Održana premijera dokumentarca „Vatreni“ u Splitu

Nakon tri godine rada, truda, volje i ljubavi na stvaranju filmskog uratka o jednoj od najvećih hrvatskih nogometnih reprezentacija, u dvije prepune dvorane Cinestar 4DX Malla u Splitu održana je premijera dokumentarnog filma „Vatreni“ koja je okupila brojne osobe iz svijeta sporta, estrade i javnosti. U središtu filma je povijesni uspjeh hrvatskih nogometaša i iskustva nekadašnjih igrača sjedinjenih u jedinstvenu nogometnu generaciju, koja je nakon samo tri godine po završetku Domovinskog rata nastupila na Svjetskom nogometnom prvenstvu – FIFA 1998. godine u Francuskoj. Tamo su pod hrvatskom zastavom ostvarili do tada nezamisliv rezultat! Naime, Vatreni su se u Hrvatsku vratili s brončanom medaljom!Njihova kolajna ujedinila je i obradovala hrvatski narod. Bila je to obostrana ljubav hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskog naroda. Film „Vatreni“ priča je o maloj zemlji srčanih ljudi snažne volje i energije koji do zadnjeg daha „ginu“ na terenu.

Na premijeri su nazočili poznata imena sportskog i društvenog života: sjajni Ćiro Blažević, Igor Tudor, Stipe Pletikosa, Jole Čagalj, Ana Marija AsanovićAnthony Šerić, Nikola Jerkan, Tomislav Erceg, Luka Radman, Nataša Bebić te brojni drugi.

Na samom kraju filma splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban pohvalio je produkciju , uručio Ćiri Blaževiću poklon, te održao je emotivni govor – Ovaj film je dobar pokazatelj kojim putem treba ići kako bi naša zemlja ponovno imala jedinstvo i rezultate.

Film je djelo meksičke produkcijske kuće „Geiser Media“, predvođen „dirigentskom palicom“ redatelja Edsona Ramireza, a u suradnji s trenerom svih trenera i izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije 1998. – Miroslavom Ćirom Blaževićem. Producent filma je Miroslav Blažević mlađi


POSLJEDNJE DODANO: