Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/54d3a16f486f9faa358b45fb/80
Foto: Nikola Vilić / CROPIX

Očekuje nas deset dana bogatog programa splitskog karnevala

Odisej i Penelopa će započeti ovogodišnju karnevalsku priču već ovu subotu s Rive

 U Centru plesa predstavljen je program ovogodišnjeg splitskog karnevala koji će trajati čak deset dana, točnije od 7. do 17. veljače. U programu će biti čak šesnaest programa na osam lokacija. Tako da je neupitno da će u razdoblju trajanja karnevala živjeti cijeli grad.

- Na natječaj za organizaciju ovogodišnjeg karnevala imali smo troje zainteresiranih, ali s obzirom na to da je Centar plesa imao sadržajniju ponudu odlučili smo upravo njima dati taj zadatak. No posebnost ovog karnevala je i što su preostali, koji nisu dobili kompletnu organizaciju, dijelom svog programa ipak se pridružili programu. Cilj nam je bio osvježiti organizaciju s novim snagama, a time i privući strane goste u predsezoni – izjavila je direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić koju je obradovala informacija da će na splitskom karnevalu sudjelovati i strani studenti koji su odabrali Split za mjesto svog studija te koji će se također pridružiti programu.

Priča kreće već ovu subotu s Rive gdje čelnik iz Grada predaje ključeve "meštrovici krnjevala“. Glavni likovi karnevala su Odisej i Penelopa, koje će utjeloviti gradonačelnik Ivo Baldasar i glumica Nives Ivanković. Naredni dani bit će predviđeni za razne plesne i cirkusne radionice koje će se održavati u Centru plesa, kao i radionice za izradu maski koje će voditi Cukuni u svojim prostorijama. Od ponedjeljka do petka svaku večer je predviđena glazba u živo na različitim lokacijama u gradu.

Na dan Valentinova planiran je dječji maskenbal, a povorka kreće s 9 punktova. Zanimljivost je što se u 14 sati očekuje karneval ljubimaca tako da se pozivaju građani da prošetaju svoje ljubimce, a ujedno i da s udrugom Paškare pomognu napuštenim životinjama. U popodnevnim satima očekuje se Salsa Maskenbal, kao i Kazetofon party. Za one nešto starije predviđena je glazbena poslastica u Đardinu.

- Za Valentinovo će posjetitelji imati priliku prisustvovati karnevalskom techno partyju u Đardinu pod nazivom "Love carneval rave“. Sudjelovat će 15 dalmatinskih DJ-jeva uključujući i specijalnu gošću iz grada karnevala Miss SoulFly iz Rijeke. Naime riječ je o jednoj od najpoznatijih hrvatskih DJ-ica koja je pobijedila na  Burn natjecanju te time osigurala rezidenciju u najboljim klubovima na Ibizi - rekao nam je DJ Pero Fullhouse koji je ujedno najavio da će program krenuti već od 11 sati ujutro, a program se nakon ponoći seli u club Jungla.

 Nedjelja je predviđena za poznatu humanitarnu priču "Ples a anđelima“ koja će biti u clubu Vanilla. S obzirom na to da je Centar plesa glavni organizator, plesa tijekom karnevalskih dana zasigurno neće nedostajati. No građani će između ostalog imati priliku čuti i vidjeti senegalske bubnjare, kubanske plesače, gigantske balone od sapunice, gusarske predstave i još mnogo toga. Program završava spaljivanjem krnje na Gatu Sv.Nikole te koncertom Noe i Funkblastersa. 

Producent programa Miljen Chovan izjavio je kako vremenska prognoza obećava pravi ljetni karneval te da cijeli program u detalje, kao i njegove eventualne izmjene, mogu se vidjeti na www.krnjeval.com.

hr Thu Feb 05 2015 17:17:58 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5be9a2330e4938a40d8b45be/80
Foto: Promo

Evo tko će gledati film "Plivaj muški"

Čestitamo sretnim dobitnicima!

Najbržim čitateljima dijelimo četiri puta po dvije ulaznice za film "Plivaj muški", a sve što je trebalo napraviti bilo je poslati osobne podatke s naslovom maila Plivaj muški" na mail: info@dalmacijanews.hr.


Ulaznice su osvojili:
  • Ana Barišić
  • Željana Runjić
  • Mirka Marasović
  • Božana Pavković

Osvojene kinoulaznice dobitnici mogu iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 05.12.2018. CineStaru Split, Joker centar.

Upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o grupi četrdesetogodišnjih muškaraca, svi u krizi srednjih godina, koji odluče formirati prvi klub sinkroniziranog plivanja - za muškarce. Usprkos skepticima i ismijavanju, trenirani od šampionke, grupa muškaraca kreće na nevjerojatnu avanturu i put na kojem će otkriti mnogo jedni o drugima.
hr Mon Nov 12 2018 21:59:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5be9a2330e4938a40d8b45be/80
Foto: Promo

Dijelimo ulaznice za film "Plivaj muški"

Imena dobitnika ćemo objaviti večeras oko 22 sata
Najbržim čitateljima dijelimo četiri puta po dvije ulaznice za film Plivaj muškia sve što trebate napraviti jest poslati osobne podatke s naslovom maila "Plivaj muški" na mail: info@dalmacijanews.hr

Osvojene kinoulaznice dobitnici mogu iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 05.12.2018. CineStaru Split, Joker centar.

Upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o grupi četrdesetogodišnjih muškaraca, svi u krizi srednjih godina, koji odluče formirati prvi klub sinkroniziranog plivanja - za muškarce. Usprkos skepticima i ismijavanju, trenirani od šampionke, grupa muškaraca kreće na nevjerojatnu avanturu i put na kojem će otkriti mnogo jedni o drugima.

hr Mon Nov 12 2018 17:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5be998b70e4938ca0d8b4586/80

Na splitskom sveučilištu održat će se projekcija filma „Slike iz života ratnika“

Partneri organizatora su Ured za pastoral mladih i Sveučilišna knjižnica u Splitu
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, grada heroja, na splitskom sveučilištu održat će se 14.11.2018. u organizaciji Studentskog centra Split, projekcija filma „Slike iz života ratnika“, redatelja Silvija Mirošničenka.

Gost večeri bit će i sam protagonist filma, vukovarska ratna legenda Ivan Anđelić- Doktor, a nazočit će i producent filma Antun Ivanković.

Partneri organizatora su Ured za pastoral mladih i Sveučilišna knjižnica u Splitu.

Početak je u 19:00 sati, a ulaz je slobodan!"

hr Mon Nov 12 2018 16:14:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5be983ac0e49380f0d8b45a4/80

IGRAMO SE! za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Zabavno-edukativni projekt "IGRAMO SE!", za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom održat će se 13. studenog (utorak) u 10,00 sati u Centru za rehabilitaciju MIR - Kaštel Novi i Centru za rehabilitaciju FRA ANTE SEKELEZ – Vrlika 15. studenog (četvrtak) s početkom programa u 10,30 sati.

Nositelj je Dječji klub Dalmalino iz Splita. Cilj je provođenje mjera i aktivnosti u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s posebnim potrebama i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.

U zajedničkoj interakciji sudjeluju članovi kluba, volonteri i suradnici: Elsa, Kreator zabave, Igraonica - rođendaonica Happyland – Sinj, učenici OŠ Milana Begovića - Vrlika, Sinjsko pučko kazalište i mališani iz dječjeg vrtića Zvončić iz Vrlike.

Kroz šest godina održavanja Projekt je uključio 1400 osoba: štićenika, njihovih obitelji, terapeuta, animatora, prijatelja i gostiju u igri, druženju i zabavi.


hr Mon Nov 12 2018 14:44:27 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .