Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5dfc910029111c31368b4576/80
Foto: TZ Grada Trogira

Trogir traži direktora/icu TZ-a, gradonačelnik Bilić: Vrijedni, ambiciozni, kreativni - čeka vas posao iz snova!

Trogir je s početkom prosinca zabilježio 148 tisuća dolazaka i 611 tisuća noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, rast je u obje kategorije za oko četiri posto, no unatoč dosadašnjem dobrom radu turističkih djelatnika, iz Grada Trogira poručuju da rast nije i ne smije biti jedino mjerilo.

Turistička zajednica Grada Trogira raspisala je natječaj za novog direktora/icu. U trenutku kada je napravljena nova brand strategija grada i kreće se u implementaciju, te su paralelno s tim započele pripreme za novu sezonu, traži se osoba koja će rukovoditi turističkim potencijalom jednog od najljepših obalnih gradova s više od 100 godina tradicije turizma.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama po jasno definiranim kriterijima koji vrijede za sve turističke zajednice, a traje do 28.12.2019.

Trogir je dragulj s ogromnim turističkim mogućnostima i potencijalom, ne u smislu masovnosti nego u smislu kvalitete ponude i produljenja sezone. Imamo sve preduvjete za to, od predivne UNESCO-m zaštićene stare jezgre koja još uvijek živi i nije samo kulisa, pa do naša tri otoka, zagore, solidne restoranske ponude, malih OPG-ova..., ali sve to mora i može bolje. Tko god da bude na čelu našeg TZ-a, bit će ujedno i na slatkim mukama, ali imat će postavljene i visoke kriterije za smjer u kojem želimo ići u budućnosti. Turizam je jedna od naših glavnih gospodarskih grana i nadamo se da ćemo privući i dovesti kvalitetnu osobu koja će znati kapitalizirati taj potencijal – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Trogir je s početkom prosinca zabilježio 148 tisuća dolazaka i 611 tisuća noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, rast je u obje kategorije za oko četiri posto, no unatoč dosadašnjem dobrom radu turističkih djelatnika, iz Grada Trogira poručuju da rast nije i ne smije biti jedino mjerilo. 

Godinu i pol dana radili smo na novoj branding strategiji grada koja nam otvara ogromne mogućnosti pozicioniranja na domaćem, ali i mediteranskom tržištu. Smatramo da trebamo znati odgovoriti potrebama modernih turista te im osigurati motiv da dolaze barem deset mjeseci u godinu, a s projektom brandiranja destinacije ozbiljno smo krenuli u to. Ponosan sam što smo prvi u Hrvatskoj tako sveobuhvatno započeli taj projekt dok se na nacionalnoj razini o tome tek govori. Zato želimo da se oni najbolji i najkompetentniji profesionalci prijave za čelno mjesto našeg TZ-a – istaknuo je gradonačelnik.

Osim implementacije nedavno predstavljene branding strategije koja se bazira na starim i suvremenim trogirskim majstorima, kroz kreiranje novih sadržaja i ponuda te kroz kvalitetnu komunikaciju i promociju na suvremenim kanalima, novi direktor/ica radit će i na razvoju brand storea čije otvaranje je planirano za 2020., a koji će Trogir također imati kao prvi grad u Hrvatskoj.

Nadamo se da će kandidati za ovaj posao pokazati poznavanje koncepta ambicioznih projekata u koje smo krenuli, dobru razinu marketinških i digitalnih znanja i da će njihov entuzijazam pratiti naše planove i želje. Da, želimo vrijedne, kreativne i energične ljude jer upravo takvi su jako potrebni i u javnom sektoru. Pozivam sve koji odgovaraju uvjetima natječaja i vide se u projektima koje smo pokrenuli da nam se jave. Čeka ih posao iz snova!

hr Fri Dec 20 2019 10:14:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e26027529111cba068b4668/80
Foto: Pixabay

“Plutajući Bingo“ vrijedan pola milijuna kuna pogođen u Šibeniku!

Sretni Šibenčanin bogatiji je za pola milijuna kuna.
Večeras je u igri Bingo 15 od 90 izvučen “plutajući Bingo“ vrijedan 500.000 kuna!

Dobitni listić uplaćen je u Šibeniku na prodajnom mjestu HL. Sljedećeg ponedjeljka igra se za Superbingo 75 od 1.000.000,00 kn, Bingo plus 7 je 1.800.000,00 kn, a Superbingo 90 14.500.000,00 kn!
hr Mon Jan 20 2020 20:42:18 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5721bd4c0890d28e008b4729/80

Pravda za Filipa: U četvrtak mirni mimohod za žrtve sustava

Mirni mimohod najavljen je za četvrtak u 15 h.
Mirni mimohod od Rive do Šperuna najavljen je za četvrtak u 15 sati, a Mirela Znaor iz grupe Pravda za Filipa najavila je paljenje svijeća za poginule.

Za podršku i prosvjed odlučili su se iz razloga što je, kako kažu, naš sustav nikakav te ga treba mijenjati od vrha.

- Svi smo mi ovdje žrtva sustava.“, poručuje Znaor.

Filipa Zavadlava danas je prvi put posjetio i njegov odvjetnik Branko Šerić, a kako kaže, Filip ne shvaća što je napravio. Puno toga ovisit će o psihijatrijskom vještačenju, a obavit će ga stručnjaci iz Klinike za psihologiju Vrapče. U bolnici će sigurno ostati do kraja vještačenja, a možda i dulje.hr Mon Jan 20 2020 20:24:39 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e25ca0d29111c15078b4637/80

Osmoljetka na Brdima uskoro u novom ruhu s novim sadržajima

Zadovoljstvo početkom radova ne krije ni ravnateljica škole Katarina Zelić. Svi radovi i zahvati, kaže ravnateljica, trebali bi biti okončani do 1. rujna.

Zahuktavaju se građevinski radovi na obnovi i adaptaciji Osnovne škole “Brda”. Gradilište je ograđeno, a bageri, kamioni i radnici već udaraju radni ritam. Rekonstrukcija postojećeg objekta osmoljetke rezultirati će cijelim nizom novih sadržaja: od multimedijalnog centra, nove pješačke rampe i dizala za učenike s invaliditetom, do uređenog parkirališta, novog sanitarnog čvora, posve uređenog potkrovlja škole gdje će u novome ruhu djelovati knjižnica, arhiva, kabineti i uredi. Za izvođača izabrana je tvrtka „Deltron“, a ukupna vrijednost zahvata je 4,2 milijuna kuna s PDV-om.

Zadovoljstvo početkom radova ne krije ni ravnateljica škole Katarina Zelić. Svi radovi i zahvati, kaže ravnateljica, trebali bi biti okončani do 1. rujna. 

- Ovo je doista prava renesansa za našu školu, jer ćemo, među ostalim, dobiti uređeno potkrovlje koje će postati toplo i ugodno mjesto stjecanja znanja. Dugo smo čekali i konačno-dočekali - ponosno će ravnateljica Zelić. 

Predviđeno trajanje radova je ukupno četiri mjeseca kroz dvije faze, a koje predviđaju kraće prekide. Prva faza sastoji se od radove koji se mogu odvijati za vrijeme nastave i odnose se na radove istočnog dijela škole i kata koji se može izolirati od potrebe ulaska djelatnika i učenika škole. Druga faza zahvata predviđa ugradnju dizala te radove na pješačkoj rampi i parkiralištu sa zapadne strane škole koji će se raditi za vrijeme nenastavnog dijela školske godine.  

Ovom prigodom skrećemo pažnju obližnjim stanarima da strogo poštuju postavljenu ogradu gradilišta sa sjeverne strane škole i igrališta (iz pravca Mostarske ulice), kako bismo izbjegli nezgode, a s radošću i zadovoljstvom dočekali dovršetak radova i na ovoj školi. - poručuju iz Grada.

hr Mon Jan 20 2020 16:41:41 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/57358510fe96ff66308b45c4/80
Foto: Facebook

Pametno: Zbog tromosti gradske uprave, plaćat ćemo penale!

Grad Split je financirao izradu analize lokacije za izgradnju sortirnice, da bi utvrdio istu lokaciju na kojoj je bila predviđena i u prethodnom mandatu gradske vlasti. Dok nam Gradska uprava tromošću oduzima vrijeme, u Splitu se gomila smeće zbog čega ćemo u konačnici plaćati penale EU.

Zadovoljni smo što je Grad Split raspisao poziv za izradu idejnog projekta sortirnice, ali ne možemo ne primjetiti da je izrađena “Analiza lokacije za izgradnju postrojenja za sortiranje prethodno izdvojenog komunalnog otpada i obradu bio otpada za područje Grada Splita – analiza lokacije Kamen“ bila gotova još u rujnu prošle godine.

- Još jedan dokaz netransparentnog rada ove gradske uprave je to što se od svoje izrade Analiza nije našla na dnevnom redu ni jedne sjednice Gradskog vijeća, nije ni javno objavljena, a radi se o dokumentu za koji postoji veliki interes javnosti”, izjavila je gradska vijećnica i predsjednica ogranka Pametno Split Kristina Vidan. 

Sortirnice su jedan od važnih dijelova cjelovitog sustava gospodarenja otpadom pa bi Gradu trebao biti cilj što prije krenuti u realizaciju. Čekalo se četiri mjeseca na raspisivanje natječaja za idejni projekt na “novopronađenoj” lokaciji pa tim tempom možemo očekivati sortirnicu za koju godinu. Činjenica je da Split i dalje odvaja svega nešto više od dva posto otpada, nastavi li se ovaj negativan trend, neminovno je da ćemo plaćati penale EU, koja nas obvezuje na 50 posto odvajanja otpada do kraja 2020. godine.

- Trebali smo već imati sortirnicu, kompostanu, sedam reciklažnih dvorišta i koncesionara za skladištenje  građevinskog otpada, a nemamo ih. Plan za sortirnicu i kompostanu na Karepovcu je postojao i u okviru projekta sanacije odlagališta Karepovac, ali je iz dnevno-političkih razloga u doba gradonačelnika Baldasara promijenjen. Nakon što su protekle godine i nakon što smo platili Ecoini d.o.o. da napravi analizu dolazimo na istu lokaciju koju smo imali prije nekoliko godina. Financirali smo izradu analize, da bi utvrdili lokaciju koja je već od prije bila poznata. Tromost Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Oparom koštat će nas plaćanja penala, čemu ćemo svjedočiti već početkom iduće godine”, zaključila je vijećnica Kristina Vidan.

hr Mon Jan 20 2020 16:30:06 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .