U Dalmatinskoj zagori pada snijeg, po najavama moglo bi ga biti i do 15-ak centimetara

I drugog puta ove zime Dalmatinska zagora poprima prave zimske čari. Naime, oko podneva u svim dijelovima počeo je padati najavljivani snijeg koji je u višim predjelima već stvorio nekoliko centimetara pokrivača.

Od Nediljka Živaljića, poslovođe u sinjskoj Nadcestariji, saznali smo kako su sve sinjske službe spremne za nadolazeće najavljene vremenske nepogode. Zbog najave snijega jučer su sve silose na raspolaganju napunili solju i sipinom, a u dovoljnim količinama ima i kalcijevog klorida. Po prioritetima će se čistiti sve ceste, sinjska Čistoća sve prilaze bolnicama i javnim ustanovama dok su poručili i da su svi građani i vlasnici poslovnih objekata dužni očistiti ulaze ispred svojih objekata i domova.

Količina snježnog pokrivača, koji će padati tokom cijele noći, moguće će i u nizinskim predjelima Dalmatinske zagore doseći 15-ak centimetara dok je u višim dijelovima najavljeno i prelaženje te snježne granice.

Tako je najavljivao i Ivan Šolić, poznatiji pod nadimkom “Mali Vakula” pa se tako i na svom profilu “O vrimenu i vremenskoj prognozi” osvrnuo na nepogode u Cetinskom kraju i Zagori:“…U Sinju snijeg, a u Zagrebu kiša – na istoj temperaturi… To vam je Dalmatinska zagora. Nepredvidiva, posebna i izazovna, što joj i daje najveću čar. Da biste je razumijeli trebate se roditi u njoj, gaziti po njoj i divit joj se!”, napisao je Šolić.

POSLJEDNJE DODANO: