Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/563139cc0e01c0c1298b4579/80
Foto: Ilustracija

Fakultetski je obrazovan. Zgodan. U stalnoj vezi. I ne može bez - plaćanja seksa

Jer mi je to fora, jer je dobar izlazak, dobra zabava, jer je zanimljivo, jer mi diže ego i jer se tamo osjećam kao pred vratima raja, samo su neki od Ivanovih odgovora na pitanje "zašto bordel kad može birati i bez da plati"
Na pragu četrdesetih. Dobro »očuvan« i još bolje njegovan. Fakultetski obrazovan, neoženjen i podosta zgodan. Situiran i zabavan. Kraće – dečko u najboljim godinama kojeg ni jedna žena ne bi izbacila iz kreveta, a svaka bi ga majka poželjela za zeta. No, on unatoč stalnoj vezi, bogatom seksualnom, i iskustvu u životu, ne odustaje od, kako reče – hobija kojeg prakticira od 25 godine života. On je, za potrebe ove priče Ivan, i svako malo priušti si odlazak u bordel. Zašto?, piše novi list.

– Jer mi je to fora, jer je dobar izlazak, dobra zabava, jer je zanimljivo, jer mi diže ego i jer se tamo osjećam kao pred vratima raja, samo su neki od Ivanovih odgovora na pitanje »zašto bordel kad može birati i bez da plati«.

Vatreno krštenje

A onda se vraćamo na početak. U Ivanovu 25. godinu i hamburški bordel u kojem je imao "vatreno krštenje".

– Frend i ja bili smo u Hamburgu. Mladi, ludi, s dosta novaca u džepu i relativno dužom seksualnom apstinencijom. O bordelima, živeći u lučkom gradu okruženi pomorcima, naslušali smo se priča i priča. Naslušali, a nikad probali. Nije nam trebalo dugo da nas znatiželja i već spomenuta apstinencija odvede do bordela, pa da i mi vidimo je li to tako dobro kao što smo čuli.

I je l' bilo?

– Ma, meni je bilo katastrofa. Ištancala me na brzinu, nisam se ni snašao. Plaćenih pola sata spremila je u 15 minuta i poslala me van. Ma, grozno. Baš sam se jadno osjećao.

Mnogi bi nakon ovakvog iskustva prekrižili svaku daljnju mogućnost odlaska u bordel, ali ne i Ivan.

– Ma ne, zašto? Frendu je bilo fantastično. Ja jednostavno taj put nisam imao sreće, a bogme ni znanja pa sam prošao tako kako sam prošao. S godinama stekneš iskustvo, usvojiš pravila ponašanja i nema šanse da ti ne bude dobro. U početku mi se znalo dogoditi da bi mi novčanik ispraznile već na šanku tako da ne bi imao za ono po što sam došao, ali to je bilo nekad. Najvažnije ti je u startu dogovoriti što želiš, što ona hoće, što neće, koliko stoji to što bi ti, a nije u »osnovnom paketu« i onda nema nikakvih problema.

Čistoća je najvažnija

Ivan je posjetio mnoge bordele u okolnim zemljama. O Frankfurtu i njegovoj bordel ponudi sve najbolje kao i o jednom "wellness centru" u susjednoj nam Sloveniji u koji najrađe zađe. Dakako, ne zbog zdravstvenog već zbog "sex turizma" jer u Sloveniji prostitucija nije legalizirana, ali je dekriminizirana.

– Ono što me, dakako uz "ponudu" vraća u određene bordele jest čistoća. Ako nije sve čisto da čistije ne može biti, ne ulazim. Ovaj slovenski wellness je čistiji od apoteke, a ljepotice koje stoje na usluzi svake vrste lijepe da ljepše ne mogu biti. Atmosfera ugodna. Ocjena najviša.

I onda smo krenuli od ulaza do izlaza.

"Stvar vrlo jednostavno funkcionira. Dođeš na recepciju na kojoj te dočeka prekrasna žena, platiš 80 eura ako dođeš petkom, subotom ili nedjeljom, a 60 eura ostalim danima, dobiješ digitalnu narukvicu i kreneš. Radno vrijeme je od podne do jedan iza pola noći. Kreneš ka ormarićima. Kakvim? Pa, onakvim kakve ima svaki wellness. Tamo te pitaju koji broj bademantila i papuča nosiš, dobiješ svoju veličinu i odlaziš na tuširanje. U ostatak prostora dakle ne unosiš apsolutno ništa osim spomenute odjeće tj. obuće. Nema donjeg rublja, nema mobitela ili, ne daj bože, fotoaparata.

Nakon tuširanja dolaziš do prostora u kojem se nalazi tipična wellnes ponuda, sad da li uz uobičajenu masažu možeš dobiti i erotsku ne znam jer se u tom dijelu nikad nisam zadržavao. Ja odmah krenem u raj, a raj ti je prvi kat. Uđeš u jednu ogromnu prostoriju s puno separea, velikim okruglim šankom u sredini, sobom za pušače koja je od ostatka prostora odvojena staklenom stijenom, a u sezoni imaš i izlaz za veliki vanjski bazen. Uz tu prostoriju nalazi se i fini restoran. Da, zaboravio sam reći da za cijenu od 80 odnosno 60 eura imaš pravo konzumirati dva alkoholna pića, bezalkoholnih koliko god, kao i gostiti se za švedskim stolom prepunim delicija bez ikakvih ograničenja."

"Kad dogovoriš pravila ponašanja, ona otvara ladicu noćnog ormarića, vadi kondome, lubrikante i ostala pomagala i kreće akcija. Ukoliko za trajanja seksa želiš pričati s njom, priča, ukoliko želiš šutjeti – šuti. Ukoliko za trajanja seksa poželiš nešto što u startu nije dogovoreno, nikakva frka, planovi su tu da bi se mijenjali. Zapravo, radi sve da ti ispuni i najskriveniju želju. Jedino što trebaš znati je da nema ljubljenja. Jednostavno nema. Primjerice, moj frend ima fetiš napumpanih ženskih usta, ali za ljubljenje istih morao je dodatno platiti. Zašto je to tako ne znam, a i nije me briga. Kad obaviš to po što si došao plaćaš i to isključivo u kešu."

"Uživaju li i one? Pa, mislim da uživaju. Uostalom, toliko iskustva imam da to mogu prepoznati. Pričam o osobnom iskustvu, ne znam je li tako i s drugima. Ja, ponekad dobijem gratis i ono što bi trebao platiti. Mislim da one ulaskom u prostoriju punu muškaraca ulaze u neki svoj film i da se trude uživati u svom poslu što više mogu. Ne znam, možda griješim ali čisto sumnjam."

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Facebook komentari

hr Mon May 29 2017 08:05:30 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5436d16f1899425f0a0001d7/80
Foto: Screenshot YouTube

Imaju rok trajanja: Kada je vrijeme za novi grudnjak?

Razlog zašto omiljeni grudnjak više ne stoji kako bi trebao ponekad nema veze s fizičkim promjenama, mršavljenjem, debljanjem. Oni jednostavno nisu osmišljeni kako bi trajali vječno
Za neke odjevne komade mislimo kako ih možemo nositi dokle nam god pristaju. I možemo, ali ponekad razlozi zbog kojih u njima više ne izgledamo tako dobro nemaju veze s kilogramom viška, nadutosti ili nečim trećim, piše Zadovoljna.hr.

Oni jednostavno imaju vijek trajanja.

Stručnjaci iz Blue Guarda koji svakodnevno ispituju izdržljivost materijala i kreiraju nove formule pa su tako nedavno lansirali i nepoderive čarape, govore kako bi grudnjake trebalo zamijeniti novima puno češće nego što mislimo.

Točnije, svakih šest do osam mjeseci. A hoće li biti više ili manje ovisi o načinu na koji se o njima brinete. 

Perilice rublja uništavaju punjenje u grudnjacima zbog kojih ono gubi prvotni oblik, a nosite li neki grudnjak često, elastičnost u naramenicama sigurno će se opustiti nakon pola godine. Važno ih je mijenjati i prati u hladnoj vodi kako bi se naramenice oporavile.

Facebook komentari

hr Sat Oct 21 2017 17:08:43 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59eb5e6ab9e03e9b888b46b1/80

Jeste li vi dosadna osoba? Da, ako imate ove osobine!

Bojimo se dosade, kao i da bi nama netko mogao dosađivati, ali i da smo mi nekome dosadni. Na Sveučilištu Virginia 2014. napravljena je psihološka studija koja se bavila istraživanjem "Što je to što pojedine ljude čini dosadnim?" Izdvojili smo najznačajnije osobine koje će ti pomoći da izbjegneš dosadnjakoviće, ali i da ne postaneš jedna od njih.

Ili previše pričaju ili stalno šute - dosadni sugovornici ne mogu naći balans između pričanja i slušanja, s njima je slučaj da su uvijek na jednoj strani ta dva ekstrema, piše Zdrava krava.

Ne mogu procijeniti koliko iskreno sugovornik sudjeluje u razgovoru - dosadne osobe obično ne obraćaju pažnju na govor tijela. Ono što neku osobu čini dosadnim sugovornikom je kad kontinuirano ignorira govor tijela i signale koji mu se tako upućuju jer sugovornik mu govorom tijela poručuje: "Ne zanima me to što govoriš i slušam te i kimam glavom samo iz pristojnosti". Da bi se to izbjeglo treba znati čitati i govor tijela, a ne samo sadržaj riječi.

Dosadne osobe ne mogu nasmijati druge ljude - humor je odraz misaone fleksibilnosti, sposobnost da se neki događaj ili ideja razmotre iz različitih perspektiva. Dosadni ljudi to nisu u stanju.

Dosadne osobe uvijek rade iste stvari - ne rade iskorak iz svoje rutine, pa onda i nemaju što zanimljivo podijeliti sa sugovornicima.

Nikad nemaju ništa za reći - obično su dosadni oni koji su uvijek najglasniji i oni su naravno uvjereni da su jako zanimljivi. Međutim, postoje i oni dosadnjakovići koji uvijek šute i na pitanja uglanom odgovaraju s "pretpostavljam" bez da ikad iznose svoje mišljenje. Smatraju da je bolje da ništa ne govore jer misle da ih nitko ne želi slušati.

Nemaju svoje mišljenje - tko nema svoje mišljenje ili ga nije spreman iznijeti, zapravo nema što ponuditi u razgovoru.

Ne znaju dobro prepričati neki događaj - kad netko zna zanimljivo pričati privlači i zadržava pozornost drugih ljudi.

Sagledavaju stvari samo iz svoje perspektive - kad netko ima sposobnost da se "stavi u tuđe cipele" postaje zanimljiv sugovornik, a dosadni ljudi ne mogu zamisliti niti se trude kako se druga osoba osjeća.

Od njih se nikad nema što za naučiti - ako se ne nadovezuješ na ono što sugovornik govori, razgovor jednostavno zamire jer se tema ne širi.

Dosadne osobe ne uključuju druge u razgovor - jer uglavnom iznose previše nevažnih detalja. Ako se netko u krugu u kojem se vodi dijalog osjeća izostavljeno, to ti je znak da si dosadan/na.

Facebook komentari

hr Sat Oct 21 2017 17:08:03 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59eb113eb9e03e368a8b4588/80

Obožavatelji tjestenine su zdraviji i unose manje masti!

Ljubitelji tjestenine! Novo je istraživanje otkrilo nešto uistinu pozitivno za vas - vaš voljeni ugljikohidrat, često spominjan u negativnom kontekstu od stručnjaka za dijetu, mogao bi vrlo brzo postati dio liste izuzetno zdravih namirnica
Nedavno istraživanje provedeno od strane National Pasta Associationa pokazalo je da redoviti konzumenti tjestenine unose veće količine bitnih vitamina i minerala u svoj organizam od onih koji to manje rade, piše zdrava krava.

Istraživanje

Možda ti se čini da je ova organizacija ljubitelja tjestenine 'namjestila' rezultate u svoju korist, no podaci na kojima se provelo istraživanje su došli iz National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES),  službenog nacionalog programa SAD-a za provođenje anketa povezanih sa zdravstvenim i nutricionističkim tematikama. 

Prilikom prikupljanja podataka, uzimali su u obzir prehrambene navike odraslih Amerikanaca starijih od 19 godina, od 2001. do 2012. godine i zaključili kako oni koji su više jeli tjesteninu u organizmu imali veću razinu folne kiseline, željeza, magnezija i dijetalnih vlakana, dakle svega što je potrebno za zdravu, izbalansiranu prehranu. 

Pored svega ovoga, pokazalo se i da ljubitelji tjestenine unose manji broj zasićenih masti i dodanih šećera, dva najveća faktora u prehrani koja vode debljanju.

Jedino što se nije ponudilo iz istraživanja jest kolike količine ili koliko često bi se trebala tjestenina konzumirati. 

Balansirana prehrana

Treba imati na umu da su ova saznanja u biti pokazatelj toga da bi tjestenina uvijek trebala biti dio dobro balansirane prehrane.

Diane Welland
, registrirana dijetetičarka i menadžer nutricionističke komunikacije za National Pasta Association naglašava da "tjestenina može biti efektivna u izgradnji kvalitetne prehrane jer služi kao savršen sustav 'dostave' voća, povrća, nemasnog mesa, ribe i mahunarki u organizam.

Ova analiza podvlači nutritivnu vrijednost žitarica kao esencijalnu u zdravoj prehrani. Pokazuje kako se njeni ljubitelji vode za kvalitetnijim dijetama od onih koji ju ne jedu (ili izbjegavaju)."

Dodatni dokazi

Uz ovo istraživanje ide i jedno od prošle godine koje je provedeno na, naravno, 2300 Talijana. Njegovi su rezultati pokazali da je konzumacija tjestenine povezana s nižim indeksom tjelesne mase (BMI).  Dapače, studija je tvrdila da oni koji su redovito jeli tjesteninu su čak bili mršaviji od onih koji su ustezali od ugljikohidrata. 

Ako smo te ohrabrili da bez straha pristupiš punom tanjuru tvojih najdražih fusila s pestom, slobodno navali - ali, pripazi na količine jer i najzdravija hrana prestaje to biti kada se prejedaš od nje!


Facebook komentari

hr Sat Oct 21 2017 11:31:23 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59eb12c7b9e03e58898b45ec/80
Foto: Maja Prgomet

Svečano otvoren hotel Marvie u Splitu

Svečanom otvorenju nazočili su brojni Splićani...
Brojni su se Splićani sinoć odlično zabavili na svečanom otvorenju hotela Marvie, prvog specijaliziranog hotela za zdravstveni turizam na području Dalmacije.

Program su vodili Iva Šulentić i Ivo Perkušić, u glazbenom dijelu je nastupila Marija Husar, a potom i Sick Swing bend, dok je posebnu pažnju gostiju privukao iluzionist Adam Keisner koji je oduševio izvodeći doista izvrsne trikove. S

Svečanost je započela u elegantnom tonu ispred hotela nakon čega su gosti uživali u gurmanskim delicijama restorana Da'Mar. Druženje se nastavilo na krovnoj terasi te potrajalo do ranih jutarnji sati na jednoj od podzemnih etaža hotela…

Facebook komentari

hr Sat Oct 21 2017 11:31:01 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .