Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b06b4082af47f12008b45b7/80
Foto: Grad Split

Nino Vela: Parkiralište na Sućidru namijenjeno je građanima Sućidra i neće se naplaćivati!

Priopćenje zamjenika gradonačelnika Nina Vele o parkiralištu na Sućidru

S obzirom na različite špekulacije u javnosti o načinu korištenja novog otvorenog natkrivenog parkirališta na Sućidru uz Velebitsku ulicu, zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela je istaknuo:

- Grad Split je još u prosincu 2015. godine potpisao ugovor sa zajednicom ponuditelja Lavčević d.d. za izgradnju otvorenog natkrivenog parkirališta Sućidar, a ova Gradska uprava konačno je i započela realizaciju ovog projekta u listopadu 2017.godine te se ovih dana očekuje uporabna dozvola za završene radove na parkiralištu i to na osnovu uspješno obavljenog tehničkog pregleda. Ovim parkiralištem, kao i svakom drugom javnom gradskom površinom, upravlja Grad Split.

Također je naglasio:

- Cijeli ovaj postupak od početka do kraja vođen je s istom namjerom, a to je dobiti otvoreno natkriveno parkiralište s većim brojem parkirnih mjesta i u tom postupku nije bilo nikakvih izmjena te nisu jasne promjene raspoloženja u odnosu na prvobitno oduševljenje povećanjem broja mjesta za parkiranje. Naime, do početka radova na području sadašnjeg parkirališta moglo se parkirati 180 vozila, a puštanjem u uporabu novog otvorenog natkrivenog parkirališta građani Sućidra dobit će 304 parkirna mjesta.

Grad Split će nakon dobivene uporabne dozvole otvoriti ovo parkiralište u punom kapacitetu za sve građane, bez iznimke i privilegije, i to bez naplate. Ovo parkiralište, zasigurno, služit će prije svega građanima Sućidra i njihovim gostima. Grad Split nije donio nikakvu odluku temeljem koje bi se na ovom parkiralištu naplaćivalo parkiranje, niti je bilo kojim aktom odstupio od prvobitno zacrtane ideje – zaključio je zamjenik gradonačelnika Nino Vela.

hr Thu May 24 2018 14:47:03 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e11c01629111c674f8b46a0/80
Foto: D.N.

U domovima 83 biračka mjesta, određeni posebni birački odbori

U ustanovama socijalne srbi za nedjeljne su izbore određena 83 biračka mjesta na kojima će moći glasovati birači - korisnici ustanova koji su se registrirali, na predsjedničkim izborima bila su određena 23, a na izborima za Europski parlament 12 mjesta.

DIP naglašava da se na tim biračkim mjestima glasuje sukladno njegovoj Tehničkoj uputi posebno pripremljenoj za ustanove i usuglašenoj s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ), radi sprječavanja zaraze koronavirusom.

Za ta biračka mjesta određeni su posebni birački odbori koji provode izbore samo u toj ustanovi, koji ne smiju napuštati ustanovu, dolaziti u kontakt s osobama izvan nje i moraju se strogo pridržavati propisanih epidemioloških uputa.

Korisnici ustanova u kojima nema biračkih mjesta mogu glasovati na redovnom biračkom mjestu određenom prema njihovom prebivalištu ili na najbližem redovnom biračkom mjestu kojem pripada adresa sjedišta ustanove u kojoj se nalaze, ako su se privremeno upisali na to mjesto ili su ishodili potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, pod uvjetom da imaju prebivalište u izbornoj jedinici gdje je sjedište ustanove.

Glasovati mogu i na posebnom biračkom mjestu za privremeno upisane birače na kojem mogu glasovati samo birači koji glasuju izvan svoje izborne jedinice, a kojem pripada adresa sjedišta ustanove u kojoj se nalaze, ako su se privremeno upisali na to biračko mjesto ili su ishodili potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, pod uvjetom da birači imaju prebivalište u izbornoj jedinici različitoj od izborne jedinice u kojoj se nalazi sjedište ustanove.

Zaštita korisnika od zaraze 

DIP ističe da epidemiološke mjere koje su na snazi, a propisao ih je HZJZ i Povjerenstvo ih nije ovlašteno mijenjati, zabranjuju ulaske i izlaske u ustanove. DIP je, uvažavajući te mjere, dao uputu da članovi biračkih odbora s redovnih biračkih mjesta ne odlaze u ustanove radi omogućavanja glasovanja birača jer su u kontaktu s velikim brojem osoba, za razliku od biračkih odbora u ustanovama koji su u kontaktu samo s biračima - korisnicima ustanova.

DIP napominje kako su u ustanovama u kojima su određena biračka mjesta provedene sve potrebne preregistracije birača korisnika tih ustanova koji žele glasovati na izborima i da su to obavili ravnatelji ustanova.

Naime, dio birača ima i dalje prebivalište u nekom drugom gradu ili općini i trebalo je obaviti registraciju kako bi na biračkom mjestu u ustanovi glasovali za izbornu jedinicu prema mjestu njihova prebivališta, koja nije nužno ista jedinici u kojoj je sjedište ustanove.

Dolazak biračkog odbora s biračkog mjesta koje je najbliže sjedištu pojedine ustanove gdje nije određeno biračko mjesto, u pravilu ni na prošlim izborima nije bilo jamac ostvarivanja prava birača - korisnika ustanove, s obzirom da se nisu obavile sve potrebne preregistracije, a taj birački odbor raspolaže glasačkim listićima samo svoje izborne jedinice, navodi DIP.

Biračka mjesta u ustanovama socijalne skrbi određuje ministar socijalne skrbi.

hr Thu Jul 02 2020 17:10:42 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5efdf740daf72d091f8b45b5/80

U Gradskoj upravi predstavljeno idejno-urbanističko rješenje zone Korešnica: Samo u sinergiji svih dionika moguće je realizirati ovaj projekt

Idejno urbanističko rješenje zone Korešnica osmislili su arhitekti prof. Hrvoje Njirić, Iskra Filipović, Marko Gusić i Irma Šmuc.

- Došli smo do ove točke koja je prava fešta struke i pravo mjesto za zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u ovome poslu, a jedna od glavnih osovina je Božo Zadro kao inicijator koji već šest godina zajedno sa kolegom Lukom Oršulićem i suborcima iz braniteljske zajednice gura ovaj projekt – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na danas održanoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi gdje je predstavljeno prvonagrađeno idejno urbanističko rješenje zone Korešnica koje su osmislili arhitekti prof. Hrvoje Njirić, Iskra Filipović, Marko Gusić i Irma Šmuc.

Nakon natječaja kojega je raspisao Grad Split, a u otežanim okolnostima Covid krize, organiziralo i provelo splitsko Društvo arhitekata, uskoro očekuje, kako je rekao, jednu izložbu radova svih natjecatelja kako nagrađenih, tako i onih koji su sudjelovali, uz nazočnost svih institucija koje stoje iza ovog projekta. 

Riječ je o Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu obrane, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, potom Ministarstvo za demografiju mlade i socijalnu politiku, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambenu izgradnju, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

- Svih ovih osam čimbenika su stali iza ovog projekta i jedino oni mogu ovaj posao odraditi do kraja, jer se radi o potpunom  komunalnom, prometnom, infrastrukturnom  uređenju istočnih dijelova našeg grada- naglasio je gradonačelnik Krstulović Opara podsjetivši da je sve započelo 2018. godine kad je na sjednici Vlade RH održanoj u Splitu, Gradu dodijeljeno zemljište za stambeno zbrinjavanje obitelji stradalnika Domovinskog rata, zaštićenih najmoprimaca, članova znanstvene zajednice te socijalnih kategorija.

U protekle dvije godine, prema riječima Bože Zadre, održano je preko dvadeset sastanaka što u gradu Splitu, što u raznim ministarstvima u Zagrebu, a provođenje i rezultati natječaja idejno urbanističko rješenja za Korešnicu veliki su korak prema konačnoj realizaciji projekta.

- Okončanje natječajne procedure je prolongirano zbog okolnosti nastalih uslijed epidemije korona virusa i tako se slučajno dogodilo da je okončan u vrijeme predizborne kampanje - kazao je predsjednik DAS-a, Dragan Žuvela, a pristiglo je ukupno 30 radova što je, kako je kazao,  poprilična brojka s obzirom na kompleksnost natječajnog zadatka. 

Prvonagrađeni rad, prof. Njirića i njegovog tima koji je sve prvi ešalon hrvatske arhitekture, mišljenja je Žuvela, Split na dobitku jer se zadnjih deset godina što se tiče urbanizma notorne stvari događaju.

- Vi biste morali biti ponosni, jer je 30 timova radilo za Split, a svega pet ih je nagrađeno- poručio je na konferenciji za medije  predsjednik Ocjenjivačkog suda, arhitekt-urbanist ,voditelj kabineta za urbanizam prostornog uređenja u Zagrebu, prof. Tihomir Jukić. Split je, kako je kazao, ljudima arhitektonske struke pojam za stanovanje, a zadnjih 10, 15 godina nije bilo takvog zadatka i ovo je, veli, bio veliki izazov budući da se radi o jednoj možda zadnjoj elitnoj lokaciji u gradu pod Marjanom.

- Split mi je stvarno ušao pod kožu, kako akademski tako i privatno, a motiva za provedbu rada imam više nego napretek - kazao je autor prvonagrađenog idejno-urbanističkog rješenja Hrvoje Njirić koji radi kao redoviti profesor na splitskom Fakultetu za građevinu, arhitekturu i geodeziju. 

Zahvalio se svima koji su doveli do toga da se natječaj objavi, a njegovo provođenje doživljava kao jedinstvenu priliku da se Split stavi na  mapu gradova u Europi koji imaju priliku imati jedan suvremeni stambeni okoliš. Budući da se radi o velikom naselju njegov tim je nastojao sa tri tipologije stanovanja gdje bi svatko prepoznao neki ambijent koji je njemu najprimjereniji za ugodno življenje. Nastojanja u definiranju projekta su i u održivosti, kako stambenog dijela, tako i okoliša.

- Parcela je savršena i vrlo rijetko je da jedan grad daje takvu površinu za socijalno stanovanje- kazao je prof. Njirić. Položena je na padinama Mosora sa spektakularnim pogledima prema moru i prema gradu, naselje je po projektu maksimalno kapacitirano tako  da se može očekivati ukupno 1140 stanova za oko 5000 stanovnika na površini od 100.000 kvadrata dok je 10.000 namijenjeno za  prateće sadržaje.


hr Thu Jul 02 2020 17:04:23 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5efdf3e4daf72d55208b456a/80

Bageri na Kili razveselili i stanare i Gradsku upravu

Novih 720 metara prometnica koje vode do najmlađeg splitskog naselja Kile za osam mjeseci značajno će povećati kvalitetu i sigurnost življenja u ovom gradskom kvartu – složili su se svi koji su danas obišli netom otvorena gradilišta.
U obilasku su se gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i dogradonačelniku Ninu Veli pridružili i kolege iz Gradske uprave, predstavnici izvođača radova tvrtki Strabag d.o.o., Građevno Zec i nadzora, ali i predstavnici stanara koji su godinama pozivali na rješavanje problema pristupa svojim domovima.

- Značaj ovog projekta nije samo za stanovnike Kile i ovog dijela grada jer će se dobiti normalna pristupna cesta sa svim instalacijama, nego je važan i za cijeli Split jer će se rekonstruirati jedno od najvećih i najopterećenijih raskrižja između Vukovarske i Lovrinačke ulice. Oba ta zahvata su povezana i ovdje je riječ o četiri međusobno povezana gradilišta, četiri građevinske dozvole i vrlo kompleksnom zahvatu vrijednom gotovo 18 milijuna kuna. Zato smo ponosni što smo uspjeli doći u ovu fazu – rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Posebno ponosan bio je zamjenik gradonačelnika Nino Vela koji je sa Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima i pročelnikom Juricom Vojnovićem vodio cijeli projekt: 

- Kad su stanovnici Kile prosvjedovali, došlo je i meni da im se pridružim. Sve smo pripremili za početak radova, a nažalost bilo je puno zapreka. Danas su s nama ljudi koji su prosvjedovali, sretni smo da smo došli u fazu izvođenja. Uspjeli smo znanjem i strpljenjem - strpljivi u primjeni propisa, nismo popustili pod pritiscima, uvjereni u našu ispravnost i skoru realizaciju – Istaknuo je Vela.

I Iris Marin Prižmić, predsjednica Udruge stanara Nova kila dodala je kako su čekali i dočekali ovaj dan: 

- Rekla sam već prije da se nećemo veseliti dok ne vidimo bagere, a evo, bageri su tu. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara dodao je i kako je danas stigla uporabna dozvola za građevinu opće i javne namjene u kojoj će se nalaziti ambulanta Doma zdravlja i ljekarna te nove prostorije Gradskog kotara Mejaši.

– Zahvaljujući dobroj suradnji s ovim kotarom, radimo na infrastrukturi i proširenju sadržaja. Drago mi je da smo na Mejašima nadogradili školu prošle godine, izgradili novi sportski centar, a najesen najmlađi ulaze i u prvi vrtić na Kili. Kada tome pridodamo i školu Kamen Šine koja je par kilometara odavde, čija dogradnja vrijedi 26 milijuna kuna, možemo reći da smo zaokružili sve ono što je potrebno za jedno naselje.

Vice Mihanović, predsjednik Gradskog kotara Mejaši, dodao je kako su u pregovorima s ravnateljicom Gradske knjižnice Marka Marulića da se otvori i ispostava u ovim novim prostorijama:

- Izražavam zadovoljstvo da nakon devet i pol godina ova priča s pristupnim cestama ide svom kraju. Zahvaljujem se u prvom redu Gradu što su poštovali riječ danu na staru godinu 2019. na Zboru građana, iako je bilo puno nepovjerenja.

- Grad je to ispunio, posebne zahvale što su nastavili s ovim projektom usprkos posljedicama pandemije koja se odrazila na gradski proračun – zaključio je Mihanović.
hr Thu Jul 02 2020 16:50:11 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5efdd2efdaf72d0a1f8b459e/80

Slišković: "Preko 20 godina srljamo kao guske u maglu. Domovinski pokret je jedina opcija koja to može zaustaviti"

Marko Slišković, istaknuti član Udruge Glas poduzetnika, nalazi se na listi Domovinskog pokreta u X. Izbornoj jedinici. S obzirom da se Glas poduzetnika deklarira kao nestranačka organizacija, zanimalo nas je kako je moguće da se njihov istaknuti član ipak našao u političkoj areni

Ostalo je svega još tri dana do parlamentarni izbora. Stranke su pokazale svoje adute za Sabor, a posebno zanimljivi su kandidati stranke Domovinskog pokreta čiji predsjednik očekuje 20 mandata. I sam Miroslav Škoro ističe kako je u njegovoj stranci veliki broj privatnika i poduzetinka kojima je u cilju poboljšati gospodarsku sliku Hrvatske. 

Jedan od njih je i Solinjanin, Marko Slišković, poduzetnik i član Udruge Glas poduzetnika koji će se za prava svojih kolega boriti iz svega glasa.

Slišković je diplomirao na FESB-u. Po struci je diplomirani inženjer industrijskog managementa, a privatnik je od 2013. godine. Vlasnik je i direktor uspješne tvrtke za prijevoz putnika, a od prošle godine  i investitor u građevini.  Nakon što je završena sva projektna dokumentacija i ishodovane dozvole, krajem kolovoza ili početkom rujna, poslovni partner zajedno s Markom, započinju izgradnju dviju malih urbanih stambenih zgrada u Solinu. Da nije bilo korona virusa, gradnja bi već bila počela, ali i u tom segmentu  morali su se prilagoditi novonastalim okolnostima.

Posljednjih nekoliko mjesci, Slišković je aktivni član Udruge Glas poduzetnika, udruge koja čini sve kako bi poduzetnicima u Hrvatskoj omogućila što bolje i uspješnije poslovanje i spas njihovih djelatnosti koje su se našle u problemu pojavom korona krize. Nakon toga, uslijedili su upiti stranaka, a jedna od njih je i Domovinski pokret, za koju se ovaj poduzetnik i odlučio.

Da budem iskren, Domovinski pokret nije jedina stranka koja me je kontaktirala prije sastavljanja lista kandidata. Naime, posljednjih nekoliko mjeseci postao sam prepoznatljiv kao osoba koja je medijski istupala tražeći mjere za spas industrije povremenog prijevoza putnika. Ujedno sam bio jedan od koordinatora dvaju prosvjeda prijevoznika koji su se sinkronizirano održavali u 8 hrvatskih gradova te ono što me čini najponosnijim, bio sam jedan od organizatora prvog prosvjeda poduzetnika u povijesti RH koji je održan 21. svibnja u Zagrebu na Markovom trgu. Osjećaji u trenutku u kojem predvodim kolonu poduzetnika prema Markovom trgu, zajedno s Hrvojem Bujasom, ne može se opisati riječima. To je nešto iznad ponosa i ujedno prijelomni trenutak u kojem sam sebi rekao „Dosta je, ovo ovako više ne može ići i učinit ću sve što mogu kako bi poduzetnici i njihovi zaposlenici živjeli normalnim životom, u državi koja nije opterećena birokracijom, u državi u kojoj vrijede ista pravila za sve, gdje će sadašnji, ali i budući poduzetnici moći normalno funkcionirati bez straha i represije raznih institucija i inspektorata, govori Slišković.

Možete li nešto više reći o Udruzi?

- Kako svi već znamo radi se o udruzi koja zastupa mikro i male poduzetnike, obrtnike i njihove zaposlenike. Po uzoru na slične udruge u zemljama poput SAD-a, Kanade, Nizozemske i Belgije, udruga zapravo vrši pritisak na vladajuće strukture pokušavajući svojim jakim lobiranjem, rekao bih kod nas u Hrvatskoj čak i gerilskim pristupom, utjecati na pozitivne odluke vladajućih, a koje su u interesu članova udruge. Upravo iz tog razloga, udruga se nikad neće politički opredijeliti. Među nama u vodstvu su osobe različitih svjetonazora i pogleda na politiku, ali smo ujedinjeni u našem jedinom cilju, a to je pravednije i prosperitetnije društvo i promicanje poduzetničke klime u društvu. Na osnovu svega navedenoga, dogovor vodstva je bio da će podržati sve članove poduzetnike koji će se naći na listama onih stranaka koje su potpisale zalog koji je udruga uputila svim strankama prije skoro 2 mjeseca.

Naglašava kako su mu iz Domovinskog pokreta pristupili bez "fige" u džepu, , upoznati sa svim problemima za čije se rješenje bori te konkretnim prijedlozima kako to ostvariti.  Uz to, presudno je bilo što je Domovinski pokret poduzetnički orjentirana politička opcija, a i svjetonazorski se preklapa sa Sliškovićevim stavovima budući da je odgajan u kršćanskom duhu gdje su obiteljske vrijednosti i domoljublje duboko usađene u njegovo biće, kao i moderni suverenizam.

"Glas poduzetnika u hrvatskom Saboru"

Nikada prije nije bio politički aktivan, a sada je upravo zbog korona krize i situacije koja se događa među poduzetnicima odlučio započeti svoju političku karijeru i biti, kako kaže, glas poduzetnika u hrvatskom Saboru.

Nikad prije nisam bio politički aktivan, niti sam ikad bio član bilo koje stranke. Dapače, poduzetnik sam koji uživa raditi ono što voli i o politici nisam niti razmišljao kao o opciji kojom bih se mogao baviti. Dolaskom korona krize i prisutvovanjem na raznim sastancima u ministarstvima po pitanju rješavanja problema odnosa leasing kuća prema prijevoznicima, uvidio sam da većina birokrata u tim istim ministarstvima nema apsolutno nikakvog dodira sa stvarnošću niti razumiju kako tržište funkcionira. Upravo zbog toga, želim biti poduzetnički glas u Hrvatskom saboru i nadam se kako će u novom sazivu sabora biti dovoljan broj poduzetnika kako bismo mi, poduzetnici, napokon sudjelovali u donošenju zakona koji se odnose na poduzetnike. Nažalost, u prošlom sazivu sabora imali smo samo 3 osobe koje su prethodno imale dodir s realnim sektorom. Ukoliko dobijem priliku, prvo za što ću se zalagati će biti jednogodišnji potpuni moratoriji na leasinge i kredite, a potom i cjelovita promjena zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji je sve samo ne dobar.

Kriza uzrokovana korona virusom unazadila je cijelo gospodarstvo, a Vlada je donijela nekoliko paketa mjera koje su trebale pomoći hrvatskim poduzetnicima. Slišković kaže kako je dobro što su mjere uvedene, no također ističe da je Vlada reagirala parcijalno i neefikasno.

Smatram da prvi potezi Vlade nisu bili dobri kada se išlo s odgodama. Pritiskom Udruge Glas poduzetnika, mjere koje su donesene u travnju su bile dobre i spriječile su krah gospodarstva koji bi se bio dogodio da tih mjera nije bilo. Vlada je donosila dobre mjere, ali često parcijalno i nedovoljno brzo. Neke stvari su se mogle puno kvalitetnije odraditi i nije smjelo biti diskriminacije među određenim gospodarskim djelatnostima prilikom donošenja mjera. 

"Izbori su raspisani u najgore moguće vrijeme"

Ogorčen je što su izbori raspisani dok se virus još uvijek nije smirio, što svjedoči sve veći broj zaraženih u Hrvatskoj.

Ono na što sam jako ogorčen jest upravo to što su izbori raspisani u najgore moguće vrijeme, gdje se vladajući već mjesec dana bave predizbornom kampanjom. Turizma nema, a dogodili su nam se i neki nesretni gafovi poput turnira u Zadru što nas je gurnulo još dublje u krizu. Također, stožer koji je jedno vrijeme radio izvrstan posao je u potpunosti ispolitiziran i izgubio je kredibilitet. Ne mogu se oteti dojmu da se raspisivanjem izbora, hrvatske građane i poduzetnike prepustilo na milost i nemilost stranom kapitalu, koji u Hrvatskoj ima prevelik utjecaj te su poduzetnici prepušteni sami sebi, bez konkretnih mjera i strategije oporavka. Prvenstveno ističem nerješavanje problema moratorija na kredite i leasinge gdje su dogovori došli samom kraju, a na kraju zbog raspisivanja izbora, dogovoreno nije i realizirano. Uz to, mjere za očuvanje radnih mjesta za najugroženije se ne nastavljaju u obećanom obujmu za srpanj i kolovoz, niti su dostupna sredstva za održavanje likvidnosti. 

Samim time, bojim se da nas već sada u srpnju čeka veliki porast broja nezaposlenih i tvrtki koje će morati u likvidaciju, dok u rujnu ili kolovozu, kad svima bude jasno da je turistička sezona podbacila više od očekivanoga, možemo očekivati potpuni krah gospodarstva, propast velikog broja tvrtki i obrta te enorman broj nezaposlenih. Ovdje mislim kako su u najtežem položaju tvrtke u turizmu, ugostitelji na jadranskoj obali, prijevoznici te mali obrti, pogotovo oni naslonjeni na turizam. Uz njih, event industrija je apsolutno paralizirana i trebat će hitne i snažne mjere da tvrtke u tom segmentu prežive do sljedeće godine. Zato je jako bitno da se čim prije oformi nova Vlada koja će znati kako to spriječiti. Vjerujem da će Domovinski pokret na izborima ostvariti izvrstan rezultat te da će biti ključan za sastavljanje nove Vlade, a s obzirom na stručnjake na našim listama siguran sam da ćemo posao odraditi vrhunski. Čeka nas težak posao, ali smo spremni. Na muci se poznaju junaci!

Poruka biračima

Što biste za kraj poručili biračima? Zašto bi trebali glasati za Vas?

Velikan hrvatske povijesti Stjepan Radić je poznat po svojoj rečenici: „Gospodo, još nije prekasno, ne srljajte kao guske u maglu!“ Naš narod već preko 20 godina srlja upravo kao guske u maglu glasajući za SDP i HDZ i omogućavajući istom tom duopolu da se izmjenjuje na vlasti. Svi vidimo gdje nas je to dovelo. Umjesto bogate, prosperitetne zemlje koja je trebala biti država u koju bi svatko želio doći raditi, ulagati i živjeti, mi imamo opustošenu i siromašnu Hrvatsku koja je po svim kriterijima na začelju EU, iseljene mlade, korumpirano i neučinkovito pravosuđe, stotine parafiskalnih nameta, nevjerojatno lošu poreznu politiku, inspektorate koji se iživljavaju nad poduzetnicima i, u potpunosti, nejasne zakone.

- Sad, preko 100 godina nakon te poznate rečenice Stjepana Radića, vrijeme je da se ponovno kaže, ali ovaj put biračima: „Ne srljajte više kao guske u maglu! Potrebne su nam korjenite reforme i potrebno je Hrvatsku vratiti narodu. Jedina politička opcija koja je to sposobna napraviti je Domovinski pokret. Poklonite nam svoje povjerenje i prepustite poduzetnicima, stručnjacima i doktorima znanosti da pokažu da se može puno bolje od ovoga na što smo, nažalost, naviknuti u posljednjih više od 20 godina, govori Slišković.

Što se tiče njega kao kandidata, Slišković zaključuje kako je poduzetniči ostvaren, politički neopterećen te da svim srcem ulazi u političku arenu. Poručuje da nikada neće pogaziti svoju riječ, a svojim glasom u saboru učinit će sve kako bi u Hrvatskoj napokon bile provedene sve potrebne reforme. 

hr Thu Jul 02 2020 14:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .