Na zgradi šibenske gradske uprave postavljen dres Dražena Petrovića povodom njegovog 53. rođendana

– Svaku godišnjicu Draženova rođenja Šibenik iz godine u godinu obilježava na novi način. Ovaj put to je ogromna replika njegovog originalnog dresa koji čuvaju u Školi košarke Dražena Petrovića. Podizanjem dresa na zgradu gradske uprave poručujemo svim Šibenčanima, ali i cijeloj Hrvatskoj i svijetu, da je Dražen naš dečko. Njegova košarkaška prepoznatljivost počela je s parketa na Baldekinu, a sve ono što se kasnije događalo u Ciboni, Realu i NBA bila je samo nadogradnja – rekao je Burić., piše šibenik.in

Šibenskoj dizajnerici Karmen Herceg trebalo je nekoliko dana za sašiti dres, a ideju je podržala i Draženova majka Biserka Petrović.

Dres će, ovisno o vremenskim prilikama, na pročelju Krešimirova doma ostati najmanje do ponedjeljka.

Program obilježavanja 53. rođendana Dražena  Petrovića započet će u subotu košarkaškim turnirom ‘Sjećanje na Dražena’, koji će se paralelno odigravati u dvoranama Osnovnih škola Petra Krešimira IV i Vidici.

U 9,30 sati starta dječja utrka na šibenskoj rivi, a u spomen na Dražena održat će se i atletske utrke ‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’, sa startom u 11 i 12,30 sati sa šibenske rive.

U nedjelju će se kod spomenika Dražena Petrovića u 9,30 sati, na sam njegov rođendan, održati polaganje cvijeća u spomen na šibenskog košarkaškog virtuoza, a u prigodnom programu nastupit će i učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić i klapa Bunari.

POSLJEDNJE DODANO: