Hrabri tata podigao šator ispred bolnice: Sina može vidjeti na 15 minuta dnevno

Sedmogodišnji Šimn razbolio se, a temperatura nije padala. Završio je u bolnici sa sumnjama na baterijsku upalu pluća te je zadržan na liječenju. 

Od novih mjera strepili su svi roditelji, ali kako kaže tata Roberto, najgore je kad ih sami iskusite. Liječnici su roditeljima rekli da sina mogu vidjeti 15 minuta na dan.

Hrabri tata Roberto kupio je šator i ‘voki toki’ te se smjestio u blizini svog sina – ispred bolnice u Pakracu.

Htio sam da Šimun zna da sam mu blizu iako ne mogu biti s njim i da se zbog toga osjeća sigurno te da onda lakše prebrodi boravak u bolnici. Sad stalno zove i osjećam da je opušteniji i da se manje boji, a onda smo i mi roditelji bolje – rekao je Roberto za 24sata.

Noći su mu i dalje najteže. Od brige ne može puno spavati, a ono malo što i pokuša odrijemati pretvori se u katastrofu, baš kao što je bilo u noći na srijedu. 

Padala je kiša i puhalo je kao ludo. Sve mi je promočilo u šator. Bio sam mokar i bilo mi je hladno, ali nisam htio ići kući. Živim 15 kilometara odavde i tamo me više Šimun ne bi mogao dobiti ako bi me poželio nazvati usred noći. Otišao sam presvući se tek ujutro – govori brižni otac. 

On je od prvog dana Šimunova boravka u bolnici o boli koju proživljava jer ne može biti uz sina izvještavao na Facebooku. Želio bi, kaže, da sve dopre do što većeg broja ljudi i da se ukine odluka Stožera da roditelji ne mogu biti uz bolesnu djecu danonoćno.

Nitko ne bi smio ovakvo nešto proživljavati, ovo je velika trauma za sve – rekao je otac. 

Ministar zdravstva Vili Beroš početkom srpnja je objavio da, unatoč epidemiji, roditelji mogu biti uz djecu ako su mlađa od tri godine ili su na dugotrajnom liječenju. Ostali mogu posjećivati djecu samo na 15 minuta. 

POSLJEDNJE DODANO: