Vrijeme danas: Sunčanije i toplije, ali još ponegdje kiša, bura

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a mjestimice će biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Dok će u sjevernoj Dalmaciji biti razmjerno vjetrovito uz umjerenu i jaku buru, južnije od Splita puhat će slab i umjeren vjetar promjenljiva smjera, a navečer će ponegdje zapuhati jaka bura i sjeverni vjetar.

I na krajnjem jugu Hrvatske će veći dio dana vjetar biti slab pa će i more biti malo valovito. No u večernjim će satima uz umjerenu i jaku buru biti i umjereno valovito. Zbog i dalje nestabilne atmosfere treba očekivati lokalne pljuskove.

Do kraja tjedna stabilnije, sunčanije i toplije, sve češće i vruće

U petak je na jugu Jadrana još moguć poneki kratkotrajan pljusak, no prevladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu, na sjevernom dijelu jaku buru, podno Velebita ujutro i olujnuVikend sunčan i vruć, ujutro ponegdje uz umjerenu buru, a danju sjeverozapadni vjetar.

Na kopnu u petak barem djelomice sunčano, ali ne može se isključiti mogućnost poslijepodnevnih lokalnih pljuskova. Za vikend već posvuda vruće uz obilje sunca.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

POSLJEDNJE DODANO: