Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/591ab99fb9e03efb0b8b4667/80

Nezavisna lista Ivan Gotovac za Gradsko vijeće Kaštela: Novi uzlet kaštelanskog turizma

Nositelj liste Ivan Gotovac podržava Borozana te kaže da će se pod njihovom „palicom“ turizam u Kaštelima razvijati u okviru održivog razvoja što znači razvoj proizvoda i usluga temeljen na kvaliteti, uz očuvanje kulturnih i prirodnih bogatstva.

Članovi NL  Ivan Gotovac  koji se kandidiraju za Gradsko vijeće Kaštela stajališta su da se Kaštela nalaze u dubokoj gospodarskoj krizi te da hitno treba mijenjati lošu političku i gospodarsku praksu svih dosadašnjih gradskih čelnika i napokon Kaštelanima omogućiti da rade i raspoložive   resurse koriste punim kapacitetom.   

Uz građevinarstvo, obrtništvo, poljoprivredu, ribarstvo i industriju članovi NL Ivan Gotovac posebnu će pozornost posvetiti turističkoj djelatnosti, a što u praksi namjeravaju poduzeti informirao nas je Ivan Gotovac, nositelj liste i  član Ivan Borozan Ike. Oni dosadašnjim čelnicima grada  zamjeraju  usputno događanje turizma bez određene strategije, potpuno zapuštanje i devastaciju postojećih turističkih  resursa poput hotela Palace, propale i neuređene rive, šetnice, plaže i  lučice.

„Split, Zadar i Zagreb uzori su nam u turizmu jer su se u svega nekoliko godina pozicionirali u sam vrh hrvatskog turizma što je naša vizija i za  kaštelanski turizam“ - kazao je Ivan Borozan Ike  te nadodao:

„Imperativ je sustavni i planski razvoj turizma, a ne usputno događanje jer prošla su vremena kada je gost u Kaštela dolazio  radi sunca i mora. U tom smislu založit ćemo se za razvoj avanturističkog, nautičkog, kulturnog i manifestacijskog turizma jer za sve to potencijala imamo. Uredit ćemo  propalu turističku  infrastrukturu, rive, šetnice, lučice i plaže i sezonu u Kaštelima produžiti   od travnja do prosinca, a potom i cijelu godinu jer Kaštela to mogu i zaslužuju. Okupit ćemo na jedno mjesto sve nositelje  kaštelanskog turizma, turoperatora, vlasnike hotela, apartmana, ugostitelje te  zajedno s njima tražiti najbolja  rješenja za podizanje kvalitete, a time i brendiranje  kaštelanskog turizma koje je danas potpuno neafirmirano na hrvatskoj turističkoj sceni, a da ne govorimo o inozemnim razmjerima.   Odmah ćemo djelovati kako bi ustanovili  problem  i dali rješenje za  sramotno devastirani i napušteni hotel Palace.

Nositelj liste Ivan Gotovac podržava Borozana  te kaže da će se pod njihovom „palicom“  turizam u Kaštelima razvijati u okviru  održivog razvoja što znači razvoj proizvoda i usluga temeljen na kvaliteti,  uz očuvanje kulturnih i prirodnih bogatstva.

„Naši novoosmišljeni  „zeleni“  turistički proizvodi nadopunit će i kvalitetom odrediti turističku ponudu. Realizacija „zelenog“ turističkog projekta odnosi se na uređenje staza za biciklizam, planinarenje, sportsko penjanje, organizirane šetnje i boravak u prirodi, a   provodit će se  na prirodnim, neiskorištenim lokacijama poput brda Kozjak jer danas su uz morske blagodati,  mir, zelenilo i priroda najjači aduti u turističkoj organizaciji što podupire i naša lista,  a savjesnim i kontroliranim upravljanjem onemogućit ćemo  bilo kakvu devastaciju  naših  resursa“  – kazao je Gotovac.

Facebook komentari

hr Tue May 16 2017 10:35:28 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59ca6141b9e03ecb6f8b4586/80
Foto: split.hr

Najboljim policijskim službenicima dodijeljene Medalje Grada Splita

U povodu Dana policije gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je uručio priznanje „Medalju Grada Splita“ trojici najboljih policijskih službenika. Marici Vrdoljak, Petru Domazetu i Tonču Piviću, za njihov istaknut rad u službi.
 Medalje su uručene Marici Vrdoljak, kontakt policajki II. Policijske postaje, višoj policijskoj narednici za istaknuti rad kojim je potvrdila dostupnost policije građanima kroz suradnju s građanima i gradskim službama te posebnim angažmanom u brizi za obrazovne ustanove i sprječavanje kaznenih djela i prekršaja. Također, suradnjom sa stranim policijskim službenicima pridonijevši povjerenju stranih državljana u rad hrvatske policije; Petru Domazetu, kontakt policajcu I. Policijske postaje, višem policijskom naredniku za istaknuti rad očitovan u suradnji s predstavnicima lokalne vlasti, obrazovnim ustanovama, stručnim službama grada i drugim institucijama na rješavanju problema građana, naročito rizičnih skupina mladih. Također, dao je značajan doprinos u pripremi osiguranja „Ultra Europe“ festivala i drugih javnih okupljanja i Tonču Piviću, vođi sektora u Postaji prometne policije, samostalnom policijskom naredniku za istaknuti rad koji se posebno iskazao u radu na terenu u problematici prometa. Svojim radom i angažmanom bitno doprinosi protočnosti prometa i sigurnosti sudionika u prometu, osobito u vrijeme turističke sezone. 


„Danas je dan koji je posvećen policijskoj prošlosti, ali i budućnosti, a vi ste ta budućnost“, rekao je gradonačelnik Krstulović Opara, čestitajući laureatima, ističući kako su njihov težak rad obilježili sati i sati, noći i noći te brojni kilometri pređeni u službi sigurnosti naših građana. „Hrvatska ima brojne resurse koji su pretpostavka njenog razvoja, a jedan od njih je sigurnost. Sigurnost je naša nafta“, kazao je, zahvalivši se ne samo dobitnicima priznanja, nego i cijeloj policiji na tome da u Splitu postoji snažan osjećaj sigurnosti, koji je važan jednako kao i dobri statistički podaci. „Prometnu protočnost, taj minus grada i gradskih institucija su nadomjestili naši policijski službenici. Ogroman pritisak gostiju u našem gradu je savladan sjajnom koordinacijom ljudi iz naših policijskih prometnih snaga kao i ostalih kolega te odlična suradnja s policajcima iz drugih zemalja su elementi koji su nas ohrabrili da ovim ljudima, koji nisu samo radili na sigurnosti, nego i na promociji grada i županije u turizmu, dodijelimo ovo veliko priznanje“, kazao je splitski gradonačelnik. 


Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić je zahvalio gradonačelniku na inicijativi i dodjeli priznanja najboljim policajcima, kao i Petru Škoriću, zamjeniku predsjednika saborskog odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku, koji je također, svim policajcima čestitao njihov praznik, istaknuvši pritom potrebu jačanja statusa policije i uvjeta njihovog života i rada. 

Facebook komentari

hr Tue Sep 26 2017 16:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59ca606ab9e03e1e6d8b4690/80

Plaćanje parkinga na Rivi i još 15 lokacija od sada moguće i karticama

'Split parking' je, kada je riječ o uličnoj naplati, prvi u Hrvatskoj uveo kartično plaćanje parkinga direktno na uređajima za naplatu

Kartično plaćanje na Rivi te još 15 lokacija u Gradu Splitu uvedeno je kako bi se građanima i posjetiteljima pojednostavnilo i ubrzalo plaćanje na nekim od najfrekventnijih lokacija za parking. Novost je to iz javne tvrtke 'Split parking' kojom se želi dosegnuli standarde ulične naplate koje žele postići svi veći gradovi Europe i svijeta.

 

Na Rivi je uvedena mogućnost kartičnog plaćanja blagajniku pri izlasku s parkinga, dok su na preostalih 15 lokacija postojeći uređaji sada opremljeni za kartično plaćanje, kontaktno ili beskontaktno. Postupak plaćanja na uređajima je jednostavan: nakon odabira vremena za koje građani planiraju ostaviti automobil na parkirnom mjestu, potrebno je samo prisloniti ili umetnuti karticu u uređaj. Kartice kojima se može platiti parking su: Visa / Visa Electron, V PAY, Mastercard i Maestro.

 

Uvođenjem ove vrste plaćanja, olakšat će se i brojnim turistima u Splitu koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om jer nisu imali SIM kartice hrvatskih mobilnih operatera. Ovo je tek jedan u nizu koraka koje 'Split parking' poduzima kako bi se što kvalitetnije sredilo pitanje prometa u mirovanju u Gradu Splitu, a građanima osiguralo što bržu i efikasniju uslugu.

 

Ulični parkinzi u Splitu na kojima su postavljeni uređaji za kartično plaćanje su:

 

Zagrebačka (dva uređaja)

Tolstojeva (pokraj biblioteke)

Tolstojeva (donja)

Pokraj crkve Sveti Frane

Preradovićevo šetalište (Bačvice)

Pojišan

Nova bolnica

Matejuška

Katalinićev prilaz (dva uređaja)

Gundulićeva

Držićeva

Bijankinijeva

Bana Jelačića (pokraj Prokurative)

Facebook komentari

hr Tue Sep 26 2017 16:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59ca2529b9e03e986d8b463c/80
Foto: croatiaview.com

Pronađeni dijelovi ljudskog kostura na brdu Perun

Policija nije utvrdila elemente kaznenog djela

Jučer oko 8.30 sati zaprimljena je dojava građanina da je u šumi na brdu Perun, općina Podstrana, pronašao dijelove ljudskog kostura. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom je potvrđena istinitost dojave. Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo, te je obavljen očevid. Prema do sada prikupljenim informacijama, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a pronađeni posmrtni ostaci prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu, radi poduzimanja potrebnih radnji u cilju utvrđivanja identiteta, te uzroka smrti.

 

Facebook komentari

hr Tue Sep 26 2017 12:02:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59a6a38eb9e03eee608b457d/80

Osumnjičen za izazivanje požara

69-godišnjaku je izdan prekršajni nalog

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom, za kojeg je utvrđeno da je 14. ožujka u Makarskoj na otvorenom prostoru palio vatru koja je izmakla kontroli, te se proširila na okolno područje. Izgorjelo je 2000 m2 niskog raslinja, borove šume i maslina. Zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, 69-godišnjaku je izdan prekršajni nalog.

Facebook komentari

hr Tue Sep 26 2017 12:01:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .