Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b8007e5cb557ad6648b4d95/80
Foto: Grad Split

U pratnji suradnika zamjenica gradonačelnika na radnom posjetu Športskom centru Bazeni Poljud

Na Športskom centru Bazeni Poljud u tijeku su radovi na kompletnoj energetskoj obnovi ukupno vrijedni 87 milijuna kuna

Na poziv ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Tomislava Borozana zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović sa suradnicima bila je u radnom posjetu i obilasku Športskog centra Bazeni Poljud na kojem su u tijeku radovi na energetskoj obnovi.

Riječ je o jednome od najznačajnijih ulaganja u sportsku infrastrukturu u Gradu Splitu pa su na sastanku ispred Grada nazočili suradnici uključeni u projekt - pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mate Omazić, pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling Dragan Brtan, koordinator projekta Hrvoje Akrap te gradski vijećnik Duje Sučić. Tom prigodom je zaključeno kako je zbog važnosti projekta i složenosti izvedbe nužno odraditi dodatne radove na pratećoj infrastrukturu u čemu će i Grad dati svoju potporu radi uspješnog dovršetka projekta obnove ovog važnog sportskog objekta. 

Naime, na Športskom centru Bazeni Poljud u tijeku su radovi na kompletnoj energetskoj obnovi ukupno vrijedni 87 milijuna kuna.

Podsjetimo, Ministarstvo zaštite okoliša iz EU fondova financira 40 posto iznosa, a preostalih 60 posto daje investitor koji će povrat investicije ostvariti kroz uštede energije u idućih 14 godina.  

Kako je zamjenicu izvijestio ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Tomislav Borozan, nakon obnove, ovaj kapitalni gradski sportski objekt će dobiti vlastitu kotlovnicu s kojom će se upravljati iz centralne upravljačke sobe, i tu će se, pojasnio je ravnatelj, ostvariti najveće energetske uštede. Prema Borozanovim riječima, radovi obuhvaćaju zamjenu svih zatvora, kompletnu sanaciju građevinske ovojnice, zamjenu postojeće i ugradnju nove rasvjete, potom obnovu klimatizacijsko-ventilacijskog sustava, te ono najvažnije - izgradnju nove automatizirane strojarnice koja će imati mogućnost rada na 4 različita energenta: struja-dizalice topline, plin, solarni paneli i lako lož ulje s mogućnošću izbora najjeftinijeg energenta u realnom vremenu. 

Po završetku projekta kompleks bi trebao trošiti oko 3 puta manje energije nego li do sada, a trošak bi trebao pasti sa 6 milijuna godišnje na 2 milijuna kuna na godišnjoj razini. Investitor, tvrtka Esco Energy će dobivati energetsku naknadu u iznosu od 3,3 milijuna kuna u razdoblju od 14 godina. 

Zamjenica Hrgović prigodom obilaska poljudskog kompleksa bazena izrazila je zadovoljstvo napretkom radova čiji se završetak očekuje do kraja rujna. Uz predstavnike Javne ustanove Športski objekti na radnom sastanku su sudjelovali i predstavnici izvođača. Dinamika je ubrzana i trenutno je više od 200 radnika angažirano kako bi projekt bio završen prema planu. 

- Radi se o obnovi objekta koji je od izuzetne važnosti za sportski i rekreacijski život Splita. Uvjerena sam da će korisnici biti i više nego zadovoljni kada bazeni ponovo otvore svoja vrata. - kazala je zamjenica Hrgović. S obzirom na značaj i obim radova, radi se o najznačajnijoj investiciji u sportske objekte grada pod Marjanom.

hr Fri Aug 24 2018 15:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a4e5c7fb9e03e72408b463a/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Dubrovačka biskupija reagirala: "Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti"

"U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa."
Dubrovačka biskupija reagirala je priopćenjem na Telegramovu priču o časnoj sestri koja je na Korčuli tjerala djecu da crtaju svoje kolege, koji ne idu na vjeronauk, kako bi ih približili Isusu.

U nastavku donosimo priopćenju u cijelosti i autentično: 

- U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. 

U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa. 

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao. - stoji u priopćenju. 

hr Sun Nov 18 2018 21:49:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1af920e4938101a8b4578/80
Foto: SDŽ

Župan Boban i izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u Vukovaru

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić
Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu s županom Blaženkom Bobanom, i ove godine je sudjelovalo u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić.

U koloni sjećanja  bili su i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i njegov zamjenik Milan Zdilar, gradonačelnik Makarske Jure Brkan i gradski vijećnik Ivan Kotarac, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, zamjenik gradonačelnika Trilja Ivan Bugarin te načelnik općine Podstrana Mladen Bartulović sa zamjenikom Tomislavom Buljanom.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije je prije hodnje u koloni sjećanja, odalo počast svim žrtvama paljenjem svijeća ispred vukovarske županijske bolnice. 
hr Sun Nov 18 2018 19:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1ad6d0e4938101a8b456c/80

Torcida Barutana bakljadom odala počast žrtvama Vukovara

Baklje su upalili točno u 18.11 sati
I ove godine je točno u 18.11 sati Torcida Barutana paleći baklje na nadvožnjaku Sirobuja obilježila obljetnicu pada Vukovara dok su zvonila zvona crkve Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji.


hr Sun Nov 18 2018 19:20:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1744b0e4938d7118b4772/80
Foto: D.N.

"I u mom gradu Vukovar svijetli": Počeo je mimohod za sve žrtve Vukovara

Kao i svake godine, Torcida organizira mimohod u čast Grada Heroja
U Splitu je u 18 sati počeo, već tradicionalni, mimohod pod nazivom "I u mom gradu Vukovar svijetli"

Splićani su se okupili na dnu Vukovarske ulice te će hodati sve do novih grafita.

Torcida je, još ranije, pozivala sve građane da im se pridruže i da se suzdrže od pirotehničkih sredstava jer žele da ovaj mimohod protekne mirno.

Podsjetimo, u suradnji s Udrugama osoba s invaliditetom Split, Sinj, Trogir, Metković i Makarska od sutra će u prodaju (Klub navijača i Torcida Shop) biti pušteni lampioni koje ćemo upaliti duž Vukovarske, a sav prihod ide u humanitarne svrhe vukovarskim obiteljima kojima je to najpotrebnije. 
Cijena jednog lampiona je 10 kuna.


hr Sun Nov 18 2018 18:15:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .