Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5863cc371eea8fad9c8b466e/80
Foto: D.N.

Baldasar o 2016.:"Ovo je bila turbulentna godina, a dogodine se vidim otprilike ovdje gdje stojim"

Gradonačelnik je svima zaželio najviše zdravlja, a Splićanima je poručio: "Neka i dalje nastave grintat, to im je u opisu radnog mjesta!"
Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar se na tradicionalnom blagdanskom druženju s novinarima osvrnuo na 2016. godinu. Rekao je da je za njega, kao i za puno drugih ljudi, godina bila turbulentna.

- Nekako se svašta izdogađalo. Koji put izgleda da je godina kratka, a kada počnete govoriti što je bilo prošle godine u ovo doba, onda vidite da se zaista svašta događa u našim životima. Generalno mislim da je bilo više dobrog, nego lošeg. Imali smo jedan manji potres, za reći je samo kako je život nepredvidiv, srećom da je sve bilo uredu i nije bilo nikakvih problema - rekao je Baldasar.

Zaželio je da u 2017. godini Split bude što ljepši, bogatiji, da bude što više zaposlenih i što manje problema.

- Splićani, kao i obično neka nastave grintat, to je u opisu njihovog radnog mjesta. Neka napadaju sve gradonačelnike, ali iznad svega svima želim puno zdravlja - zaželio je Baldasar, a na pitanje gdje se on vidi za godinu dana odgovorio je: "Pa, otprilike ovdje gdje stojim."

- Budite objektivni - dobacili su mu novinari.

- Pa jesam objektivan! Zar vi vidite boljeg kandidata od mene?! Nisam razmišljao o tome gdje ću biti, imam nekoliko kombinacija, a imam i nekoliko poziva. Kandidirat ću se kao samostalni kandidat pa ću vidjeti, a predviđanja ću ostaviti za neke druge ljude - rekao je Baldasar te se prisjetio kako je prije točno godinu dana pozvao Zorana Milanovića da podnese ostavku.

- Ja sam u duši socijaldemokrat, a to što se desilo ide na teret nekih drugih ljudi, pa i Zorana Milanovića. Prije godinu dana sam ga pozvao da da ostavku. Mislim da sam bio u pravu, a je li na sreću ili na žalost to će neki drugi procijeniti, ali ja sam zaista bio u pravu. I kasnije sam bio u pravu, moja stranka je otišla drugim putem, želim im sve najbolje, ali ne vidim da baš idu dobrim putem - komentirao je.

Osvrnuo se i na neke gradske projekte koji su u tijeku. Najavio je da će most na Bačvicama biti gotov za petnaestak dana. 
- Radovi su se malo usporili radi blagdana, ali koliko znam uskoro bi trebao biti gotov, kao i raskršće u Stobreču. Javni natječaj za Trg Gaje Bulata će ići, pa ćemo vidjeti kako će se to dalje razvijati vezano uz privremeno financiranje. Turistička palača također ide prema svome kraju, rastegnula se previše, ali iz objektivnih razloga. Za početak iduće godine imat ćemo nekoliko gotovih projekata - najavio je.

Rekao je i da su potpisali ugovore s Victom, Konzumom i Tommyjem u kojima će građani moći potrošiti poklon bon Grada.

- Bonovi su novčane vrijednosti od 100, 200 i 300 kuna. Skromno, ali mislim da će dobro doći. Građani mogu birati u kojoj od ove tri trgovine će potrošiti bon, a mislim da bi uskoro trebali potpisati i ugovor s još jednom trgovinom - zaključio je gradonačelnik.

Facebook komentari

hr Wed Dec 28 2016 15:30:35 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5934fbf7b9e03e3b248b45b6/80

Gradonačelnik odobrio sufinanciranje knjiga za osnovce

Zaključak se odnosi na učrnike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je Zaključak o sufinanciranju nabave školskih udžbenika za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne šole u školskoj godini 2017./2018. po kojem pravo na sufinancirani iznos od 500,00 kuna imaju učenici s prebivalištem na području grada Splita bez obzira na osnivača škole. Sufinanciranje nabave školskih udžbenika odobrit će se i učenicima koji su pravo na besplatne udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi, ali samo u visini razlike do 500,00 kuna ukoliko je ostvareno pravo po drugoj osnovi manje od tog iznosa.

Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika s prebivalištem na području grada Splita su dužni ispunjeni Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika za učenicu/ka drugog, trećeg ili četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. dostaviti u osnovnu školu koju učenik pohađa. Oni čije dijete ima prebivalište na području Splita, a pohađa osnovnu školu drugog osnivača dužni su Zahtjev i po njemu traženu dokumentaciju  dostaviti na adresu: Grad Split, Služba za obrazovanje i znanost, 21000 Split, Obala kneza Branimira.

Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika može se preuzeti na Službenoj web stranici Grada Splita (www.split.hr) ili osobno u Centralnoj pisarnici zgrade splitske  Gradske uprave ( Obala kneza Branimira17).

Uz ispunjeni i potpisani Zahtjev obvezno je priložiti presliku osobne iskaznice jednog roditelja/skrbnika na kojoj se vidi adresa prebivališta u Splitu i presliku kartice tekućeg ili žiro računa. Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika koji su pravo na besplatne ili sufinancirane udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi dužni su priložiti i rješenje nadležnog tijela kojim je priznato predmetno pravo. Rok za dostavu Zahtjeva s kompletiranom dokumentacijom u školu je 6. listopada 2017. godine.

Roditeljima/skrbnicima/posvojiteljima/udomiteljima učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika, isplatit će se sredstva preko osnovnih škola Grada Splita, a za učenike koji pohađaju školu kojoj nije osnivač Grad Split sredstva sufinanciranja  će se izravno (ne preko osnovnih škola drugih osnivača) uplaćivati na tekuće ili žiro račune podnositelja Zahtjeva.

Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje školskih udžbenika će na kraju nastavne godine školske udžbenike neoštećene vratiti u školu koju učenik pohađa, a na to se obvezuju potpisom na obrascu Zahtjeva na kojem je otisnut tekst Izjave o obvezi vraćanja neoštećenih knjiga u školu.

 

 

 

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 16:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59c38bb4b9e03e986d8b4576/80

Dogovoreno formiranje stručne radne skupine za Žnjan

Cilj radne skupine je zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana

Današnjim sastankom potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare dogovoreno je formiranje stručne radne skupine za Žnjan koja će osigurati jasnu i punu suradnju svih sudionika: državne, županijske i gradske vlasti u cilju zakonitog upravljanja Žnjanom, a s jasnim ciljem da već 2018.godine imamo privremeno rješenje koje će omogućiti kvalitetnu turističku ponudu na prostoru Žnjana.

Krajnji cilj ove radne skupine je konačno i zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana do 2019.godine na korist svih građana Splita.

Ovo je prvi korak usklađivanja aktivnosti svih razina vlasti. Sve odluke moraju biti usuglašene i temeljene na zakonu, ali i provedene u interesu građana.

Prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan održat će se početkom idućeg tjedna. Na sastanku će se precizno utvrditi dinamika postupanja na području Žnjana kojom će se osigurati zakonitost i uvođenje reda.

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 11:52:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/536b74541799425514868d45/80
Foto: Ilustracija CROPIX

Pronađena droga u Kaštel Štafiliću i Ogroju Gornjem

Protiv 40-godišnjaka i 35-godišnjaka podignute su kaznene prijave

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom u sklopu kojeg je obavljena pretraga vozila  i stana na području Kaštel Štafilića. Pronađeno 5 PVC vrećica sa drogom amfetamin, ukupne težine 482g, dok je u vozilu pronađeno 4,6g amfetamina. Danas će se privesti pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.  

Nadalje, provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 35-godišnjakom kod kojeg je u Ogorju Gornjem, pronađeno 5 stabljika marihuane,  visine od  20 do 100 cm. Podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 11:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58849fbe1eea8f761b8b4575/80
Foto: D.N.

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo Ivana Blaževića!

Osumnjičeni Nikola Gusić Janjić uhićen je danas na području Splita

Danas, 20. rujna 2017. policijski službenici PU splitsko-dalmatinske uhitili su 24-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za počinjene kaznenog djela ubojstva 23-godišnjeg Ivana Blaževića. Ubojstvo je počinjeno 11. kolovoza 2017. u Stobreču.

Od počinjenja kaznenog djela osumnjičeni se nalazio u bijegu, a danas, oko 15.25 sati je uhićen na području Splita i priveden u II. Policijsku postaju Split. Oko 17 sati 24-godišnjak je predan u Zatvor u Splitu.

Facebook komentari

hr Wed Sep 20 2017 19:07:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .