Splitska dizajnerica Ivona Glavaš ove godine predstavlja kolekciju koja odiše otmjenošću i profinjenošću

Još jedan dan dijeli nas od dvodnevnog modnog spektakla – Zagreb Fashion Destinationa gdje će domaći brandovi pokazati svoje najnovije kreacije za ljeto i proljeće. Ove godine po prvi puta predstavit će se i splitska dizajnerica Ivona Glavaš koja stoji iza brenda ANOVI.

Njezin brand popularan je među Splićankama, a posebno se ističe profinjeni dizajn, najčešće pastelnih boja, haljina i trendi komada. Već pet godina Ivona kreira za svoje klijentice i uživa u svom pozivu modne dizajnerice.

Razgovarali smo s Ivonom koja nam je otkrila po čemu će biti specifična nova kolekcija i koliko je uzbuđena zbog prvog predstavljanja kolekcije u Zagrebu.

 Za početak, možete li nam reći nešto o vašem brendu? Što ga činim posebnim?

Anovi je brend koji stavlja naglasak na ženstvenost i profinjenost. Sve naše kreacije su ručno rađene od pomno biranih materijala. Posebnim ga čine kreacije koje su izuzetno nosive u svim prilikama i udobne te unikatne kolekcije kako bismo izbjegli uniformiranost.

Kakva je to “ANOVI” djevojka?

Anovi djevojka je profinjena, samozatajna i samouvjerena i prije svega dama koja radi na svojoj sreći i zna što želi.

Po prvi puta gostujete u Zagrebu na ZFD. Kako se osjećate? Jeste li uzbuđeni?

Moram priznati da sam jako sretna i uzbuđena te zahvalna organizatorima na pozivu i ukazanom povjerenju.


Što možemo očekivati od nove kolekcije? Kakvi materijali, uzorci, prevladavaju?

Nova kolekcija inspirirana je francuskom umjetnosti u doba rokokoa. Tako u kolekciji prevladavaju pastelne boje, prozračni materijali, čipka, nabori, neobični volani i volumenizirani rukavi. 

U kolekciji se nalaze haljine izrađene od metara i metara čipke te odijela u kojima će se svaka dama osjećati profinjeno, odvažno i svojim stilom neće moći proći neprimjećeno gdje god se pojavi. 

Uz haljine i odijela izradila sam i nakit kako bi kolekcija bila potpuna.

Posao dizajnerice – koliko je to izazovan posao u današnjem vremenu?

Svaki posao je izazovan ako želiš u njemu biti uspješan, pa tako i posao dizajnerice. Moda je jedna velika igra u kojoj treba definirati svoj stil koji će se njegovati i dopunjavati određenim inspiracijama.

 Kakve trendove prognozirate za nadolazeće vruće dane?

Lepršave haljine i suknje, bermude u kombinaciji sa prslucima i bluzama, puf rukave.

 Za kraj, koliko vas vaš posao ispunjava ? 

Moda je odmalena sastavni dio mog života. Volim modu, a isto tako volim učiti, raditi i stvarati nešto novo. Ispunjena sam svojim poslom na više životnih područja, osim što živim od toga što radim, radim ono što volim i što me svakodnevno istinski raduje.

POSLJEDNJE DODANO: