Grad Split: Želimo biti domaćin reprezentaciji!

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća posljednja 59. točka bila je u svezi utakmice na Poljudu između Hrvatske i Mađarske. HNS ne treba dopuštenje Hajduka za organizaciju utakmice, jer Poljud je u vlasništvu Grada Splita. Gradsko vijeće danas se trebalo očitovati o tome, ali oni se ne žele zamjeriti ni jednoj ni drugoj strani. Poručili su – neka se HNS i Hajduk međusobno dogovore.
O održavanju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu su poslali službenu izjavu, a nju prenosimo u cijelosti:

– Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu.

POSLJEDNJE DODANO: