Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5de0e86529111c680d8b458e/80

Formula 1 u Konjevratima? Šibenski gradonačelnik 'zagrizao' za mega-projekt

Mislilo se na sve - od staze, tribina, pozornice, ali i poligona za obuku

Šibenska gradska vlast, sudeći po izlaganju Željka Burića, gradonačelnika Šibenika, na 11. susretu gradonačelnika i poduzetnika u Amadria centru ipak nije odustala od plana izgradnje zone adrenalinskog sporta, uključujući i stazu za utrke Formule 1 u Konjevratima!

Predstavljajući gradske potencijale koji bi mogli zanimati investitore, Željko Burić je podsjetio na to da je Gradsko vijeće Šibenika usvajanjem detaljnog plana uređenja još prije nekoliko godina stvorilo preduvjete za realizaciju tog projekta.

Precizirana je i površina od oko 103 hektara za gradnju prometnog vježbališta i sportskog centra za ljubitelje brzine i adrenalina, koji bi bio svojevrsni pandan Grobniku.

- Od te se ideje, koju je iniciralo šibensko Automoto društvo, nije odustalo. Naprotiv, stvorena je detaljno razrađena planska podloga. Konjevrate doista jesu idealna lokacija za takav sadržaj kojim bi, uz ostalo, turistički valorizirali duboko zaleđe Šibenika. Smatram, naime, da ne možemo imati jako županijsko središte ako nemamo jako zaleđe, a poznato je da visokooktanski sportovi privlače specifičnu klijentelu. Brojni su u Hrvatskoj i diljem svijeta poklonici Formule 1, moto-utrka i sličnih adrenalinskih sportova, a među takvima ipak prednjače oni nešto dubljega džepa, koji osobno vole pratiti svoje favorite na stazama. Spomenut ću i mogućnosti koje uređeni sportski sadržaji takvog tipa pružaju za rekreativno bavljenje tim sportom i njegove zaljubljenike koji bi izvan turističke sezone punili hotelske kapacitete na našem području – kaže šibenski gradonačelnik.

Prelistavajući detaljni plan uređenja prometnog vježbališta i sportskog centra Konjevrate, razvidno je da se mislilo na sve - od izgradnje staze dužine 3100 metara po etapi, postavljanju fiksnih ili montažnih tribina za gledatelje, automoto i karting stazama, autodromu, čak i pozornici na otvorenom ili “drive in” kinu, poligonima za obuku i prometnim vježbalištima... 

Spomenuta je i mogućnost izgradnje helidroma, dječjeg zabavnog parka, poligona za skateboardere...
Infrastruktura uključuje i parkirališne prostore, a popratni sadržaji ugostiteljske i druge objekte.

Oni koji su upućeniji u gospodarsku opravdanost ovakvih projekata tvrde da slični sportski centri generiraju respektabilne ekonomske učinke zbog kojih ih investitori ne zaobilaze, a hoće li se i kada to dogoditi Šibeniku, pokazat će vrijeme. Gradska vlast će im, obećava gradonačelnik Burić, biti na raspolaganju za sve radnje koje su u nadležnosti gradske uprave Šibenika, piše Slobodna Dalmacija.

hr Fri Nov 29 2019 11:02:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e236db329111c20068b45a5/80

Tour de Dalmacija: HDZ na pripremama za unutarstranačke izbore

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković s brojnim ministrima i istaknutim članovima stranke obilježio je 30 godina od osnutka splitskog ogranka.
Nakon gubitka parlamentarnih izbora, aktualni predsjednik suočio se s brojnim kritikama na račun vodstava stranke i smjera u kojem ide. Danas je u Splitu iskoristio priliku odgovoriti kritičarima i istaknuo kako želi da nakon unutarstranačkih izbora HDZ izađe snažniji i da svi članovi stranke trebaju dati svoj doprinos.

Osvrnuo se i na mandat - Hrvatska je danas bolja, gospodarski raste, a Vlada je pokazala k
ako se štiti dignitet Domovinskog rata.

Potporu aktualnom predsjedniku dalo je i dalmatinsko vodstvo. Podržali su ga župan Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara te predsjednik splitskog ogranka Petar Škorić.

- Želim poslati poruku svim potencijalnim kandidatima na svim razinama za sve stranačke dužnosti - nemojte da vašom retorikom zbog jednog glasa odvojite i rascijepite prijatelja od prijatelja, branitelja od branitelja, unutar lokalnih zajednica ... nemojte to raditi jer nam je opet biti skupa“, poručio je Boban.

- Naše članstvo i biračko tijelo gaji domoljublje i kršćanstvo, i zato je ideološka smjernica stranke jedna od bitnih komponenti koju birač, kao i onu ekonomsku, sigurnosnu ili vanjskopolitičku, ocjenjuje iznova na svakim izborima“, rekao je Škorić.

Posjetio Jesenice, Imotski i Otočac


- HDZ odlikuje to što je demokratska stranka i na izborima koji slijede, svi koji žele sudjelovati, naravno da će to moći. Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki od nas mogu pokazati određene rezultate“, odgovorio je Plenković u Jesenicama na pitanje novinara očekuje li potporu članova stranke iz Dalmacije na unutarstranačkim izborima.

Nakon Splita, Plenković je posjetio Imotski u kojem se također obilježava 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini, a potom u Otočac gdje tamošnji HDZ također slavi 30. godišnjicu osnutka.
hr Sat Jan 18 2020 21:42:47 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e235b1329111cf2058b459f/80
Foto: Screenshot/RTL

Incident na Rivi: Branko Šerić verbalno napadnut zbog Zavadlava

Odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić, napadnut je u rodnom Splitu!
Iako je Šerić bio žrtva samo verbalnog napada, situacija, kaže, nije bila nimalo ugodna, otkrio je za RTL.

- Prolazio sam dijelom Rive prema Svetome Frani. Jedna skupina mladića mi je dobacivala. Jedan krupni čovjek mi je prišao s leđa prilično grubo. To je moj, jer idem kod tog brice, čovjek je posvjedočio i ako treba posvjedočit će, ali meni to ne treba ovaj čas", kazao je Branko Šerić za RTL. 

Na pitanje što su mu govorili, otkriva: "Da sam smeće, da kako mogu braniti ubojicu, da je pobio nevine dečke, da će me onemogućiti u tome".

Sve se događalo u neposrednoj blizini, gotovo na ulazu u kvart u kojem su se ubojstva dogodila. Malo dalje, brojne su mu nepoznate žene, kaže Šerić, pružale ruku. Pretpostavlja da je riječ o majkama koje se boje za svoju djecu.

- Ako osjetim mogućnost ugroze za sebe ja ću zatražiti, prije nego što krenem, u Splitu zaštitu od policije. A time hoću reći da se jedino od policije može zatražiti zaštita, a ne da se zaštita ili obrana poduzima na svoju ruku", kaže Šerić. 


hr Sat Jan 18 2020 20:23:34 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e2330a529111cee058b45af/80

Premijer u Splitu: Postrožit ćemo borbu protiv dilera

Osim povećanja aktivnosti, najavio je i mijenjanje zakona ukoliko bude potrebno.
Povodom obilježavanja osnutka HDZ-a u Splitu, premijer Andrej Plnković dotakao se i nedavnog stravičnog zločina počinjenog upravo u gradu pod Marjanom.

Najavio je pojačanje borbe nadležnih tijela protiv raspačivača droge te svih onih koji se bave organiziranim kriminalom.

Ojačat ćemo aktivnosti iz područja pravne sigurnosti. Mijenjat ćemo zakone ako treba, postrožiti borbu protiv onih koji raspačavaju drogu, koji se bave organiziranim kriminalom, koji mlade navode sa zdravog puta na delinkventna i devijantna ponašanja," rekao je Plenković.
hr Sat Jan 18 2020 17:24:19 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d23631529111c4bfd8b4595/80
Foto: HRVATSKE CESTE

Na terenu i policija: Kinezi otpustili zaštitare na Pelješkom mostu

Stručno mišljenje bit će izdano u što kraćem roku.
Kako javlja Dubrovački dnevnikKineska tvrtka China Road & Bridge Corporation otpustila je zaštitare koji su čuvali i nadzirali izgradnju Pelješkog mosta.

Policija je već napravila inspekcijski nadzor u sigurnosno stanje gradilišta te će u što kraćem roku izdati svoje stručno mišljenje. 

U svakom slučaju, ovakvo što ne iznenađuje jer su kineski graditelji poznati kao oni koji itekako vode računa o troškovima, no s druge strane ne treba zanemariti niti aspekt sigurnosne zaštite koji ovako biva upitan

hr Sat Jan 18 2020 17:01:46 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .