Upoznajte Martyna Forda, 203 cm visoku i 145 kg tešku “Noćnu moru” iz Birminghama

Kratki podaci
Godine: 33
Visina: 203 cm
Težina 145 kg

Martyn Ford iz Birminghama nadaleko je poznato ime u svijetu bodybuildinga (sponzorirani sportaš Rich Piannine tvrtke “5% Nutrition”), ponajviše zbog fascinantne transformacije kojom se od kržljavog tinejdžera pretvorio u “planinu mišića” zbog čega je i zaradio nadimak “Noćna mora”. Zahvaljujući svom izgledu, Martyn se polako probija i u glumačkom svijetu, pa je ove godine dobio ulogu u borilačkom filmu Boyka: Undisputed IV.

– Počeo sam trenirati kako bih postao profesionalni igrač kriketa, ali sam u to vrijeme pretrpio tešku ozljedu na koju se vezala žljezdana groznica (infekciozna mononukleoza) zbog koje sam izgubio ključnih godinu dana karijere. Konačni rezultat bio je taj da sam morao odustati od svojih snova i profesionalnog bavljenja kriketom, te sam se fokusirao na bodybuilding i jednostavno ga zavolio – kazao je “Nightmare” u razgovoru za Simply Shredded.

Premda izgleda zaista zastrašujuće, 33-godišnji je Britanac zapravo obiteljski čovjek koji svaki slobodan trenutak provodi sa suprugom, te kćerkicom. 

– Obitelj, a posebice moja kćer su mi najveća motivacija. Nikad neću prestati biti to što jesam, a biti uzor njoj i brojnim fanovima diljem svijeta je nevjerojatan osjećaj. Kako je biti ja? Pa izvrsno se osjećam, jednostavno mrzim biti mršav i slab, to me deprimira. Ali moram reći kako s ovim proporcijama imam svakodnevne izazove, prije svega pronaći odgovarajuću odjeću, automobil, a ponajviše pojesti dovoljno hrane. Kada dnevno morate unijeti 8000 kalorija, uklopiti toliku količinu hrane i obroka u “normalan” život može biti pravi izazov – priznaje “Noćna mora” iz Birminghama.

Martyn, uobičajeno za sport kojim se bavi, svaku porciju hrane mjeri vagom i jede u točno određeno vrijeme, a s tim kombinira suplemente kao što su whey izolat, aminokiseline, kreatin, multivitamine, minerale, ZMA kapsule (cink, magnezij i vitamin B6)…

Kako bi dobili dojam što ovakvo “čudovište” treba pojesti kako bi zadržalo toliku mišićnu masu, pročitajte kako izgleda Martynov prosječan dan u koji “ugura” čak osam obroka, te pritom pojede preko kilograma pilećih prsa! 

Obrok 1: 215 grama pilećih prsa, dvije žlice Udo ulja (bogato esencijalnim masnim kiselinama), te 100 grama povrća
Obrok 2: 140 grama pilećih prsa, 140 grama bjelanjaka i 85 grama zobi
Obrok nakon treninga: Proteinski napitak
Obrok 3: 215 grama pilećih prsa, 215 grama povrća, 100 grama Udo ulja i dvije žlice smeđe riže
Obrok 4: isti kao i obrok 3
Obrok 5: 140 grama pilećih prsa, 140 grama bjelanjaka i 140 grama salate od slatkog krumpira
Obrok 6: 215 grama pilećih prsa, dvije žlice Udo ulja i 100 grama zelenog povrća 
Obrok 7: 215 grama bijele ribe i jedna šalica zelene salate
Obrok 8: 15 bjelanjaka, dvije žlice posnog sira i jedna šalica zelene salate

POSLJEDNJE DODANO: