Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b0eee872af47f8e028b4881/80
Foto: Ante Kuzmanić

Objavljeno savjetovanje za izradu projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa

Grad Split je danas objavio prethodno savjetovanje za uslugu izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa što je prvi korak u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti.
Usluga izrade projektne dokumentacije uređenja Žnjanskog platoa procijenjena je, naime, na 5.000.000,00 kuna bez PDV-a, a predmet nabave bit će izrada:

1.idejnog projekta sa svom dokumentacijom koja je potrebna za ishođenje lokacijske dozvole (pribavljanje posebnih uvjeta javnopravnih tijela)

2. glavnih projekata sa svom dokumentacijom koja je potrebna za ishođenje građevinskih dozvola (potvrde javnopravnih tijela da je glavni projekt izrađen u skladu s posebnim propisima). Ukoliko se određene građevine i radovi u obuhvatu ovog projektnog zadatka mogu graditi, odnosno izvoditi bez građevinske dozvole, u skladu s glavnim projektom, prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima potrebno je predvidjeti glavne projekte i za takve građevine i radove. Izradi glavnog projekta, odnosno pojedinih projekata koje sadrži, prethodi i izrada odgovarajućih elaborata (geomehanički elaborat, elaborat zaštite od požara, elaborat zaštite naradu…). DPU-om koji je na snazi za predmetno područje, propisana je obveza izrade Krajobraznog elaborata, koji prethodi izradi glavnih projekata.

3. projekata uklanjanja građevina

4. izvedbenih projekata

5. troškovnika za izvođenje svih potrebitih radova izgradnje predmetnih građevina i zahvata za provođenje postupka javne nabave, a u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi

6. projektantski nadzor za vrijeme izvođenja radova

Savjetovanje traje do 18. travnja 2019.godine do 10 sati. Ukoliko tijekom savjetovanja bude primjedbi stručne službe će ih obraditi i potom raspisati nabavu. Grad Split kao investitor namjerava urediti dio područja Žnjanskog platoa za kojeg je zatražio koncesiju.

 Osim područja koje će uključivati koncesija predmet ovog projektnog zadatka je i uređenje ceste s pripadajućom infrastrukturom sjeverno od obuhvata koncesije.

Plan je Grada paralelno s dospijećem projekata raspisivati nabave kako bi dio radova mogao krenuti početkom iduće godine, a po dinamici koju projekt definira.
hr Fri Apr 12 2019 15:06:39 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5842e61e1eea8f1b118b46b8/80
Foto: Facebook

Policija upozorava: "Širi se nova e-mail prevara, ne nasjedajte!"

U posljednjih se nekoliko dana javljaju građani koji su na sv oje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte

Policija je ponovno odaslala upozorenje svim građanima oko potencijalnih internetskih prijevara koje ovih dana kruže. 

Kako ističu, u posljednjih se nekoliko dana javljaju građani koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe (malware) putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže određeni iznos u bitcoinima (BTC) kako navedene podatke ne bi javno objavili. - prenosi Zimo

- Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke, te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti. - ističu iz policije.

Također, u elektronske sandučiće građana često dolaze poruke s lažne Microsoft domene u kojima se traži da na lažnoj Microsoftovoj stranici unesu svoje korisničko ime i obnove svoju lozinku. U konkretnom slučaju radi se o pokušaju krađe osobnih podataka te počinitelji na ovaj način mogu preuzeti kontrolu nad elektroničkom poštom žrtve.

- Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke. - savjetuju iz policije.

hr Wed Apr 24 2019 14:45:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/588f07b73387e607008b45ba/80
Foto: DalmacijaNews

Split: Požar u podrumskom stanu u Matoševoj ulici, stanari evakuirani

Na teren su izašli vatrogasci JPV-a i DVD-a s tri vatrogasna vozila i kola Hitne pomoći

Iza 12,30 sati izbio je požar u podrumskom stanu u centru Splita, u Matoševoj ulici 15. Na teren su izašli vatrogasci JPV-a i DVD-a s tri vatrogasna vozila i kola Hitne pomoći.

Kako doznajemo, stanari zgrade u kojoj je izbio požar su evakuirani te će biti vraćeni kada bude u potpunosti sigurno. 
hr Wed Apr 24 2019 14:10:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cc0311629111c345a8b457d/80
Foto: Dalmacija News

Imotski: Kreće naplata ulaznica na jezera i tvrđavu Topanu

Cijene su nešto promijenjene u odnosu na prošle godine

Grad Imotski će od 01. svibnja započeti s naplatom ulaznica na jezera i tvrđavu Topanu. - javlja 

Cijene su nešto promijenjene u odnosu na prošle godine i sada iznose:

–  10 kn po osobi – grupno djeca

–  15 kn po osobi – djeca individualno

–  20 kn po osobi – grupno odrasli

–  30 kn po osobi – odrasli individualno

hr Wed Apr 24 2019 11:49:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bade7c8cb557a8ea08b4ee8/80
Foto: MUP

"Faktori rizika": Policija provodi akciju u prometu

Cilj je prevencija prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama

Danas, od 13:00 do 17:00 sati na području PU splitsko-dalmatinske provest  će se akcija u prometu „Faktori rizika“, a sve u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

 Aktivnosti policije tijekom  akcije biti će usmjerene na sankcioniranje najtežih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi zakona o sigurnosti prometa na cestama, te ih pozivamo da odgovornim ponašanjem doprinesu povećanju razine sigurnosti u cestovnom prometu.

hr Wed Apr 24 2019 10:30:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .