Allegi: Želite li show idite u cirkus, Barceloni pomaže iluzionist Dynamo

U utorak će snage odmjeriti finalisti iz 2015. Juventus – Barcelona, te Borussia Dortmund – Monaco, dok će dan kasnije igrati Bayern Munchen – Real Madrid i Atletico Madrid – Leicester City.

Najbolji napad svijeta protiv najbolje obrane, tako bi se najjednostavnije mogao najaviti prvi četvrtfinalni ogled između Juventusa i Barcelone u Torinu.

Čvrst bedem peterostrukog uzastopnog prvaka Italije s golmanom Gianluigijem Buffonom, Giorgiom Chiellinijem, Leonardom Bonuccijem i ostalim pred sobom imat će najteži mogući zadatak, zaustaviti Lionela Messija, Luisa Suareza i Neymara. 

Trojica ‘čarobnjaka’ su ove sezone zabila već 90 golova za Barcu pri čemu 18 u Ligi prvaka, dok je Juve u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’ primio samo dva gola.

Posljednji put su igrali međusobno u finalu LP u lipnju 2016. u Berlinu, a Španjolci su slavili 3-1. 

“Ništa nije nemoguće. Moramo odigrati savršeno na tehničkom nivou i moramo vjerovati u našu pobjedu,” kazao je Massimiliano Allegri.

Trener torinske ‘Stare dame’ ne može se pohvaliti skorom protiv Barce. U devet međusobnih susreta ostvario je samo jednu pobjedu.

“Neće biti lako, protiv Barcelone nemaš pravo na loš dan,” dodao je Allegri.

Juve može radovati podatak kako u Europi nisu izgubili kod kuće od travnja 2013. kada je u Torinu slavio Bayern 2-0.

Allegri je svjestan kako će Barca imati veći posjed lopte, međutim ne vidi u tome nekakav problem.

“Ponekad imaš 30 postio posjeda lopte i šest, sedam odličnih prilika. Nema sramote u dobroj obrani. Iz kvalitetne obrane kreću napadi. Zadovoljan sam načinom kako mi igramo, ako želite show možda bi trebali ići u cirkus,” kazao je talijanski stručnjak.

Juventus napad ponovio će predvoditi Argentinac Gonzalo Higuain, dok će naš Mario Mandžukić po svemu sudeći ponovo na krilo.

“Nogomet je predivan jer je nepredvidljiv. Sposobni smo ostvariti dobar rezultat u prvoj utakmici. Protiv Barce ćemo morati cijeli susret igrati u punoj brzini, bez sekunde odmora,” dodao je argentinski napadač koji je ove sezone zabio 27 golova u svim natjecanjima.

Zanimljivo, španjolski mediji su započeli ‘specijalni rat’ protiv Juventusa objavivši kako je upravo Allegi najveći kandidat za Barcinu klupu iduće sezone. Navodno je već održan prvi krug pregovora, a Barca talijanskom stručnjaku nudi osam milijuna eura po sezoni. Žele li španjolski novinari poremetiti idilu u Torinu ili u ovoj vijesti ima istine doznat ćemo vrlo brzo.

Niti novinari na ‘Čizmi’ nisu mirovali. Otkrili su kako je Lionel Messi trebao 2005. preseliti u Juventus. Fabio Capello je bio oduševljen igrama tada 18-godišnjeg Messija i želio ga je dovesti u Torionu.

“Capello nam je danima govorio o nekom čudesnom klincu. Bio je uvjeren kako će ‘mali’ postati zvijezda,” kazao je bivši igrač Juventusa Mauro Camoranesi. No, plan je propao jer je Juve 2006. završio u Serie B zbog sudjelovanja u skandalu s namještanjem utakmica.

Barca je u četvrtfinalu desetu godinu uzastopce, no poražena je na dva od zadnji tri europska gostovanja. Međutim, Katalonci se mogu pohvaliti kako imaju odličan učinak protiv talijanskih klubova u fazi na ispadanje u europskim kupovima. Osam puta su prošli dalje u 11 okršaja. Katalonci su protiv klubova s Apenina ukupno odigrali 46 susreta pri čemu su ostvarili 23 pobjede i devet poraza.

Protiv Juventusa su igrali sedam puta ostvarivši tri pobjede, te po dva remija i poraza.

“Bilo bi sjajno kada bi Juventus protiv nas odmarao Higuaina, Mandžukića i Dybalu,” kazao je Luis Enrique sa smiješkom.

Barcelona putuje u Torino nakon kiksa u prvenstvu. Neočekivano je izgubila kod Malage (0-2) propustivši kazniti Realov remi protiv gradskog suparnika Atletika.

“Rezultat te utakmice je bio nepravedan, ali zadovoljan sam trudom i zalaganjem mojih igrača. Ne smijemo se previše baviti stvarima koje su iza nas već se okrenuti prema idućem suparniku, a to je Juventus.”

Barca je uoči uzvratnog ogleda protiv PSG-a ‘pomoć’ potražila i kod poznatog iluzionista Dynama. U sklopu kampanje ‘Barcelonine čarolije’, Katalonce je posjetio iluzionist iz Bradforda kako bi im pokazao nekoliko svojih trikova. Dynamo je proveo tjedan dana na Camp Nou, razgovarao s igračima i otkrivao im ‘nemoguće’. Pokazao im je niz vježbi čiji je cilj bio sinkronizirati momčad s jednim ciljem. Rezultat je bila čudesna pobjeda Barcelone 6-1 protiv PSG-a i plasman u četvrtfinale.

“Bilo je to sjajno iskustvo. Radili smo na nekim tehnikama koje su igračima nepoznate. Dečkima su se otvorili neki potencijali za koje nisu niti znali da ih posjeduju,” kazao je Dynamo koji nije otkrio jesu li ga angažirali za utakmice protiv Juventusa.

 

JUVENTUS – BARCELONA

TORINO. Stadion Juventusa; Sudac: Szymon Marciniak (Poljska)

Vjerojatni sastavi: 

JUVENTUS: Buffon – Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanić – Mandžukić, Dybala, Cuardado – Higuain

BARCELONA – M. ter Stegen – Jordi Alba, Mathieu, Umtiti, Sergi Roberto – Rakitić, Mascherano, Iniesta – Neymar, Suarez, Messi

POSLJEDNJE DODANO: