Besplatna radionica za mlade u Splitu

Svjetski savez mladih Hrvatska održat će u subotu, 26.8. u Splitu prvu u nizu radionica u sklopu projekta “Suradnjom protiv apatije” ili “Suprotiva” čije provođenje je osigurano sredstvima Europske komisije u sklopu programa Erasmus+.

Kao partneri na projektu sudjeluju Klub mladih Rijeka, OU Podum, Udruga Impress, Split Misli i Udruga Prizma.

Mladi iz Rijeke, Splita, Osijeka i Zagreba imat će priliku sudjelovati na edukaciji o strukturiranom dijalogu te se upoznati sa svim relevantnim dokumentima i tijelima koja uređuju status mladih u RH.

U sklopu projektu provodit će se istraživanje o potrebama mladih u RH u kojem će mladi imati priliku izraziti poteškoće i prednosti života u svojim lokalnim zajednicama.

Prva besplatna, edukativna radionica održat će se u Splitu, 26.8. na adresi Cvite Fiskovića 3, Split s početkom u 9h30. Polaznici će imati plaćen ručak, a dobit će i potrebne radne materijale.

Pozivamo mlade da se prijave na linku https://goo.gl/FAHZFT i popune još nekoliko preostalih mjesta na radionici.

Kroz međusobnu suradnju mladi će naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.

Svoje prijedloge mladi će imati priliku iznijeti izravno pred lokalne donositelje odluka na panel raspravi u sklopu koje će moći postavljati pitanja i tražiti odgovore od predstavnika vladajuće stranke i oporbe u svojoj lokalnoj zajednici.

Suprotiva je nastala kao odgovor na problem neuključenosti mladih u dobi između 18 i 30 godina u političke i društvene procese u Republici Hrvatskoj.

Mladi u Hrvatskoj su obeshrabreni i nemotivirani za sudjelovanje u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj. Posljedica takvog stanja je osjećaj nemoći i razočaranosti koji naposljetku dovodi do iseljavanja mladih iz Hrvatske.

Cilj ovog projekta je osnaživanje i motiviranje mladih za aktivnu suradnju i uključenost u demokratskom životu Hrvatske.#Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska podružnica je globalne organizacije World Youth Alliance koja se bavi promicanjem i zaštitom ljudskog dostojanstva kroz edukaciju, javno zagovaranje i kulturu. U Hrvatskoj udruga djeluje od 2012. godine i broji sedamdesetak aktivnih članova između 18 i 30 godina. Više o Udruzi možete pronaći na web-stranici: https://www.wya.net/wya-croatia.

POSLJEDNJE DODANO: