Carrillo: A sada Dinamo! Već smo pokazali da se možemo nositi s njima

Korak naprijed, tako treba gledati Hajdukovu pobjedu nad Cibalijom od 2:1 (1:1). Zahvaljujući gubitku bodova Dinama i Rijeke “bijeli” su se pomaknuli na tablici, sada su iza Dinama sedam, a iza Rijeke dva boda. A u subotu je veliki derbi, na Poljud stiže Dinamo, nema dvojbi da će to biti prava ludnica, jer bi Hajduk pobjedom skroz otvorio prvenstvo. Do pobjede nad Vinkovčanima Hajduk je došao teško, zahvaljujući dva dalekometna topa Tome Bašića (6. minuta) i Josipa Radoševića (57. minuta). Bili su to prekrasni golovi, najvrjednije što je ponudio ovaj dvoboj. I Cibalia je postigla gol izvan šesnaesterca, udarac Pluma u 13. minuti zakačio je nekoga iz Hajdukove obrane i prevario Stipicu.

– Zamišljali smo da će utakmica biti ovakva, Cibalia je momčad koja ima zbijene linije, dobro su defenzivno organizirani. Primljeni gol je bio nedostatak sportske sreće. U drugom dijelu smo napravili promjene, zabili smo drugi gol i imali još par prilika. Zadnjih deset minuta utakmica se otvorila. Tada je bilo uočljivo da smo napravili nekoliko taktičkih grešaka. Zaslužili smo pobjedu, ali ne možemo biti skroz zadovoljni. U napadačkom dijelu nismo bili do kraja dorečeni. Bio sam malo ljut na svoje igrače, kada ne bi precizno dodali loptu. Bilo je akcija kada nismo donijeli ispravne odluke – rekao je Carrillo.

A sada stiže Dinamo…

– Igrači su bili svjesni da su tri boda večeras bila jako važna, a protiv Dinama moramo biti bolji. To je jako važna utakmica za obje momčadi, trebamo se dobro pripremiti, analizirati dobre i loše strane kako bi bili spremni nadmetati se s jakim protivnikom. Imamo tjedan dana za pripremu, igrali smo s njima i pokazali da se možemo nositi. Ono što je bitno imamo navijače na svojoj strani – kaže Carrillo.
Krasan gol dao je Toma Bašić, bio je to pravi top.

– Sretan sam zbog gola i ranog vodstva. Bilo je dobrih i loših stvari, ali najvažnija su tri boda. Nema euforije prije Dinama. Kad već pitate, sačuvao sam poneki “projektil” za Dinamo, ti udarci iz daljine su mi jača strana, ali i dalje moram raditi na tome. Ma, nije ni bitno tko će dati gol, već da dođemo do tri boda – rekao je Bašić.

Hajduk – Cibalia 2:1
SPLIT – Stadion Poljud. Vrijeme ugodno. Gledatelja 8015. Sudac Dalibor Mlakar (Zagreb).
Strijelci: 1:O T. Bašić (6), 1:1 Plum (13), 2:1 Radošević (57).
Hajduk: Stipica – Juranović (od 86. Bosančić), Ismajli, Lopez, Memolla – Radošević, T. Bašić – Pešić (od 46. Kožulj), Hamza, Erceg – Ohandza (od 70. Said). Trener Joan Carrillo.
Cibalia: Brkić – Peričić, Ikić, Zgrablić, Galić (od 77. Vitaić) – Stepčić, Muženjak – Štrkalj, Plum, Karamarko – Dabro (od 68. Miličević). Trener Mladen Bartolović.

POSLJEDNJE DODANO: