Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5863cc371eea8fad9c8b466e/80
Foto: D.N.

Baldasar o 2016.:"Ovo je bila turbulentna godina, a dogodine se vidim otprilike ovdje gdje stojim"

Gradonačelnik je svima zaželio najviše zdravlja, a Splićanima je poručio: "Neka i dalje nastave grintat, to im je u opisu radnog mjesta!"
Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar se na tradicionalnom blagdanskom druženju s novinarima osvrnuo na 2016. godinu. Rekao je da je za njega, kao i za puno drugih ljudi, godina bila turbulentna.

- Nekako se svašta izdogađalo. Koji put izgleda da je godina kratka, a kada počnete govoriti što je bilo prošle godine u ovo doba, onda vidite da se zaista svašta događa u našim životima. Generalno mislim da je bilo više dobrog, nego lošeg. Imali smo jedan manji potres, za reći je samo kako je život nepredvidiv, srećom da je sve bilo uredu i nije bilo nikakvih problema - rekao je Baldasar.

Zaželio je da u 2017. godini Split bude što ljepši, bogatiji, da bude što više zaposlenih i što manje problema.

- Splićani, kao i obično neka nastave grintat, to je u opisu njihovog radnog mjesta. Neka napadaju sve gradonačelnike, ali iznad svega svima želim puno zdravlja - zaželio je Baldasar, a na pitanje gdje se on vidi za godinu dana odgovorio je: "Pa, otprilike ovdje gdje stojim."

- Budite objektivni - dobacili su mu novinari.

- Pa jesam objektivan! Zar vi vidite boljeg kandidata od mene?! Nisam razmišljao o tome gdje ću biti, imam nekoliko kombinacija, a imam i nekoliko poziva. Kandidirat ću se kao samostalni kandidat pa ću vidjeti, a predviđanja ću ostaviti za neke druge ljude - rekao je Baldasar te se prisjetio kako je prije točno godinu dana pozvao Zorana Milanovića da podnese ostavku.

- Ja sam u duši socijaldemokrat, a to što se desilo ide na teret nekih drugih ljudi, pa i Zorana Milanovića. Prije godinu dana sam ga pozvao da da ostavku. Mislim da sam bio u pravu, a je li na sreću ili na žalost to će neki drugi procijeniti, ali ja sam zaista bio u pravu. I kasnije sam bio u pravu, moja stranka je otišla drugim putem, želim im sve najbolje, ali ne vidim da baš idu dobrim putem - komentirao je.

Osvrnuo se i na neke gradske projekte koji su u tijeku. Najavio je da će most na Bačvicama biti gotov za petnaestak dana. 
- Radovi su se malo usporili radi blagdana, ali koliko znam uskoro bi trebao biti gotov, kao i raskršće u Stobreču. Javni natječaj za Trg Gaje Bulata će ići, pa ćemo vidjeti kako će se to dalje razvijati vezano uz privremeno financiranje. Turistička palača također ide prema svome kraju, rastegnula se previše, ali iz objektivnih razloga. Za početak iduće godine imat ćemo nekoliko gotovih projekata - najavio je.

Rekao je i da su potpisali ugovore s Victom, Konzumom i Tommyjem u kojima će građani moći potrošiti poklon bon Grada.

- Bonovi su novčane vrijednosti od 100, 200 i 300 kuna. Skromno, ali mislim da će dobro doći. Građani mogu birati u kojoj od ove tri trgovine će potrošiti bon, a mislim da bi uskoro trebali potpisati i ugovor s još jednom trgovinom - zaključio je gradonačelnik.

Facebook komentari

hr Wed Dec 28 2016 15:30:35 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59738ad0b9e03e50438b4642/80

Humanitarni motoristički party

Već petnaestu godinu za redom motoristički klub Fjaka organizira moto susret za sve bikere dobre volje
Ove godine motoristički klub Fjaka organizira humanitarni moto party jer žele prikupiti sredstva koja su potrebna za opskrbu socijalne samoposluge SolidarnostST u suradnji s udrugom MOST. Najpotrebnije su higijenske potrepštine i konzervirana hrana. 

Za odličnu zabavu zaduženi su rock bandovi Extender i Stimulans koji su jučer bili zaduženi za dobar provod. Danas nastupaju band Sila nečista i Dioniz. Cijene pića i jela su prihvatljive, a svi bikeri imat će 30 posto u konobi Bracera.

Defile motora upravo se održao kroz Split. Krenuli su s mjesta događaja te kroz grad dolaze do Žnjana točnije Charlie bara. Nakon toga svi odlaze na party gdje će se uz bogati rock program zabavljati do kasno u noć.U nedjelju kroz jutro opraštaju se sa svim gostima uz kavu i peciva.

Sve to napravljeno je kako bi se pomoglo onima kojima je najpotrebnije i kako bi im udruga MOST omogućila hranu i najnužnije proizvode koji su svakom od nas potrebni za život. 

Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 19:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5973841ab9e03e63408b4714/80

U Mravincima opet gorjelo, ali brzo ugašeno

Sve je pod kontrolom za sada..
U Mravincima je danas u prijepodnevnim satim izbio novi požar. Srećom brzom intervencijom mještana i vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu. Izgorjelo je oko 7000 kvadratnih metara, objavili su na Facebook stranici Mravince.

Zahvaljuju se DVD Solin, Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita i DVD Vranjic na brzoj intervenciji. 

Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 18:58:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59738493b9e03eb43b8b47fa/80

Preliminarna šteta od požara bez šuma 42,4 milijuna kuna

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović objavio je status o požaru na svom Twitter profilu

Davor Božinović je s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i lokalnim predstavnicima u subotu obišao opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije. Najavio je da će prioriteti biti jačanje suradnje policije i lokalne samouprave, bolja oprema i podizanje statusa.

U obilasku je iskazao i zahvalnost jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima. "U jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima pokazali ste veliku snagu i patriotizam", napisao je na twitteru. 

Božinović je u četvrtak na sjednici Vlade naveo da preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske pokazuje da su u potpunosti izgorjele tri nastanjene kuće i djelomično 33. Također, u potpunosti je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, a djelomično jedna, 18 osobnih automobila u potpunosti i četiri djelomično, četiri teretna automobila u potpunosti i djelomično jedan, 11 maslinika, dva plastenika u potpunosti i jedan djelomično te jedan staklenik u potpunosti.

Mijenjanje zračnih struja kod Splita pogodovalo je širenju požara koji je izbio 17. srpnja u noći oko jedan sat, a do danas je u njegovom gašenju angažiran 801 vatrogasac, 162 vozila vatrogasne zajednice i to domicilnih vatrogasca, dislociranih snaga s kopna kao i pripadnici devet vatrogasnih zajednica županija. U gašenju su angažirani i pripadnici MUP-a njih više od 400, Oružanih snaga, HGSS-a, Hitne službe, kao i zračne snage Oružanih snaga RH.

Zbog požara koji su početkom tjedna poharali Dalmaciju, pogotovo splitsko područje, župan Blaženko Boban proglasio je elementarnu nepogodu.Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je u subotu na svom twitteru preliminarnu procjenu šteta od požara na splitskom području koja, bez izgorjelih šuma, iznosi 42,4 milijuna kuna.


Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 18:50:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/596dbdffb9e03e01388b47c8/80

U Benkovcu uhitili piromanku

Protiv 45- godišnjakinje podignuta je kaznena prijava.
Uhićena je 45- godišnjakinja iz Liščića pokraj Benkovca zbog dva požara, a sumnjiči ju se da ih je namjerno potpalila.

Izgorila su dva maslinika i suha trava. 

Prvi požar izazvala je u četvrtak oko 11.30, a ugašen je dva sata kasnije.

Pola sata kasnije buknuo je još jedan požar, a kriminalističko istraživanje pokazalo je da ih je 45- godišnjakinja izazvala.

Uhićena je i protiv nje je podnesena kaznena prijava.Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 12:22:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .