Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad72fc82af47f217f8b4793/80
Foto: Pixabay

Najčešći trikovi kojima vas pokušavaju prevariti na aerodromu

Nije rijetkost da vam na aerodromu dođe osoba i ponudi vam nošenje prtljage, a nakon toga vas zatraži mnogo novaca. Nemojte se bezveze dovoditi u ovakve situacije, već jednostavno potražite službenog nosača – ima ih dovoljno.

Kad kao turist dođete u strani grad, uvijek postoji mogućnost da će vas netko, odmah čim sletite, pokušati prevariti. Stoga je engleski Daily Mail objavio kratki vodič s upozorenjima kojih se stvari treba čuvati na aerodromima, a ako im je vjerovati, popis je sljedeći...

Osoba koja vam odvlači pažnju

Stigli ste, uzeli kufer, spremate se ići dalje – ali nailazi neki čovjek i započinjepriču s vama. Ostavljate kufer sa strane ne brinući ništa, no dok vi s njim „naklapate“njegov kompanjon „operira“ po vašem kuferu. Što reći nego, čuvajte se suvišnih razgovora u zračnim lukama.

Besplatni wifi

Lako je kad putujete zemljama EU otkad je ukinut roaming, ali ako primjerice odete u Rusiju ili preko oceana, itekako ćete tražiti pristup bežićnom internetu. Savjet – nipošto se ne spajajte na „unsecured“ wifi hotspotove, jer na taj način netko može provaliti u vaš telefon, poigrati se lozinkama, računima i sličnim stvarima...

Pomoć s nošenjem kufera

Nije rijetkost da vam na aerodromu dođe osoba i ponudi vam nošenje prtljage. Vi nakon dugačkog puta sretni pristanete, no nakon dolaska do taksija, čovjek vam ne želi vratiti prtljagu i traži da mu platite daleko veću cifru nego kakva u praksi zbilja je. Nemojte se bezveze dovoditi u ovakve situacije, već jednostavno potražite službenog nosača – ima ih dovoljno.Džeparenje

U gužvi ste na aerodormu, tražite prijevoz do grada, novčanik i dokumente ste na sekundu stavili u stražnji džep, a nakon što se malo maknete iz gužve, shvatite kako se oni tamo više ne nalaze. Uglavnom, bez puno filozofije, vrijedne stvari držite uvijek na mjestu do kojeg lopovi ne mogu doći, jer zadnje što vam treba je da na putovanju odmah ostanete bez novca i dokumenata...

Odbor za doček

S hotelom u kojem odsjedate dogovorili ste da po vas pošalju taxi. I ovdje budite oprezni i raspitajte se tko točno dolazi, jer postoje šanse kako će više od jedne osobe držati natpis s vašim imenom na aerodromu. Naime, moguće je kako neki recepcioneri pošalju nekog svog da vas pokupi, a taj prijevoz zna biti znatno skuplji. Tako da, uvijek se raspitajte tko točno dolazi.

Neispravni taksimetar

I stižemo do zadnje, ali vjerojatno i najpoznatije prijevare. Nakon vožnje taksist vam objašnjava kako se taksimetar pokvario i zaračunava vam znatno viši iznos od onog kojeg bi trebao. Na ovo posebno pripazite, a probleme izbjegnite na način da se odmah dogovorite za cijenu i koristite usluge pouzdanih kompanija, piše punkufer.hr.

hr Sun Jun 10 2018 15:59:51 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b76f1b3cb557a27688b4a10/80

Korida u Imotskom: pobjedu odnio bik Peronja

Bik je u vlasništvu braće Kokan koji već dugo sudjeluju u koridama
U Imotskom, točnije u Dolića Dragi, u nedjelju se održala korida pred 5 000 ljubitelja borbi bikova. Titulu najboljeg odnio je bik Peronja koji je obranio prošlogodišnju titulu, a pobjedio je Risonju koji je u vlasništvu Filipa Radanovića iz Kladnjica.

Bik Peronja star je pet godina, a braća Kokan posebno ga hrane i treniraju. Glavni koordinator treniranja je Marin sa svojim prijateljima Ivanom Zebićem, Nikolom Balićem i Trpimirom Maretićem.

Tradicija obitelj Kokan traje preko 20 godina, a s vremenom je to prešlo u ljubav. Njihov Peronja trenutno je najbolji i najjači bik u Hrvatskoj u srednjoj kategoriji od 900 kilograma. Pobjedio je u mnogim koridama pa su tako braća Kokan dobila poziv iz susjedne BiH da dogodine u travnju njihov Peronja odmjeri snage s najjačim bikom susjedne države.
hr Fri Aug 17 2018 17:57:55 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b76d573cb557a234f8b4fbe/80

Napadaj panike ili srčani udar? Simptomi su slični, znajte prepoznati razliku

Iako zvuči nevjerojatno da bi se ova dva stanja mogla preklapati, simptomi su im nevjerojatno slični

Simptomi napada panike i srčanog udara mogu biti veoma slični te je nekada čak teško reći koja je razlika među njima. 

Svake godine, od dva do tri posto osoba u SAD-u  proživljava panične poremećaje koji se očituju napadajima panike, tj. spontanim, naglim i neočekivanim napadajima intenzivnog straha ili užasa. 

Simptomi paničnog napada uključuju oštru bol u prsima, trnce u rukama, ubrzano kucanje srca, znojenje, tresavicu i kratak dah. 

Također, svake godine oko 735 000 ljudi u SAD-u doživi srčani udar, a simptomi udara su nevjerojatno slični napadu panike - bol u prsima, znojenje, povračanje, mučnina te kratak dah. Iako se simptomi ova dva zdravstvena stanja preklapaju, poznavanje razlike među njima može biti od životne važnosti.

No, shvaćanje razlike može biti otežano, pogotovo ako osoba nije proživjela simptome ni jednog napada. Faktori koji čine razliku su karakteristike boli i samo trajanje. Kod napadaja panike, bol u prsima je većinom oštra i stvara osjećaj probadanja, a lokalizirana je na središnjem dijelu prsa. Kod srčanog udara, bol karakterizira osjećaj pritiska i stiskanja.

Što se trajanja tiče, panični napadaji traju oko 20 do 30 minuta dok kod srčanog udara, simptomi traju dulje i kako vrijeme otječe postaju sve gori, piše zivotistil.hr

hr Fri Aug 17 2018 16:02:40 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b0ab36e2af47f3a008b46f8/80

Što je to emocionalna inteligencija?

U današnje vrijeme emocionalno inteligencija je ključ kojim otvaramo gotovo sva vrata. O čemu se radi i možete li za sebe reći da ste emocionalno inteligentni?

Što je emocionalna inteligencija?

Emocionalna inteligencija se temelji na sposobnosti pojedinca da pravilno prepozna svoje osjećaje, može ih kontrolirati, u stanju je prepoznati osjećaje drugih i nema poteškoća u održavanju zdravih odnosa s drugim osobama.

Tko su osobe s visokom emocionalnom inteligencijom? 

Osobe koje krasi visoka razina emocionalne inteligencije u pravilu su pojedinci koji samouvjereno upravljaju svojim emocijama, spremni su otvoreno razgovarati o njima i argumentirano ih obrazlažu. Kao rezultat navedenog pokraj sebe možete očekivati osobu koja nikada ne dopušta da emocije upravljaju odnosom (strah, ljutnja, bijes, krivnja).

Osobe s niskom emocionalnim inteligencijom

Osobe s niskom emocionalnom inteligencijom vrlo rijetko ili gotovo nikada ne govore niti ne analiziraju svoje osjećaje. Izbjegavaju prihvaćanje odgovornosti za krive postupke, preplavljeni su osjećajem krivnje, nesigurne su, pesimistične i sklone odgovornost prebaciti na druge.

Ako ste mišljenja da imate nisku razinu emocionalne inteligencije možda je pravo vrijeme da tijekom ljetnih mjeseci više vremena posvetite svojim emocijama. Razumijevanje vlastitih emocija je temelj za ispravno upravljanje emocijama. Ne zaboravite, vaše emocije su vaši robovi a vi ste vlastodršci, ne dopustite da se uloge zamijene jer u protivnom problemi su neizbježni u privatnom i profesionalnom okružju.

Svi mi želimo skladne i harmonične odnose koje ne možemo realizirati ako smo deficitni na području koje se veže uz emocionalnu inteligenciju., piše Ordinacija


hr Fri Aug 17 2018 12:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b7685e1cb557a4f6a8b4907/80
Foto: PIXABAY

Posao iz snova: Traži se osoba da putuje svijetom i pije gin

AKO STE ljubitelj gina, imamo dobru vijest za vas - postoji posao koji od vas traži samo da putujete svijetom i pijete gin.

Proizvođač gina Bombay Sapphire te ugostiteljska tvrtka Inception Group traže globalnog ambasadora čiji bi zadatak bio putovati svijetom 80 dana i piti gin. Posao je osmišljen u svrhu promocije novog bara u Londonu, Mr Fogg’s Society of Exploration, inspiriranog romanom Julesa Verna Put oko svijeta u 80 dana. Iako je riječ o promociji londonskog puba, nigdje nije naglašeno da kandidat mora biti iz Velike Britanije, tako da...

Sretnik koji bude odabran od kolovoza do studenog posjetit će Mumbai, Hong Kong, San Francisco, New York i Lisabon. 

Putovanje će morati zabilježiti fotografijama i tekstovima koji će se objavljivati na društvenim mrežama. Putem će morati prikupljati i razne biljke i začine koje ga oduševe kako bi pri povratku u londonski bar mogao napraviti vlastiti koktel pod nazivom Around The World., piše Index

Natječaj ne navodi direktno kolika je plaća pa se čini da će ambasadoru biti podmireni svi troškovi, no da redovitu plaću ipak neće primati. 

Prijaviti se možete ovdje do 27. kolovoza. 

 

hr Fri Aug 17 2018 10:23:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .