Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/54ddc206b0783510048b536f/80

Maškare u subotu na Rivi i u Đardinu!

Zaljubljeni Spli'ski krnjeval na rivi i u Đardinu – za djecu i odrasle, a u Jungli after!

Ove godine Valentinovo pada na pokladni tjedan pa je i tematika krnjevala – ljubavna.

Program Spli'skog krnjevala raspoređen je u desetak dana, a glavni "party dan" je ova subota tijekom koje će se predstaviti brojni programi na splitskoj rivi i u Đardinu. Party program je prebačen sa utorka na subotu da bi se u utorak dao naglasak na Šentencu na Peristilu te da se tek zahuktali plesnjaci ne moraju gasiti u ponoć.
Također program je predviđen za cijeli dan od 11 sati prijepodne do ponoći, tako da se može zaplesati i na suncem okupanoj rivi, te uživati u maškarama i noć i dan.

Krnjevalska povorka kreće već u podne s rive i prolazi Voćnim trgom, Marmontovom, Pjacom, Peristilom, Đardinom, Pazarom i vraća se na rivu gdje se nastavlja s programom.

Podsjetimo na ljubavnu priču ovogodišnjeg krnjevala: Dok Odisej (gradonačelnik Baldasar) luta morima, Penelopa umjesto da žali, ona pleše i slavi sa svojim udvaračima. Penelopu utjelovljuje iskusna splitska glumica Nives Ivanković koja se već na predaji ključeva grada odlično uživila u svoju ulogu i rasplesala rivu. Penelopa predvodi i krnjevalsku povorku u subotu pa očekujemo nastavak priče i nepodopština prije nego se Odisej vrati.

PROGRAM NA RIVI U SUBOTU:

11-14h DIČJI KRNJEVAL
Organizatori pozivaju svu djecu iz osnovnih i srednjih škola da se okupe u 11h na rivi ispred pozornice odakle  će krenuti povorka 9 punktova po gradu prema mapi predstavljenoj na internet stranici. Nastupiti će bubnjari iz Senegala, Capoeristi iz Brazila, gutači vatre iz Venezuele i Filipina, plesači s Kube, parkour i skateboard majstori, didgeridoo svirači, svirači harfe, table i ostalih egzotičnih instrumenata.
Posebno se priprema i Gusarska predstava za djecu i mnoga iznenađenja.

14-16h PAŠKARE
Karneval kućnih ljubimaca ove godine ima bogate nagrade, ali i humanitarnu notu. Uplaćuje se kotizacija za sudjelovanje na račun Udruge Sehaliah (IBAN: HR2723400091110524225), a sav prihod ide za pomoć napuštenim životinjama grada Splita! Više na internet stranicama.

16-18h 6. SALSA MASKENBAL
Već šestu godinu biramo najplesniju masku. Kako je ovo prva godina bez kiše, očekujemo najrasplesaniji salsa maskenbal do sada!

18h ESN Split Carnival
U suradnji sa Erasmus međunarodnim studentima na rivi biti će predstavljen njihov program te naravno moći ćemo zaplesati s njima od 18h sve do ponoći kroz program Funkty town i Kazetofon Love Carnival

21h KAZETOFON LOVE CARNIVAL
U ritmovima Studio 54 i najbolje glazbe sedamdesetih i osamdesetih, odlični DJ Brothers će nas rasplesati na rivi!

PROGRAM U ĐARDINU U SUBOTU:

11-24h LOVE CARNIVAL RAVE
Maškarani techno spektakl ugostit će ove godine čak 15 domaćih Dja kroz cjelodnevni techno maraton. Već od 11h ujutro pa sve do ponoći izmjenjivati će se na DJ pultu najbolji domaći party-makeri. U sklopu Spli'skog krnjevala u Đardinu će performance izvoditi i parkour i skateboarderi , tako da maškarane zabave neće nedostajati!

SLUŽBENI AFTER PARTY ODRŽATI ĆE SE U JUNGLI.
Pogledajte detaljnu mapu povorki i program objavljen na službenoj internet stranici www.krnjeval.com

hr Fri Feb 13 2015 10:22:17 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b211d8c2af47f852a8b466f/80
Foto: Getty Images

Teme o kojima ne bi trebali razgovarati na poslu

Uredsko čavrljanje zna biti dobar način za riješiti se stresa i uhvatiti predah od napornog dana. No, o nekim temama ne biste trebali pričati s kolegama.

Večernji.hr donosi popis tema o kojima nije poželjno pričati na poslu.

Ne pričajte o prošlom radnom mjestu 

Ostavite prošlost u prošlosti i koncentrirajte se na aktualne radne zadatke i ciljeve. Ako pljujete po bivšim kolegama ili radnim zadacima i opisu posla, možete se prikazati kao netko tko ne preuzima odgovornost za svoje postupke. To svakako ne želite, posebice ako nije točno.

Zdravstveno stanje

Izbjegavajte govoriti o detaljima vašeg zdravstvenog stanja više nego je to potrebno. Ako vas kolege pitaju kako ste, odgovorite iskreno, no nemojte dijeliti dodatne informacije koje nisu bitne za njih i ne utječu na vaše radne sposobnosti.

Politički stavovi

Na osnovi vaših političkih uvjerenja, koja se možda razlikuju od onih koje vaše kolege imaju, može vas se gledati kroz neku drugu prizmu, koja zaista nije presudna za vašu radnu poziciju. Ono što vi mislite o nekom političaru ili nekim postupcima vladajućih, komentirajte sa svojim prijateljima. Radno okruženje ostavite za teme koje se tiču vašeg radnog mjesta i postizanja zadanih ciljeva, piše N1.


hr Fri Sep 21 2018 19:38:07 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba5082bcb557a947e8b5396/80
Foto: 24Kitchen

Po receptima hrvatskih mama i baka kuhat će milijuni ljudi

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti okuse i mirise Istre te otkriti jela svojeg djetinjstva...

David Skoko, chef jednog od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih restorana „Batelina“ u Banjolama kod Pule, sve je samo ne obični kuhar! Neizmjerni talent, magična osobnost i strast, okosnice su njegovog karaktera koje su ga i dovele u društvo najboljih. David će stati uz bok već daleko poznatim kulinarskim mega zvijezdama kanala 24kitchen poput Jamie Olivera, Anthony Bourdaina, Gordona Ramseya, Marthe Stewart!

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti jednostavna, tradicionalna jela koja je začinio svojom kreativnošću. U svakoj epizodi pratit ćemo pripremu jednog cjelovitog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspiriran okusima iz djetinjstva. Jela će se uglavnom bazirati na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje chef Skoko iznimno poštuje i čiju nutritivnu vrijednost ističe.

Kako pripremiti rajčice punjene skutom, kaparima i slanim inćunima, salatu od gambera s lukom i celerom ili pak prekrasne deserte kao što su fritule s prošekom, skuta s karameliziranim smokvama i još mnogo novih okusa i doživljaja hrane. Bit će tu i istarskih kobasica kuhanih u vinu te labinskih krafa s muškatom i medom te drugih jela koja se prenose generacijama. 

Šira javnost mogla se upoznati s Davidovim radom kada je ugostio, a i zadivio svjetsku gastronomsku legendu i svog idola - Anthony Bourdaina. Uz činjenicu da je riječ o jednom od najoriginalnijih i najkreativnijih kuhara, David Skoko ima i vrlo zanimljivu biografiju. Naime, riječ je o kuharu koji je rođen u obitelji s četiri generacije ribara. Tako nekako je i započela priča o „Batelini“ – malom obiteljskom restoranu kojeg je pokrenuo njegov otac.

Nakon početnog perioda pripremanja „klasične“ hrane, Davidova strast prema kuhanju uzela je maha te je počeo stvarati nevjerojatna inovativna jela, što je njegovom restoranu donijelo titulu najboljeg restorana Hrvatske 2014. godine. Blistava karijera, brojne nagrade i suradnje sa svjetskim poznatim kuharima prepoznate su od strane Fox Networks Group Hrvatska, kao ključne kvalitete chefa koji će najbolje predstaviti hrvatsku kuhinju, piše punkufer.hr



hr Fri Sep 21 2018 17:03:28 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b9e8bd5cb557a8ea08b4907/80
Foto: Fotoklub Split

Od ponedjeljka: Izložba Split fotomaraton 2018.

U ponedjeljak, 24. rujna 2018. u 20 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se izložba fotografija Split fotomaraton 2018., a možete je pogedati do 29. rujna.
Izložba predstavlja 84 fotografije nastale na fotografskom natjecanju Split fotomaraton 2018., a o pobjednicima su odlučili nagrađivani fotoreporteri Joško Ponoš, Milan Šabić i Branimir Džaja.

Fotografije su nastale prema temama: Dnevna doza,Civilizacija, Crveno, Na duge staze, Izgubljeno u prijevodu, Siva zona, Standardna procedura, Paralelni svjetovi, Ludilo, Hipnotiziran, Površina i Kako to.

Na otvaranju izložbe će se proglasiti pobjednici i uručiti vrijedne nagrade.

Split fotomaraton podržavaju: Splitsko-dalmatinska županija, Sail Week, Anigota, DigitalFoto magazin, Yellow Store Split, Lumis, Fototeh grupa, Prizma, Foto Dalmacija, Tiskara Dvornik, Cineplexx, Karting Arena Split, FantaSTikon,Leventić doo, Festival mediteranskog filma Split, Kinoteka Zlatna vrata, Gradska knjižnica Marko Marulić, Different Split, Mič Styling Split, kozmetički salon Lola's Sinj, restorani  i pizzerie: Corto Maltese freestyle food, DeBelly,Matoni, Terminal F, Bepa, Zora bila, UJE oil bar, Artičok, Bokeria Kitchen&Wine, Bakra - Steak & Pizza Bar,Đir, Movi,Bajamonti i Mirakul Pizza Split, te medijski pokrovitelji Dalmatinski  portal, DalmacijaDanas, fotozine.org i split.com.hr.
hr Fri Sep 21 2018 14:50:20 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/546a4868189942e425000203/80
Foto: Screenshot YouTube

Oprez, dosada i depresija su usko povezane

Znanstvenici s Harvarda su proveli istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 2000 ljudi te zaključili da dosada može biti jako opasna

Osobe kojima nije dosadno sretnije od onih koje su sklone dosađivati se, tvrde znastvenici nakon studije provedene na Harvardu u kojoj je sudjelovalo više od 2000 osoba, piše Život i stil.

Psiholozi upozoravaju kako se treba trgnuti iz stanja u kojem ne znate što sa sobom i u kojem ne možete dovršiti zadatke jer su vam dosadni. Naime, tanka je granica između tog stanja i depresije.

"Osobe koje su sposobne dugo biti fokusirane na određeni zadatak puno su sretnije od onih kojima je često dosadno i manji je rizik da obole od depresije", tvrde znanstvenici. Oni su tijekom studije zaključili kako je vrludanje misli i nemogućnost fokusiranjana okidač za depresiju. 

Dosada nije opasna samo za psihu, nego i za tijelo. Utvrđeno je da osobe kojima je dosadno imaju dva i pol puta veći rizik od infarkta i moždanog udara. Postoji sasvim prizemno objašnjenje za to. Naime, oni kojima je dosadno više vremena provode u kafićima, puše, piju, jedu nezdravo i loše su volje. 

hr Fri Sep 21 2018 12:59:02 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .