BREAKING NEWS U more kod Resnika pao zrakoplov, dvoje mrtvih!

U četvrtak poslijepodne, oko 17.40 sati, u more ispod hotela Resnik, srušio se sportski zrakoplov s tri člana posade! Pritom je jedan pilot izgubio život, a naknadnim pregledom unutrašnjosti letjelice vatrogasci su pronašli još jedno tijelo. Treći je pilot pak s teškim povredama prevezen u bolnicu na Firule. Neslužbeno doznajemo kako se nalazi u stanju kome, zadobio je lom lubalnog kralješka, te brojne frakture rebara.  

Na mjestu događaja su kaštelanski vatrogasci i Hitna pomoć, a stiže i vatrogasni brod DVD-a Kaštel Gomilica. Kako doznajemo od očevidaca, izbjegnuta je još i veća tragedija budući je zrakoplov za svega par metara promašio brojne kupače koji su se u trenutku pada nalazili na plaži.

Sportski zrakoplov Lake LA-4-200 Buccaneer (tip letjelice koji nema crnu kutiju op.a.), u vlasništvu je tvrtke European Coastal Airlines i nije namijenjen komercijalnim letovima, a u zraku je bio svega četiri minute; pilot na obuci, učio je upravljati letjelicom, nakon čega je zbog još nepoznatih razloga udario u nadstrešnicu hotela Resnik i srušio se u more. Nakon početnog šoka, kupači su jurnuli u pomoć unesrećenima, no nažalost dvojici od njih nije bilo spasa…

Policija je o nesreći izvijestila Lučku kapetaniju, te Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu koja je na teren poslala glavnog istražitelja Gorana Strmečkog, od kojeg se očekuje otkrivanje uzroka i okolnosti pada zrakoplova. 

Očevidac: Iznad Kaštel Štafilića mu se ugasio motor, krenuo je ponirati…

Redakciji Dalmacija Newsa javio se Kaštelanin koji je svojim očima gledao pad sportskog zrakoplova. 

– U vrijeme dok je uzlijetao sa piste bio sam sa sjeverne strane piste i gledao uzlijetanje. Uzletio je u smjeru zapada, napravio okret za 180 stupnjeva i letio prema Splitu, najvjerovatnije je trebao samo napravitI krug i opet sletjeti na pistu. Dok je bio poviše Kaštel Štafilića, ugasio mu se motor u zraku nakon čega je krenuo ponirati. Pilot je nakon gašenja motora okrenuo avion ulijevo (u smjeru sjevera, Malačke) i počeo raditi okret, te mi se pri dnu izgubio iz vida. Odmah sam biciklom krenuo na Resnik vidjeti gdje je točno srušen. Ne želim nagađati i biti neumjesan, ipak je došlo do najgoreg, gubitka života, ali možda se mogao izbjeći pad na plažu da je pilot odmah avion okrenuo put juga i pokušao sletjeti negdje u kaštelanskom zaljevu, pošto je hidroavion – ispričao nam je očevidac (podaci poznati redakciji). 

POSLJEDNJE DODANO: