Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5e3adb6329111c96298b457f/80

INTERVJU s Danijelom iz 'Života na vagi': 'I svoje ukućane sam motivirala na zdrav život i vježbanje!'

Ova mlada i simpatična Splićanka, postigla je veliki uspjeh i osvojila srca svih gledatelja popularne emisije

Četvrta sezona popularnog showa 'Život na vagi' odavno je završila, a neki od kandidata svakim danom nastavljaju gubiti na kilaži. Jedna od njih je 21-godišnja Danijela Pavić, simpatična Splićanka koja je svojom karizmom i posebnošću osvojila veliki broj simpatija širom Lijepe Naše. 

U show je Danijela ušla sa 112,6 kilograma dok je u finalnoj emisiji vaga pokazala 79,2 kilograma što je 33,4 kilograma manje. Ova karizmatična Splićanka nam je ispričala kako se od svojih osnovnoškolskih dana borila s pretilošću. Mnogo su je puta i njezine kolege u školi zadirkivale zbog toga što je debela.
- I sami znate, živimo u Splitu, gradu koji je poznat po tome da se djeca već od malih nogu, kako se kaže, vole rugati i zadirkivati one koji su drugačiji. Kroz osnovnu školu, dosta me je djece zadirkivalo na račun mojih kilograma, a ja sam baš zato puno puta kada bi došla kući, otišla u sobu i plakala. Utjehu sam pronalazila u hrani. To je bilo nešto bez čega nisam mogla i ono što bi mi pomoglo da zaboravim na svoje probleme, svoju emotivnu priču počinje Danijela te dodaje.

- Tek sad vidim kako to nije bilo dobro riješenje, ali očito sam morala “natući” 112 kilograma kako bi to shvatila, kaže. 


Priča o Danijelinom ulasku u popularnu emisiju je potpuno neobična. Ona se nije sama prijavila već su joj to bez znanja napravili njezini prijatelji jer su znali da se ona nikada ne bi odvažila na takav potez. 

- Dugo sam vremena gledala transformacije prethodnih kanididata i to su moji prijatelji primijetili. Jedan dan, samo su došli i rekli da su me prijavili, na što sam ja ostala iznenađena i rekla da nema šanse da ja idem u tu emisiju. Bilo mi je neugodno kada bi pomislila da se moram skinuti pred cijelom Hrvatskom i iznijeti cijeli svoj život i svoje probleme, ali na kraju sam sretna što sam otišla i sudjelovala jer mi je to potpuno promijenilo život.   

Cijeli show je na Danijelu imao pozitivan utjecaj, prvenstveno na njeno psihičko, a onda i fizičko stanje. 
- To je za mene bilo jedno veliko odrastanje gdje sam počela gledati svijet drugim očima. Trebalo se boriti sa svima njima, ali najviše sa samim sobom. Ja sam se uspjela izboriti na najbolji mogući način i ponosna sam na sebe. Primijetila sam da je veliki broj ljudi oduševila moja promjena jer vide da ništa nije nemoguće.


Kada joj ponestane motivacije za daljni rad, Danijela kaže kako obuče jedne stare hlače i sjeti se koliko je daleko došla i napredovala da bi odustala, a tu je i veliki broj poruka podrške koje joj svakodnevno šalju njeni simpatizeri zbog kojih je još više predana u ostvarenju svog konačno cilja.

- Kada sam gore vidjela da je vaga pokazala 98,8 kilograma to mi je bilo nevjerojatno. Pričala sam cijeli tjedan o tome, čak smo se Lidija i ja šalile kako nećemo pričati ni s kim u kući tko nema ispod 100 kilograma, kroz smijeh nam govori ova inspirativna mlada Splićanka. 

Najveća motivacija kroz show bio joj je trener Edo i pobjednik ovogodišnjeg showa Robert Baković zvani Roko. Bez njih, nikada to ne bi bilo toliko uspješno, tvrdi Danijela. 

Nakon uspješno završenog boravka u kući, gdje je Danijela provela 10 tjedana, nastavlja trenirati i dalje te želi ostvariti cilj do kraja svibnja koji je sebi zacrtala, no o tome ne želi otkrivati puno. 

Životne navike su joj se totalno promijenile, a tako i njezinim ukućanima koje je motivirala na vježbanje i zdraviji način prehrane.
- Ukućane sam potakla da jedu zdravo te da i oni sami vide kako se bez nekih stvari može, samo je stvar volje. 


Njezina priča inspirirala je mnoge, a imala je, za kraj, Danijela i poruke za sve one koji muku muče s kilogramima, ali i koji žele svoj život potpuno okrenuti.
- Prije svega, važno je da postanete svjesni svog problema. Trebate osvijesititi sliku o sebi i što želite mijenjati i maksimalno raditi kako bi to napravili. Ako vas muče kilogrami, ako se ne osjećate dobro u svom tijelu, vrijeme je da preuzmete inicijativu i radite na sebi. Jer ako radite, taj trud će se kad tad isplatiti. Od ležanja i kukanja nema rezultata, zaključila je Danijela. 

hr Wed Feb 05 2020 15:33:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e542efe29111c60508b45bb/80
Foto: DUŠAN MITIĆ

Nakon Dičjeg krnjevala u Đardinu, za najmlađe održan Krnjeval vrtića u dvorani Gripe.

Najmanji su budućnost Splita i tema ovogodišnjeg Krnjevala. Pogledajte galeriju.
Nakon Dičjeg krnjevala u Đardinu, za najmlađu djecu vrtićkog uzrasta održan je Krnjeval vrtića u velikoj dvorani Gripe. Krnjeval vrtića održava se već nekoliko godina u dvorani zbog sigurnosti najmlađe djece i pokazao se kao pun pogodak.

Organizator ovogodišnjeg krnjevala izdvojio je i ove godine popriličan budžet da omogući prijevoz autobusima svim vrtićima koji su se prijavili.
Izuzetan trud pokazale su i odgajateljice izrađujući s djecom atraktivne maske i plešući uz njih tokom programa pa su zaslužili i da ih spomenemo: DV Višnjica, Žrnovnica, Bambini, Hugo, Smokvica, Pinocchio, Petar Pan, Iskrica, Grlica, Pluton, Popaj, Čarobni pianino, Tamarin, Rašeljka, Lavanda te dječji dom Maestral.

Osim vrtića pozvani su bili i roditelji sa djecom koja ne pohađaju vrtiće a tog su uzrasta da dođu u vlastitoj organizaciji, što je okupilo preko 500 maškarane djece na jednom mjestu, prizor koji su mnoga djeca po prvi puta doživili.

Kroz interaktivni show program Čarobnih animatora djeci i vrtićima su pokazane i nove animacije i pjesme na koje mogu raditi ostatak godina te im je poklonjen CD sa svim novim pjesmama animacije na hrvatskom.
Nakon zajedničkog Limba i slikanja s maskotama vrijeme je djeci brzo proteklo, za slatki kraj pobrinula se tvrtka Sana Delikatese sa motom “Uživaj zdravo” i podijelila djeci razne zdrave bezglutenske slastice Magic i čipseve od jabuke s raznim vrstama čokolade.
Do slijedeće godine djeca i tete u vrtićima imaju vremena i naučiti animacije sa CDa i smisliti nove zanimljive maske, a do tada uživajte u fotografijama koje će uskoro biti objavljene na službenoj stranici Splitskog krnjevala 
hr Mon Feb 24 2020 21:16:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e54087129111c60508b45a3/80
Foto: elladvornik/instagram

Ella Dvornik rodila kćerkicu: Ponovno izabrala neobično ime

Druga je to kćerkica Elle Dvornik i njezina supruga Charlesa Pearcea. Starija sestrica Lumi Wren također ima neobično ime, Balie Dee Dvornik-Pearce.
Ella Dvornik rodila je kćerkicu Lumi Wren Dvornik-Pearce 20. veljače, ali informaciju je s javnosti podijelila tek danas, četiri dana kasnije na svom Instagram profilu. Druga je to kćerkica Elle Dvornik i njezina supruga Charlesa Pearcea. Starija sestrica Lumi Wren također ima neobično ime, Balie Dee Dvornik-Pearce.

'Tata Charles Pearce nas je coprao i stigla sam vam na svijet 20.02.2020. u 18.17 čak pet tjedana ranije. Mama se htjela odmoriti pa me je držala u tajnosti, al' ja sam vam jako sretna što vam napokon mogu svima reći bok!'  
hr Mon Feb 24 2020 18:32:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e53f78829111c0c4d8b4682/80
Foto: Canva

Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj: Darujte lektire za Dječji dom Maestral

Gradska knjižnica Marka Marulića Split i ove se godine pridružila obilježavanju Međunarodnoga dana darivanja knjiga

Osim što se 14. veljače obilježava Valentinovo i slave ga zaljubljeni, mnogi ne znaju da se istoga datuma obilježava i Međunarodni dan darivanja knjiga.

Međunarodni dan darivanja knjiga pokrenula je dječja autorica Amy Broadmoore 2012. godine, s namjerom da se kod djece i odraslih potakne interes za čitanjem.


Knjižničari, dječji vrtići, udruge, ustanove i pojedinci obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Gradska knjižnica Marka Marulića Split i ove se godine pridružila obilježavanju Međunarodnoga dana darivanja knjiga te od 14.veljače organizira akciju prikupljanja i darivanja novih i rabljenih, ali očuvanih lektira.  

Lektire za osnovnu i srednju školu možete donirati na Odjelu za djecu i mlade u Središnjoj gradskoj knjižnici, u Ulici Slobode 2 koje će se ove godine proslijediti u Dječji dom Maestral.


hr Mon Feb 24 2020 17:19:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e537a2529111c4c4d8b45cc/80

Maškare u Splitu za pokladni utorak: Krešo Bengalka i Grdović od 19 sati u Đardinu, 2 tisuće kn nagrada za NAJmasku!

Još nije kasno da si napravite najbolju masku i dođete na posljednju maškaranu zabavu, Šentencu, povorku i paljenje Krnje
Nakon desetodnevnog Krnjevalskog programa u kojem je bilo zabave za sve uzraste i za sve vrste glazbe i plesa – od Salse uz Cubismo, prepunog Dičjeg krnjevala u Đardinu i na Gripama, old school house na Love Carnival Raveu u Centrala, došli smo do posljednjeg dana Krnjevala.

Prošle nedjelje vraćen je Ključ Grada Splita iz Irske a za meštre Krnjevala odabrani su ljubavni posrednik iz Imotskog Gangster i ruskinja Natali-teta kako bi poradili na natalitetu, vratili tradiciju gonjanja i plesanja da spase Hrvate od izumiranja.

Tko je kriv za izumiranje Hrvata, iseljavanje Splićana i za sve zlo u Splitu saznati ćemo u ponoć na Gatu Sv. Nikole.

Raznolika večer počinje već u 19h predstavljanjem maski. Od 20h kreće koncert Kreše Bengalke.
Za vrijeme koncerta žiri će odabirati najbolje maske te će i ovdje kao i na Dičjem krnjevalu podijeliti 2000kn: 1000kn za prvu nagradu i 5x200kn za ostalih pet maski.

Nakon Kreše Bengalke u potpuno drugom stilu zapjevat će Mladen Grdović. Organizatori su htjeli pripremiti za svaku publiku ponešto da svi provedu ovogodišnju maškaranu zabavu zajedno, kako nismo na više lokacija po gradu nego svi skupa u Đardinu.

Nakon koncerata oko 23.50h pročitati će se Šentenca - osuda Krnji te će krenuti maškarana Povorka na Gat Sv. Nikole na spaljivanje Krnje ukoliko bude osuđen.


hr Mon Feb 24 2020 08:24:34 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .