Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/56badca414418563008b45ca/80
Foto: Jakov Prkić / Cropix

Obrat na Krnjevalu: Umjesto terorista Superjina na lomači zapaljena - Birokracija

Krnjevalski sud kojim je predsjedao Veliki cukunski sudac, a branitelj je bio Odvjetnik Kradež, dok je optužnicu iznio Tužitelj Mutež, Krnju je prema Bezakonju o sportu optužio za niz zlodjela na račun Grada i građana

Prema drevnoj tradiciji Splitskog krnjevala na Pokladni utorak navečer organizirano je suđenje Krnji, iznesena mu je optužnica – šentenca i osuđen je na spaljivanje.

Krnjevalski sud kojim je predsjedao Veliki cukunski sudac, a branitelj je bio Odvjetnik Kradež, dok je optužnicu iznio Tužitelj Mutež, Krnju je prema Bezakonju o sportu optužio za niz zlodjela na račun Grada i građana, među ostalim:

- javno je isticao kako je navršio dvadeset ljeta, a nije emigrirao u Njemačku!

- pušio je travu s poljudskog travnjaka, što je očiti čin tajnofašističkog, lažnonacističkog, kriptoustaškog i skrivenokomunističkog djelovanja!

- na javnim mjestima je vikao da se neće učlaniti u  Majduk i spriječavao je druge da to učine!

- uvidom u njegov brlog krnjevalski su agenti utvrdili da na zidu drži sliku odjevene Daje Puput, a niti jedan jedini lajk nije uputio našoj popularnoj deračici Sjeberini i njenom ženiku Istoku Lojiću!

- dok je građena nova Turistička palača, u koju se trebala smjestiti naša jedina hraniteljica, carica Turista, on je noću ondje bacao rimske novčiće i tako stvarao zabunu i razdor, a dvojica turista optužili su ga da je i rušio zidove, samo nismo utvrdili da tamo ima zidova!

- po cijelom gradu je zapišavao kućice i štandove na kojima naši podanici troše novce i od kojih se naša vlast financira!

- posvađao je Getane s Maškarama, tako što je pojačavao zvučnike i basove, a njima su pucali prozori, bježale mačke i venulo cvijeće, čak su se i stupovi na Peristilu malo pomakli!

- ukrao je pare za most koji je konačno trebao spojiti u jednu koaliciju sve naše razjedinjene građane pod jedan porez i jednu vlast!

- po cijele dane se hvalio kako će zaposliti sve naše maškare, a dok ga nitko nije gledao izležavao se, lokao i žderao, trošio naše pare. Drugim riječima zgriješio je neradno!

- varao je svoju suprugu Wonder Valentinu, a plod njegovog bluda nije niti jedan novorođeni podanik i porezni obveznik!

- na koncu konca i kraju kraja, zapošljavao je na naš trošak svoje teroriste i osnovao tajnu terorističku organizaciju pod nazivom Krast, kako bi sijao mržnju, činio i dalje svoja gnjusobna djela i uznemiravao našu kriptohisteričnu javnost! Planirao je različite sramotne akcije kojima bi preplašio naše jedine i najveće hranitelje, poštovanu i uzvišenu gospodu Turiste, zbog kojih imamo sve što imamo i još bismo željeli imati. Kruh nam je želio oteti iz zubiju!  Zbog toga su ulice našega grada prazne i danju i noću - sve je pusto! Nigdje nikoga!

Po prvi put je Krnje trebao biti živa osoba pod imenom Supjerino, optužen kao opasni terorist, no u zadnji trenutak pod lomaču sastavljenu od birokratskih spisa i registara, dotrčala je maškarana Erasmus studentica iz inozemstva i Suca koji slabo govori i čita hrvatski jezik obavijestila da nije riječ o teRoru nego teNoru, niti o teRoristu, nego o teNoristu.

Prema želji okupljenih lomača je ipak zapaljena, a gorjelo je veliko Naliv-pero , registrator Birokacija i gomila birokratska papirušina.

Maškare su, dakle, kao Krnju spalile – hrvatsku Birokraciju!

hr Wed Feb 10 2016 07:46:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b211d8c2af47f852a8b466f/80
Foto: Getty Images

Teme o kojima ne bi trebali razgovarati na poslu

Uredsko čavrljanje zna biti dobar način za riješiti se stresa i uhvatiti predah od napornog dana. No, o nekim temama ne biste trebali pričati s kolegama.

Večernji.hr donosi popis tema o kojima nije poželjno pričati na poslu.

Ne pričajte o prošlom radnom mjestu 

Ostavite prošlost u prošlosti i koncentrirajte se na aktualne radne zadatke i ciljeve. Ako pljujete po bivšim kolegama ili radnim zadacima i opisu posla, možete se prikazati kao netko tko ne preuzima odgovornost za svoje postupke. To svakako ne želite, posebice ako nije točno.

Zdravstveno stanje

Izbjegavajte govoriti o detaljima vašeg zdravstvenog stanja više nego je to potrebno. Ako vas kolege pitaju kako ste, odgovorite iskreno, no nemojte dijeliti dodatne informacije koje nisu bitne za njih i ne utječu na vaše radne sposobnosti.

Politički stavovi

Na osnovi vaših političkih uvjerenja, koja se možda razlikuju od onih koje vaše kolege imaju, može vas se gledati kroz neku drugu prizmu, koja zaista nije presudna za vašu radnu poziciju. Ono što vi mislite o nekom političaru ili nekim postupcima vladajućih, komentirajte sa svojim prijateljima. Radno okruženje ostavite za teme koje se tiču vašeg radnog mjesta i postizanja zadanih ciljeva, piše N1.


hr Fri Sep 21 2018 19:38:07 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba5082bcb557a947e8b5396/80
Foto: 24Kitchen

Po receptima hrvatskih mama i baka kuhat će milijuni ljudi

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti okuse i mirise Istre te otkriti jela svojeg djetinjstva...

David Skoko, chef jednog od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih restorana „Batelina“ u Banjolama kod Pule, sve je samo ne obični kuhar! Neizmjerni talent, magična osobnost i strast, okosnice su njegovog karaktera koje su ga i dovele u društvo najboljih. David će stati uz bok već daleko poznatim kulinarskim mega zvijezdama kanala 24kitchen poput Jamie Olivera, Anthony Bourdaina, Gordona Ramseya, Marthe Stewart!

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti jednostavna, tradicionalna jela koja je začinio svojom kreativnošću. U svakoj epizodi pratit ćemo pripremu jednog cjelovitog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspiriran okusima iz djetinjstva. Jela će se uglavnom bazirati na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje chef Skoko iznimno poštuje i čiju nutritivnu vrijednost ističe.

Kako pripremiti rajčice punjene skutom, kaparima i slanim inćunima, salatu od gambera s lukom i celerom ili pak prekrasne deserte kao što su fritule s prošekom, skuta s karameliziranim smokvama i još mnogo novih okusa i doživljaja hrane. Bit će tu i istarskih kobasica kuhanih u vinu te labinskih krafa s muškatom i medom te drugih jela koja se prenose generacijama. 

Šira javnost mogla se upoznati s Davidovim radom kada je ugostio, a i zadivio svjetsku gastronomsku legendu i svog idola - Anthony Bourdaina. Uz činjenicu da je riječ o jednom od najoriginalnijih i najkreativnijih kuhara, David Skoko ima i vrlo zanimljivu biografiju. Naime, riječ je o kuharu koji je rođen u obitelji s četiri generacije ribara. Tako nekako je i započela priča o „Batelini“ – malom obiteljskom restoranu kojeg je pokrenuo njegov otac.

Nakon početnog perioda pripremanja „klasične“ hrane, Davidova strast prema kuhanju uzela je maha te je počeo stvarati nevjerojatna inovativna jela, što je njegovom restoranu donijelo titulu najboljeg restorana Hrvatske 2014. godine. Blistava karijera, brojne nagrade i suradnje sa svjetskim poznatim kuharima prepoznate su od strane Fox Networks Group Hrvatska, kao ključne kvalitete chefa koji će najbolje predstaviti hrvatsku kuhinju, piše punkufer.hr



hr Fri Sep 21 2018 17:03:28 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b9e8bd5cb557a8ea08b4907/80
Foto: Fotoklub Split

Od ponedjeljka: Izložba Split fotomaraton 2018.

U ponedjeljak, 24. rujna 2018. u 20 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se izložba fotografija Split fotomaraton 2018., a možete je pogedati do 29. rujna.
Izložba predstavlja 84 fotografije nastale na fotografskom natjecanju Split fotomaraton 2018., a o pobjednicima su odlučili nagrađivani fotoreporteri Joško Ponoš, Milan Šabić i Branimir Džaja.

Fotografije su nastale prema temama: Dnevna doza,Civilizacija, Crveno, Na duge staze, Izgubljeno u prijevodu, Siva zona, Standardna procedura, Paralelni svjetovi, Ludilo, Hipnotiziran, Površina i Kako to.

Na otvaranju izložbe će se proglasiti pobjednici i uručiti vrijedne nagrade.

Split fotomaraton podržavaju: Splitsko-dalmatinska županija, Sail Week, Anigota, DigitalFoto magazin, Yellow Store Split, Lumis, Fototeh grupa, Prizma, Foto Dalmacija, Tiskara Dvornik, Cineplexx, Karting Arena Split, FantaSTikon,Leventić doo, Festival mediteranskog filma Split, Kinoteka Zlatna vrata, Gradska knjižnica Marko Marulić, Different Split, Mič Styling Split, kozmetički salon Lola's Sinj, restorani  i pizzerie: Corto Maltese freestyle food, DeBelly,Matoni, Terminal F, Bepa, Zora bila, UJE oil bar, Artičok, Bokeria Kitchen&Wine, Bakra - Steak & Pizza Bar,Đir, Movi,Bajamonti i Mirakul Pizza Split, te medijski pokrovitelji Dalmatinski  portal, DalmacijaDanas, fotozine.org i split.com.hr.
hr Fri Sep 21 2018 14:50:20 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/546a4868189942e425000203/80
Foto: Screenshot YouTube

Oprez, dosada i depresija su usko povezane

Znanstvenici s Harvarda su proveli istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 2000 ljudi te zaključili da dosada može biti jako opasna

Osobe kojima nije dosadno sretnije od onih koje su sklone dosađivati se, tvrde znastvenici nakon studije provedene na Harvardu u kojoj je sudjelovalo više od 2000 osoba, piše Život i stil.

Psiholozi upozoravaju kako se treba trgnuti iz stanja u kojem ne znate što sa sobom i u kojem ne možete dovršiti zadatke jer su vam dosadni. Naime, tanka je granica između tog stanja i depresije.

"Osobe koje su sposobne dugo biti fokusirane na određeni zadatak puno su sretnije od onih kojima je često dosadno i manji je rizik da obole od depresije", tvrde znanstvenici. Oni su tijekom studije zaključili kako je vrludanje misli i nemogućnost fokusiranjana okidač za depresiju. 

Dosada nije opasna samo za psihu, nego i za tijelo. Utvrđeno je da osobe kojima je dosadno imaju dva i pol puta veći rizik od infarkta i moždanog udara. Postoji sasvim prizemno objašnjenje za to. Naime, oni kojima je dosadno više vremena provode u kafićima, puše, piju, jedu nezdravo i loše su volje. 

hr Fri Sep 21 2018 12:59:02 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .