Ljetni sladoledi od samo dva sastojka

Lubenica je definitivno ona vrsta ljetnog voća u kojem možemo uživati dok u potpunosti ne nestane. Prepuna je vode i idealan je odabir za učinkovitu hidrataciju u vrijeme vrućih dana.

Osim u svježoj, u lubenici možete uživati i u obliku jednostavnog sladoleda od dva sastojka.

Spojite lubenicu s mentom, sve zajedno dobro usitnite i zamrznite. Jednostavan, osvježavajuć i sladak desert bit će spreman prije nego možete zamisliti.

PRIPREMA:

Sve što trebate jest izdubiti lubenicu, meso očistiti od koštica pa ga ubaciti u blender i usitniti, piše gastro.hr

Za to vrijeme svježe listove mente protrljajte između prstiju pa ih nasjeckajte ili ih lubenici dodajte u komadu. Trljanjem će iz mente izaći bogatiji okusi koji će vaš sladoled učiniti još ukusnijim.

Osim mente i lubenice, sladoledu možete dodati i sok jednog limuna koji će dodati divnu notu kiseline. Kada ste pomiješali sve sastojke, ubacite ih u kalupe za sladoled ili plastičnu posudu pa spremite u zamrzivač. Pustite da sladoled odstoji nekoliko sati kako bi se stisnuo.

ZA ČOKOLJUPCE:

Potrebno vam je:

60 mililitara slatkog vrhnja 
450 ml kokosovog mlijeka
Komadići čokolade

Slatko vrhnje potrebno je izmiksati u šlag, a zatim mu dodati kokosovo mlijeko pa laganim pokretima silikonskom kuhačom sve zajedno dobro povezati.  Važno je znati koristite li zaslađeno kokosovo mlijeko ili ne kako biste ga, u slučaju da je to potrebno, dodatno zasladili omiljenim zaslađivačem.

Dobivenu kremu rasporedite u posudu pa je zagladite i spremite na zamrzavanje na nekoliko sati, ovisno o količini koju pripremate i veličini kalupa u koji spremate sladoled. 

Zatim dodajte čokoladne komadiće.

Možete ih dodati odmah, prije samog zamrzavanja ili ih možete koristiti kao posip kada je sladoled već gotov. 

POSLJEDNJE DODANO: