Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a2bc074b9e03eaa208b45a1/80
Foto: Pixabay

Tko bi rekao da se sve ove namirnice mogu zamrznuti...

Duboko zamrzavanje nije samo za vrećice graška, mahuna, mješavine za juhu, panirane osliće te pokoji komad mesa. Postoji čitav niz namirnica koje možemo zamrznuti, a htjeli to priznati ili ne, zasigurno se i na vašoj listi onih koje niste ni probali nalazi većina onih za koje stručnjaci kažu da bismo to mogli činiti češće i tako uštedjeti.

Crveni i bijeli luk. Očistite luk, sitno nasjeckajte i stavite u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite, pa koristite kad pri ruci nemate svježeg luka, piše portal Živim

Mlijeko. Da biste ga uspješno zaledili, mlijeko mora imati barem 2% mliječne masti. Ako nemate plastične, mlijeko možete zalediti i u staklenim bočicama (samo pazite da nisu vruće kad ih stavljate u zamrzivač). Također, možete ga zalediti i u kalupu za led ili sladoled.

Jaja. Kad je ova namirnica u pitanju, najbolje ju je zamrznuti tako da se jaje razbije i razmuti. Tako sjedinjeni bjelanjak i žumance mogu poslužiti za izradu kolača, a o vama ovisi hoćete li zaleđivati jedno po jedno ili ipak veću količinu jaja.

Mozzarella. Je li vam poznata situacija kad radite domaću pizzu ili lazanje pa vam se ovaj sir rasteže kao žvakača guma i nikako ga ne uspijevate naribati na jelo. Tom problemu možete doskočiti tako da mozzarellu nakratko zamrznete prije upotrebe.

Pečena perad. Ispekli ste veće pile ili komad puretine, pa se ostaci cijeli dan povlače po kuhinji - od štednjaka do frižidera. Ako vam trenutno više nije do iste namirnice, meso narežite na jednake komade, stavite u posudu ili vrećicu za zamrzavanje i zamrznite. Iskoristite kroz tjedan tako da tim mesom obogatite salatu. Sad je baš idealno vrijeme za takve obroke.

Sok od limuna. Doista se zna dogoditi da nam tu i tamo propadnu domaći agrumi. Kako ubuduće ne biste zbog toga tugovali, reagirajte na vrijeme. Nešpricanu koricu domaćeg limuna naribajte i spremite u posudice na suho i tamno mjesto, a sok iscijedite i zaledite u posudice ili vrećice za led i koristite u koje god doba godine želite.

Tijesto za pizzu. Opet ste se zaigrali i napravili ili kupili previše tijesta za pizzu? Ništa zato. Možda nije skupo, ali nema potrebe da ga bacate. Napravite manje loptice od tijesta kako bi stale u vrećicu za zamrzavanje i zaledite ga. Kad vam je potrebno, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite u hladnjaku da se odledi. I sve je spremno, možete napraviti pizzu, a i tijesto će se lakše razvlačiti.

Brašno. Priznajemo, nama to nikad nije palo na pamet. Međutim, u svijetu, pogotovo u toplijim krajevima, potpuno je normalno držati brašno u zamrzivaču kako u njega ne bi ušli insekti. Naravno, to može biti nepraktično ako ga koristite svakodnevno, međutim, ako to nije slučaj, vrijedi isprobati savjet, jedino što brašno prethodno valja prosijati i iz papirnate ga pretresti u plastičnu vrećicu.

Začini. Svaka namirnica ima svoju sezonu, a tako je i sa začinima. No, umjesto da kupujete sušene, malo se potrudite dok ima svježeg začinskog bilja, operite ga, posušite papirnatim ubrusom, nasjeckajte i zaledite u plastične vrećice, posudice ili, kako bi bilo najpraktičnije, u kalupe za led. Ako se odlučite za posljednje, dodajte im malo vode kako biste ih sjedinili.

Đumbir. Iako glasi za jedan od najmoćnijih lijekova iz prirode, svatko tko je s njim "imao posla" zna da brzo propada u hladnjaku. Iz tog razloga dobro ga je zalediti. Ubacite cijeli korijen u zamrzivač, a kad vam je potreban, izvadite ga, naribajte i ponovno vratite u zamrzivač.

Pečeno i pirjano mljeveno meso. Bilo da je riječ o ćuftama, pljeskavicama, ćevapima ili bolonjezu, i to su jela, koja, ako su svježe pripremljena možemo zalediti. Jedino važno je da ih ne držite dugo u zamrzivaču, odnosno da ih potrošite u roku od tjedan dana.

Orašasti plodovi. Ne znamo za vas, ali nas redovito u vrijeme božićnih blagdana ulovi lagana jeza što zbog cijena orašastih plodova, što zbog činjenice da ih je teško naći. Zbog toga treba čekati doba kad je cijena pristupačna i kad su plodovi zdravi. Kad ih kupite, istresite ih na čistu pamučnu krpu i očistite od trunja i drugih mrvica. Potom ih stavite u vrećice za zamrzavanje i koristite kad je najpotrebnije :)

Kruh i kolači. Za zaleđivanje ovih namirnica najbolje je koristiti kutije. Tako zaleđene, mogu stajati i nekoliko mjeseci u zamrzivaču. Prije upotrebne potrebno ih je odlediti na sobnoj temperaturi (osim ako nije riječ o kremastim kolačima).

hr Sat May 12 2018 15:08:59 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c93ac2729111ca9138b466b/80
Foto: Pixabay

Beauty pogreške zbog kojih izgledate starije

Dermatolozi otkrivaju 4 velike pogreške koje vas mogu postarati preko noći
Iako je starenje proces kojeg nitko ne može izbjeći i sasvim je normalan dio života, s pravom možemo reći da svatko od nas želi ostarjeti na dostojanstven način. 

Osim korištenja SPF zaštite kroz dan te noćne kreme tijekom noći, postoji još mnogo trikova i savjeta kojih biste se trebali držati želite li što dulje sačuvati lijep izgled. 

Koje su to pogreške koje mogu ubrzati proces starenja te negativno utjecati na izgled vaše kože? Pročitajte u nastavku…

1. Spavate licem okrenuti prema jastuku
 
Dokazano je da je način na koji spavamo uvelike povezan sa stvaranjem bora. Kada spavamo licem okrenuti prema jastuku, naše se lice 'gužva' što definitivno ne imponira našoj koži. Osobito je loše ako stalno spavate u jednom te istom položaju jer je u tom slučaju velika mogućnost da će se bore na toj strani lica pojaviti ranije i u veće broju. Također, spavanje s licem okrenutom prema jastuku dovodi do gubitka kolagena i opuštanja mišića na licu, tvrde dermatolozi. Želite li to izbjeći, spavajte na leđima ili barem povremeno promijenite položaj spavanja. 


 
2. Ne čistite lice
 
Iako se sa svih strana priča o tome da je odlazak u krevet sa šminkom na licu jedna od najvećih beauty pogrešaka koje možete učiniti, ipak mnoge žene i dalje to čine. Umivanje i čišćenje lica prije odlaska u krevet neophodno je za uklanjanje prljavštine koja se nakupila na licu tijekom dana, znoja i ostataka šminke. Imate li masnu kožu, dermatolozi savjetuju češće korištenje pilinga kako ne bi došlo do začepljenja pora i u konačnici stvaranja akni. Dakle, umivanje i čišćenje lica je vrlo važan korak u beauty rutini svake žene, bez obzira na tip kože, jer pomaže temeljno očistiti lice i pripremiti kožu za osvježenje i regeneraciju preko noći.  


3. Koristite previše proizvoda za lice

 
Ako koristite prevelik broj proizvoda za kožu, a niste sasvim sigurni koja je njihova svrha velika je mogućnost da svojoj koži činite više štete nego koristi. Vrlo je važno obratiti pažnju i na sastojke proizvoda koje koristite odjednom jer se određeni sastojci ne bi trebali koristiti na koži istovremeno. Loši tretmani mogu negativno utjecati na stanje kože te dovesti do prijevremenog starenja i stvaranja bora. Dermatolozi savjetuju da u svojoj rutini koristite samo one proizvode s čijim ste sastojcima i djelovanjem dobro upoznati i za koje znate da pomažu vašoj koži.  



4. Ne pijete dovoljno vode

Hidratacija je vrlo važna za izgled i kvalitetu kože, kako izvana tako i iznutra. Stoga se pobrinite da pijete dovoljno tekućine kroz dan i vaša će vam koža biti zahvalna. Dehidracija dovodi do suhe kože i stvaranja nabora, a tijekom duljeg perioda može uzrokovati gubitak elastičnosti kože. Želite li što dulje održati mladolik izgled, pobrinite se da svakodnevno popijete barem šest čaša vode, piše Žena.hr
hr Thu Mar 21 2019 16:22:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c936d1129111c92168b457f/80

Sezona u Cammeu se isplati: Zaradite 30 posto više

Cammeo danas broji 1200 zaposlenih i 700 vozila, a dostupan je u 36 gradova u tri države, što ga čini najvećim prijevoznikom u regiji

Cammeo ima rješenje za sve one koji razmišljaju o sezoni u najposjećenijim turističkim središtima na Jadranu, ali se ne mogu odlučiti što raditi i gdje.

Naime, svi zainteresirani sada mogu postati dio Cammeo obitelji i zaraditi 30 posto više od ostalih sezonskih radnika!

Cammeo nudi zagarantiranu početnu plaću od 8.000, napojnicu te priliku da sezonski posao pretvore u stalni.

Vodeći regionalni taksi prijevoznik budućim djelatnicima nudi 24-satnu logističku i svu ostalu podršku tako da ne moraju brinuti o održavanju vozila, posrednicima ni plaćanju provizije.

Svi zainteresiran prijaviti se mogu pozivom na broj 0800 0001, putem  ili e-mailom na ljudski.resursi@cammeo.hr.

Osim isplativog posla budući Cammeovci moći će uživati u ljetnim radostima te će provesti sezonu u najposjećenijim turističkim središtima na Jadranu kao što su Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Poreč, Rovinj, Opatija, Vodice, Novalja...

Svi zainteresirani više mogu saznati OVDJE.

Iskoristite priliku i prijavite se! Cammeo Vas čeka!

Inače, Cammeo danas broji 1200 zaposlenih i 700  vozila, a dostupan je u 36 gradova u tri države, što ga čini najvećim prijevoznikom u regiji.

hr Thu Mar 21 2019 11:53:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c9165a429111c9e138b4584/80

FRESHOVER: Sudjelujte i osvojite potpuni tretman osvježenja!

Cilj projekta je vratiti svježinu u nečiji život
Proljeće je sve bliže, a to znači da nam polako dolaze sunčani i vedriji dani. Proljeće je razdoblje u kojem se priroda budi, a vrijeme je da i vi napokon unesete malo osvježenja u vaše živote. Upravo zato Implant Dental Centar Ružević, Šminkeraj Split i frizerski studio Keko došli su na ideju jednoj osobi pokloniti kompletan “FRESHOVER” kako bi u nadolazećem vremenu zasjala u punom sjaju.

Ono što osoba može osvojiti je:

- Implant Dental Centar Ružević - čišćenje zubnog kamenca i profesionalno izbjeljivanje Philips Zoom WhiteSpeed LED lampom

- Šminkeraj - profesionalno šminkanje

- Frizerski studio Keko - po želji dobitnika FRESHOVERA (šišanje, bojanje, pramenovi)

SVE ŠTO MORATE UČINITI JE:

Posjetiti Instagram profil Implant Dental Centra Ružević lajkati sliku, zapratiti sva tri partnera te komentirati ispod slike zašto biste baš Vi trebali osvojiti ovaj Freshover i označiti tri prijatelja.



Dr. Niki Ružević, vlasnik Implant Dental Centra Ružević u Splitu, započeo je s radom 1987. godine. Kontinuiranim napretkom u edukacijama, materijalima i tehnologiji, Dr. Ružević je dosegao sam vrh dentalne medicine. U ovoj klinici poseban naglasak je na individualnom pristupu svakom pacijentu, a ono čime se Dr. Ružević i njegov tim ponajviše ponose su detaljne analize koje prethode terapijama, kao i primjena najmodernijih metoda, premium materijala i najmodernijih uređaja u svakodnevnom radu.


Jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija profesionalna make up artistica u Splitu, Šejla Zekić, od ranog djetinjstva uživala je raditi razne kreativne stvari koje su je opuštale.  Njezine klijentice promatra kao predivna lice iz kojih, uz pomoć svojih tehnika i svjetskih trendova, želi izvući maksimum njihove ljepote i posebnosti. Šejla također ističe kako se svakodnevno educira, istražuje nove tehnike, trendove i najbolje proizvode, no svako lice zahtjeva različit pristup. Upravo iz tog razloga, ova mlada make up artistica je danas u tolikoj mjeri uspješna


Fehmir Rama Keko, vlasnik salona Hair Couture koji se nalazi na splitskoj adresi Poljička cesta 9, neobičnim putem je pronašao svoju ljubav i strast prema frizerstvu. Ključnu ulogu u karijeru imaju edukacije, a njegov cilj je pružiti klijentima najkvalitetniju uslugu, pogotovo u današnje vrijeme kada su ljudi jako osjetljivi na svoj izgled i ne pristaju na ništa manje od savršenog. Keko je sudjelovao na mnogim projektima, modnim snimanjima i editorijalima, a također je i edukator za Paul Mitchell kozmetiku.

hr Thu Mar 21 2019 10:00:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c934e5129111ca9138b462d/80
Foto: Pixabay

Znanstvenici otkrili još jedan benefit zelenog čaja

Ako još niste u svoju svakodnevicu uvrstili ispijanje zelenog čaja, krajnje je vrijeme da to učinite

Zeleni čaj smanjuje upalne procese u tijelu, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Ohio, čiji su rezultati objavljeni u Journal of Nutritional Biochemistry. 

Znanstvenici su podijelili laboratorijske miševe u dvije skupine te su jednoj davali ekstrakt zelenog čaja, a drugoj nisu. 

Jedna skupina miševa osam je tjedana jela kaloričnu hranu kako bi se udebljala, dok je druga bila na redovitoj prehrani. U svakoj od tih skupina polovica je jela esktrakt zelenog čaja.

Miševi koje su hranili visokokaloričnom hranom, uz dodatak zelenog čaja, dobili su 20 posto manje težine i imali sumanju inzulinsku rezistenciju od miševa koji su jeli kalorično, ali bez zeleng čaja. 

Miševi na zelenom čaju su imali i manje upalnih procesa u tijelu te zdraviji probavni sustav - u njihovim crijevima namnožile su se dobre bakterije te su ona postala manje propusna.

- Zeleni čaj potiče stvaranje dobrih bakterija u crijevima što je preduvjet za zdravlje i prevenciju pretilosti. - kaže autor studije Richard Bruno te dodaje kako su rezultati ove studije obećavajući za ljude koji imaju visok rizik od razvoja dijabetesa i bolesti srca.

Nakon miševa priprema se studija i na ljudima. Proučavat će se učinak zelenog čaja na propusna crijeva kod osoba s metaboličkim sindromom - stanjem koje je predispozicija za razvoj dijabetesa tipa 2 i bolesti srca. - piše Život i stil

hr Thu Mar 21 2019 09:41:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .