Adele na Grammy dodjeli nagrada trijumfirala elegancijom i ušla u povijest

Britanska diva Adele velika je pobjednica nedjeljne dodjele Grammyja gdje je ušla u povijest jer je drugi put uspjela osvojiti sve tri najvažnije nagrade, one za album, snimku i pjesmu godine, u šokantnoj pobjedi nad Beyonce.

Adele je osvojila Grammy u svim kategorijama u kojima je bila nominirana – njih pet, uključujući onaj za povratnički album “25” i singl “Hello”.

Beyonce, koja je na dodjelu stigla s devet vodećih nominacija za svoj album “Lemonade”, osvojila je samo dva Grammyja.

“Moja kraljica i moj uzor je Qeen B. Divim ti se”, rekla je je Adele Beyonce primajući svoje nagrade.

“Lemonade je grandiozan album”, dodala je.

O Beyonce i Adele najviše se pričalo tijekom večeri koju su obilježile političke izjave i emotivna posveta preminuloj britanskoj pop zvijezdi Georgeu Michaelu te uspomena na funk pionira Princea.

Za prvog pojavljivanja otkad je prije 12 dana objavljeno da čeka blizance, Beyonce je nosila dekoltiranu sjajno crvenu haljinu u kojoj joj se isticao trudnički trbuščić te otpjevala balade “Love Drought” i “Sandcastles” s albuma “Lemonade.”

Trenutak kasnije, Adele, u elegantnoj dugoj zelenoj haljini, prekinula je izvedbu nakon šeprtljavog početka posvete Georgeu Michaelu.

“Žao mi je. Znam da ovo ide uživo na TV-u” rekla je, te zaustavila svoju izvedbu Michaelove balade “Fastlove” i zatražila da se ponovno počne.

“Ne smijem ovo zabrljati, ovo je za njega, gore”, rekla je.

Adele (28) i  Beyonce (35)  jedine su koje su imale nominacije za sva tri najvažnija Grammyja – za album, singl i ploču godine.

Chance the Rapper proglašen je za najboljeg novog izvođača, a One Pilots osvojili su Grammyja za najbolji pop duo/grupnu izvedbu, za izvedbu “Stressed Out.”

Veliki pobjednik Grammyja je i David Bowie, koji je osvojio svih pet nominacija za svoj posljednji album “Blackstar”, uključujući onaj za najbolju rock pjesmu.

POSLJEDNJE DODANO: