Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/54f399bdb07835f40e8b598f/80
Foto: Screenshot YouTube

Opuštajuća i odlična zabava i ovog petka je u Cox baru

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan

Vrhinsku zabavu i ovog petka bit će u Cox baru na Trsteniku. Svirka, odličan glas, imitacije različitih pjevača... nalazi se sve u jednom čovjeku. Točnije u Branku Medaku, koji će vas zabavljati bez stanke, cijelu noć. Osim što je odličana pjevač i zabavljač, može ga se nazvat i stand up komičarem. O čemu je točno riječ, doznat će oni koji ovog petka posjete Cox bar. Malo opuštene atmosfere nakon radnog tjedna, nikome neće škoditi.

Cox i ovog vikenda nudi i akcijske cijene pića, dok je ulaz za sve posjetitelje slobodan.

Rezervacije na 0919038903

Facebook komentari

hr Thu Nov 24 2016 09:28:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/594ced8fb9e03ef22e8b4635/80

Kalifornijac posjetio Disneyland 2000 dana zaredom

Disneyjevu zabavnom parku ne nedostaje posjetitelja, ni malih ni velikih, ali jedan nadmašuje sve: Amerikanac koji je posjetio Disneyland 2000 dana zaredom.

Jeff Reitz proslavio je u četvrtak tu obljetnicu upotrijebivši još jednom svoju godišnju propusnicu koja mu omogućuje dnevni posjet parku od 1. siječnja 2012.

"Kad sam ga pitao što mu se tako sviđa u parku, odgovorio je da voli predstave i sve atrakcije ali naročito voli ondje slušati glazbu. Pretpostavljam da ga to opušta", prokomentirao je John McClintock, glasnogovornik Disneylanda.

Ističe da Disney nije nikada imao tako žarkog posjetitelja parka poput Jeffa Reitza, nekadašnjeg pripadnika zračnih snaga od četrdesetak godina koji dolazi nakon radnog dana na nekoliko sati.

McClintock kaže da "njegova djevojka često dolazi s njim, ali ne uvijek". Kad bi to bio slučaj, "bila bi to stvarno luda ljubav, zar ne?", dodao je on.


Facebook komentari

hr Fri Jun 23 2017 12:31:07 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/594ccf93b9e03e312f8b45fc/80

Splitske mažoretkinje na regionalnom prvenstvu Dalmacije pokupile brojna odličja

Na natjecanju su sudjelovali mažoret timovi iz Sinja, Kaštela, Splita, Solina, Orebića, Korčule, Vele luke, Blata i Segeta.
Splitske mažoretkinje na osmom regionalnom prvenstvu Dalmacije u mažoret plesu koje se održalo u Solinu u četvrtak (22.lipnja 2017.) osvojile su osam zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Samim tim rezultatom apsolutne su pobjednice regionalnog natjecanja s najviše osvojenih zlatnih medalja.  

Evo u kojim su disciplinama osvojile medalje zlatne medalje: Tradicionalni mažoret ples (8 do 10 godina), Tradicionalni mažoret ples  (12 godina), Exibition grupa (12 god.), Grupa s rekvizitima (8 do 10  godina), Solo s rekvizitima Barbara Jerončić  (8 do 10 godina), Antea Kalinić (10 do 12 godina), Duet s rekvizitima (10 do 12 godina) Ana Lovrinčević i Marijela Guć, Drugo mjesto osvojila je Ivona Petričević (12 godina), dok je brončano odličje zaslužila Grupa s rekvizitima (6 do 8 godina).

Entuzijazam i trud trenerica Marine Milinović i Bjanke Bubica Šarić se višestruko isplatio te su cure  još jednom pokazale izuzetno umijeće  baratanja štapom i promovirale Split i kulturu mažoret plesa.

Splitske mažoretkinje, s ovom generacijom uz kontinuirani rad i trud, imaju i svijetlu budućnost  na državnim te ujedno i europskim natjecanjima.



Facebook komentari

hr Fri Jun 23 2017 10:27:38 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/58eff3c1b473983b228b4579/80
Foto: Pixabay

Korisni trikovi: Jaja zamrznite bez ljuske, a sir prije zamrzavanja naribajte

Sačuvaj pa uštedi - višak vina zamrznite u kalupima za led pa ih iskoristite za bolju aromu gulaša i rižota, a ledene kockice kave ubacite u smoothie ili napitke s mlijekom
Kava, jaja, svježe začinsko bilje, pa čak i sir samo su neke od namirnica koje možete zamrznuti i na taj način im produljiti rok trajanja. Ako se zamrzava povrće, potrebno ga je najprije očistiti, oprati, prema potrebi narezati i potom kratko obraditi kipućom vodom, tj. blanširati. Nakon blanširanja slijedi hlađenje pod mlazom što hladnije vode, temeljito sušenje i pakiranje, kaže Vesna Bosanac, nutricionistica i koautorica računalnog programa za izradu jelovnika “Program prehrane”. Jednom odmrznute namirnice upotrijebite u roku od 24 sata, pišu 24 sata.

Zamrznuti se mogu i jaja, ali bez ljuske koja će se raspuknuti na niskim temperaturama u zamrzivaču. Jaja pospremite u vrećice ili plastične posude te koristite za omlet i kajganu. 

Na hermetički zatvorenu posudu stavite naljepnicu s datumom i brojem jaja, a u zamrzivaču mogu izdržati do osam mjeseci. Jaja možete i zamrznuti tako da ih umutite sa soli ili šećerom. Tako ćete biti sigurni da će zadržati lijepu strukturu nakon odleđivanja.
 

Na svakih pet velikih jaja dodajte žličicu i pol šećera ili pola žličice soli. Na isti način možete zamrznuti samo žumanjke, a bjelanjke najprije propustite kroz cjedilo i zamrznite bez dodataka, u prikladnoj posudi. Tijesto za pizzu razvaljajte u mini pizze i zaledite. Nije ga potrebno odmrzavati, nego samo dodati nadjev i ispeći. Kruh prethodno zamotajte u foliju i stavite u vrećicu za zamrzavanje. 

Odledite ga u zagrijanoj pećnici na 150°C. Pecite ga oko deset minuta i dobit ćete svjež kruh, s hrskavom koricom i mekom sredinom. Svježi đumbir se često presuši u hladnjaku, ali sitno nasjeckanom i zamrznutom produljit ćete vijek trajanja. Bez imalo grižnje savjesti možete pospremiti u hladnjak i humus, namaz od slanutka te bilo koji drugi povrtni namaz.
 

Orašastim plodovima će zamrzivač produljiti rok trajanja, a hladnoća spriječiti da ulja u njima užegnu. Očišćene bademe, orahe ili lješnjake pospremite u plastične vrećice ili posude.
 

Orahe čuvajte do šest mjeseci, a lješnjake i do godinu dana. Tvrde sorte sireva mogu se zamrzavati, najbolje naribani i pospremljeni u plastičnim vrećicama. Sir naribajte jer ga tako možete bez odmrzavanja posipati po pizzi, tjestenini ili gratiniranim jelima. 

Ostatke vina i kave zamrznite u kalupe za led pa aromatizirajte gulaše, rague i umake ili iskoristite za druge napitke, koktele i slastice od kave.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Facebook komentari

hr Thu Jun 22 2017 21:30:04 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/543bea111899429279000302/80
Foto: Screenshot

Novi Zeland postaje magnet za istospolne brakove

Novozelandski krajolici nisu jedini razlog prekomorskih dolazaka parova koji se ondje žele vezati za čitav život jer otkad je Novi Zeland 2013. legalizirao istospolne brakove onamo hrle homoseksualni i lezbijski parovi iz cijelog svijeta.

Svojim netaknutim plažama, planinama pod snijegom i bujnim šumama, Novi Zeland nudi raskošnu pozadinu za fotografije s vjenčanja. Međutim nudi i ono što parovi iz Njemačke, Australije, Singapura i mnogih drugih zemalja ne mogu dobiti kod kuće: mogućnost da se zakonito ožene.

Novi Zeland legalizirao je istospolne brakove 2013. i otad je postao magnet za parove koji se žele vjenčati.

Procjenjuje se da je 2016. pola od blizu 1000 istospolnih brakova koji su se oženili na Novom Zelandu bili stranci. Gotovo 60 posto došlo ih je iz Australije i 17 posto iz Kine, a u obje zemlje istospolni brakovi nisu legalni. 

Za usporedbu, samo 11 posto heteroseksualnih parova koji su se oženili na Novom Zelandu bili su iz prekomorskih zemalja.

 


Facebook komentari

hr Thu Jun 22 2017 20:59:08 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .