Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a9eaeea2af47f7c1f8b4713/80
Foto: Ledo

Potpuno novi okus: U škrinje stiže Macho od bijele čokolade!

Sladoled Macho jedan je od Ledovih klasika. Isprva u kombinaciji kremaste vanilije, neodoljivog nugat punjenja i preljeva od čokolade, ubrzo je dobio pojačanje u potpuno čokoladnoj varijanti, a nakon što su se ove dvije vrste ustalile u ponudi, brend je počeo eksperimentirati s okusima.

Prošle smo se godine oduševili s Macho Chocoberry sladoledom koji je spojio čokoladu s punjenjem od šumskog voća, a Ledo za novu toplu sezonu ima još jedan adut u rukavu. Radi se o novom Machu u kojem se susreću arome krem sladoleda s okusom bijele čokolade i lješnjaka, preljevom od bijele čokolade obogaćenom komadićima vafla i punjenjem od slatkog vrhnja, piše Journal.

 Ljeto će uz nove Ledo okuse definitivno biti uzbudljivo!

hr Tue Mar 06 2018 16:09:31 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c1541410e49387a4e8b4591/80

"Dan pobjede": Poslušajte novi hit grupe Magazin

Vruću atmosferu budućeg hita koji ćemo bez sumnje slušati u nadolazećim mjesecima, uz uvijek atraktivnu Andreu Šušnjaru upotpunjuju sportske navijačice splitskog plesnog kluba Noa

Grupa Magazin za kraj godine donosi nam novu glazbenu poslasticu. U najljepšem božićnom razdoblju ispunjenom ljubavlju i darivanjem, Vjekoslava i Tonči Huljić poklanjaju nam vesele stihove nove pjesme Dan pobjede.

Pod redateljskom palicom Riba Barbira, Magazin nas vraća u školske dane, a u videospotu za svoju pjesmu po prvi puta u glumačkoj ulozi nalazi se upravo Tonči Huljić. Vruću atmosferu budućeg hita koji ćemo bez sumnje slušati u nadolazećim mjesecima, uz uvijek atraktivnu Andreu Šušnjaru upotpunjuju sportske navijačice splitskog plesnog kluba Noa.

“Bilo mi je jako zabavno snimajući pjesmu i spot, sve je teklo lagano i bez stresa. Svi smo se dobro zabavljali. U zadnje vrijeme zaredali smo balade i tužne pjesme stoga je ova drugačija i pozitivna pjesma upravo ono što nam je potrebno u vrijeme darivanja i ljubavi!” – s osmijehom zaključuje Andrea.

Grupa Magazin novu pjesmu izvest će uživo na tradicionalnom koncertu koji nas u zagrebačkom klubu H2O očekuje na sam blagdan Božića, 25. prosinca.


hr Sat Dec 15 2018 19:00:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c1539200e4938784a8b462f/80
Foto: Pixabay

10 trikova kuhara s kojim će hrana imati okus kao iz restorana

Bez obzira pripremate li se za pečenje odreska ili cijelog pileta u pećnici, uzmite papirnate ručnike i njime osušite meso prije termičke obrade

1. Posolite

Kuhate bezokusnu hranu? Ne zaboravite je odgovarajuće posoliti. Profesionalni kuhari vjeruju da će hrana imati bolji okus ako pomalo solite tijekom cijelog procesa kuhanja, a ne samo jednom na kraju. 


2. Pošećerite 

Još uvijek niste zadovoljni svojim okusom? Stavite malo šećera u hranu! Šećer će imati osobiti efekt ako pripremate umak temeljen na rajčicama koje nisu u sezoni (i nedostaje im prirodne slatkoće). Šećer će unaprijediti okus i pečenih mrkvi ili cikle.

3. Dodajte malo maslaca pred kraj kuhanja

Restoranski umaci su uvijek sjajni i gusti jer im kuhari pred kraj termičke obrade dodaju komadić hladnog maslaca. Pokušajte. 

4. "Marinirajte“ meso u slanoj vodi

Znate li zašto je piletina i puretina sočnija u restoranu? Zato što profesionalni kuhari potapaju meso u slanoj vodi prije termičke obrade kako bi ga omekšali i učinili ga još slasnijim.

Dobri kandidati za ovaj postupak su komadi mesa koji inače imaju manje masnoće poput pilećih ili purećih prsa te svinjskih kotleta, a u slanu vodu možete ubaciti čak i kozice. 

5. Osušite meso prije pečenja

Bez obzira pripremate li se za pečenje odreska ili cijelog pileta u pećnici, uzmite papirnate ručnike i njime osušite meso prije termičke obrade. Uklonite li višak vlažnosti u odabranoj namirnici, zajamčit ćete si hrskavije pečeno meso. 

6. "Odmorite“ meso prije rezanja 

Nakon pečenja nemojte meso odmah razrezati već ga pustite da se "odmori“. Meso se obično „odmara“ otprilike pola vremena od sveukupno utrošenog vremena za termičku obradu. Tijekom "odmora“ sokovi se stabiliziraju u pečenju zbog čega ćete svojim ukućanima i prijateljima servirati sočnije meso. 

7. Tostirajte začine i orašaste plodove 

Prije nego što počnete kuhati tostirajte orašaste plodove u pećnici, a začine poput kumina, kardamoma ili kumina zagrijte u tavi. Na taj način otpustit ćete njihova prirodna ulja te pojačati njihov okusni profil. Tek onda ih dodajte svojih slanim i slatkim kreacijama. 

8. Dodajte malo limunovog soka 

Nevjerojatno je koliko će malo svježe iscijeđenog limunova soka unaprijediti okus vašeg obroka. Bez obzira imate li na tanjuru povrće kuhano na pari ili tunu iz konzerve, dodajte im malo soka limuna. Oduševit ćete se rezultatima. 

9. Pazite na temperaturu 

Neke namirnice bolje je kuhati na niskoj temperaturi kako bi održale svoju sočnost. Jaja su finija ako ih kuhate postepeno i polako. 

10. Uložite novac u dobra kuhinjska pomagala

Profesionalni kuhari paze na svoje noževe jer znaju da im samo kvalitetnapomagala jamče dobro odrezano i pripremljeno jelo. Isplati se uložiti novac u kvalitetna kuhinjska pomagala i posuđe. - piše punkufer

hr Sat Dec 15 2018 18:25:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c1535030e49389f4e8b457c/80
Foto: Igor Jakšić

Otvorena 13. Splitska.tiramola: I ovog puta je imala humanitarni karakter

U Galeriji fotografije Fotokluba Split sinoć je otvorena 13. izložba mladih fotografa „Splitska.tiramola“

Organizator izložbe je Udruga za promociju kulture mladih 'Splitski portal',a žiri u sastavu Maja Prgomet (predstavnica udruge Splitski portal), Diana Junaković Jerković (predstavnica Fotokluba Split) i Đordana Barbarić (predstavnica udruge MoSt koja ove godine obilježava 20. obljetnicu djelovanja) odabrao je 100 fotografija 57 autora/ica.  

Prisutnima su se obratili Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split i jedna od organizatorica izložbe i Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita koji je ujedno otvorio izložbu.

"Splitska.tiramola" i ovog puta je imala humanitarni karakter, jer sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe, uz dozvolu autora, prodavale su se na humanitarnom buvljaku "A di si ti?" udruge "MoSt", ispred HNK-a

Izložbu možete pogledati do 30. prosinca 2018.

Popis autora/ica:

Alen Marić
Alojzija Peronja
Antonija Ezgeta
Antonella Radanović       
Antonio Šolić
Andrijana Šarolić
Andrea Topić
Barbara Pešut
Bartolomeo Diaz
Bernarda Tolić
Brigita Rafanelli
Danica Katunarić
Dora Ćurak
Dora Matošević
Duje Bonačić
Eddy Meštrović

Eda Pleško

Elizabeta Ružić

Ema Carević

Frano Jerkan
Hana Hanžek
Hana Malenica
Iva Džaja
Iva Jukić
Ivana Lozančić
Joni Ulla
Josipa Protić
Kristina Soldić
Luka Mladinić
Laura Bobanac
Linda Žitnik
Luka Boban
Luka Eterović
Luciana Medić
Marko Ugrčić
Marita Bulimbašić

Marin Gudelj

Marija Pralija

Marul Kranjčević

Martina Novak

Marija Pralija

Martina Sabljić

Mia Martina Očašić

Miroslav Lelas 

Mladen Topić
Nina Sušac

Nina Šeparović
Pavla Vukšić
Paula Brčić

Paula Srdanović      

Roko Vladović

Sarah Casagrande

Tea Petra Božinovski

Tina Božan

Tina Ljubenkov

Zvonimir Ćapin

Zvonimira Michieli Tomić

hr Sat Dec 15 2018 18:08:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a992be32af47f4b1b8b45df/80

Mjesec rođenja otkriva: Kakav karakter će imati vaše dijete?

Mnogi vjeruju kako odgoj i genetika nisu jedini koji određuju kakvo će vaše dijete biti. Naime, astrolozi tvrde kako već po mjesecu u kojem bi se vaše dijete trebalo roditi možete pretpostaviti njegove karakterne crte čak i prije rođenja.

Siječanj

Osim što su djeca rođena na samom početku godine najčešće dosta zrela i odgovorna za svoje godine, krasi ih još jedna dobra osobina - odlično su organizirani. Također, ambicioznost im nije strana, piše Index.

Veljača

Energična, vesela, slobodnog duha, ali ponekad i poprilično svojeglava. Upravo su takva djeca rođenja u veljači. Brzo savladavaju nova znanja i vještine, lako sklapaju prijateljstva i ne podnose dosadu.

Ožujak

Ova su djeca veliki emotivci, a zanimljivo je kako vrlo rano nauče prepoznavati osjećaje drugih ljudi pa ne čudi što su jako brižna. Rado pomažu drugima.

Travanj

Njih jednostavno ne možete zaustaviti. Jako su aktivni i obožavaju igru s drugom djecom. Samouvjereni su i vrlo rano će pokazati želju da sve rade sami, bez pomoći odraslih ljudi koji ih okružuju.

Svibanj 

Djeca rođena u svibnju bi vas ponekad mogla iznenaditi dozom iskrenošću koju će vam "servirati". Štoviše, ponekad bi se mogli naći i u smiješnim, ali i neugodnim situacijama kada vaše dijete odluči sa svima podijeliti činjenice o vama koje ste možda ipak željeli zadržati za sebe. Osobe rođene u svibnju su najčešće pune energije, doslovno neumorne, pa ne čudi što nigdje ne mogu proći nezapaženo.

Lipanj

Vjerojatno ćete vrlo brzo shvatiti da vaše dijete ima razvijen smisao za humor. Zabavni su, a omiljena aktivnost im je - pričanje! Imaju jaku osobnost, ali su često veliki emotivci. Društveni su i vrlo zabavni.

Srpanj 

Ovo su djeca koja zahtijevaju puno pažnje. Vole biti paženi i maženi pa ne čudi što ih je ponekad iznenađujuće lako povrijediti. Često mijenjaju raspoloženja, a zanimljivo je i da će se vrlo rano naučiti zauzeti za sebe i svoje želje.

Kolovoz 

Djeci rođenoj u kolovozu gotovo je predodređeno da budu vođe. Obožavaju biti u centru pažnje i uvijek su u pokretu. Osim toga, oni su jako osjećajni. 

Rujan

Jedno je sigurno, ovi klinci znaju što hoće! Uz to, tvrdoglavi su i nemaju previše strpljenja pa to što žele, žele odmah. Uživaju u brizi o drugima pa se nemojte iznenaditi ako vašem djetetu omiljena igra bude briga o bebi, mijenjanje pelena, vožnja u kolicima... Također, obožavaju životinje. 

Listopad

Djeca rođena u listopadu obožavaju druženje pa ne čudi što jako lako sklapaju prijateljstva. Vrlo su šarmantni, pametni i neustrašivi, a mnoga će srca osvojiti i svojom brbljavošću. Ipak, ako ste očekivali da će vaše naredbe ili molbe odmah ispuniti, zaboravite na to. Ponekad znaju biti pomalo lijeni pa će radije sve obaveze odgoditi za neki drugi put...

Studeni

Ovo su osobe jakog karaktera i trebat će vam neko vrijeme da se naučite nositi s njim. Prave su mudrice pa se nemojte iznenaditi ako uspiju dobiti ono što žele čak i onda kada vi to ne želite. Odani su prijatelji, ali ne vole biti okruženi s previše ljudi. Draži im je njihov mir. 

Prosinac 

Djeca rođena na kraju godine karakterno su vrlo vesela i entuzijastična. Obožavaju učiti nove stvari i vrlo su uporni pa ne čudi što su često upravo ova djeca jedna od rijetkih koja ustvari vole školu. Temperamentna su, ali jako dobro znaju vladati emocijama pa ćete od njih rijetko doživjeti ispade.

hr Sat Dec 15 2018 14:28:47 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .