologa

Poznati hrvatski anesteziolog s 35 godina rada u struci, stoga, ne sumnja u rad anesteziologa. ”Oni nikad ne djeluju trajno. Ako se pacijent uspio probuditi, bio je svjestan, što sam čuo da se desilo, to govori da je doza anestetika i način anestetike bio u redu”, kaže prof. dr. sc. Ino Husedžinović, stalni sudski vještak za anesteziologiju i intenzivnu medicinu.

No, Husedžinović kaže da je, unatoč silnom oprezu, i u svojoj karijeri nailazio na neobične i nepredvidive slučajeve. ”Sjećam se slučajeva da su se dešavale i rupture, mikroaneurizmi u mozgu za koje se nije znalo da postoje, da su se javljali fatalni poremećaji ritma zbog nekakvih infekcija”, rekao je Husedžinović.

O cijelom je slučaju obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, pa se u šibenskoj bolnici uskoro može očekivati i inspekcija kako bi se rasvijetlile okolnosti ove tragedije.

POSLJEDNJE DODANO: