Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5cf8e58929111c21b98b46d0/80
Foto: Screenshot / Index

Pernar i Bunjac izašli iz Živog zida: "Vladimira Palfi provodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčiću"

Sinoć je objavio da je Vladimiri Palfi dao ultimatum da do 10 sati, na današnji dan podnese ostavku u Glavnom odboru stranke. Kako se to nije dogodilo, Pernar i Bunjac su izašli iz stranke

Ivan Pernar je u 11 sati održao konferenciju za medije te je u obraćanju javnosti priopćio da on i Branimir Bunjac izlaze iz Živog zida.

Naime, sinoć je objavio da je Vladimiri Palfi dao ultimatum da do 10 sati, na današnji dan podnese ostavku u Glavnom odboru stranke. Kako se to nije dogodilo, Pernar i Bunjac su izašli iz stranke.

- Ovo je diktatura. Vladimira Palfi provodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčiću. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida, već i svoju sudbinu. - kazao je Pernar. 

- Pokušalo se u četiri oka, pokušalo se molbama, ucjenama... Ali Sinčić ne popušta niti malo. Ne mogu razumjeti tu odluku, ja s ljudske strane na neki način volim Vladimiru, volim njega, ali ovo više nije pitanje ljubavi. - dodao je Pernar.

S njim je na presici trebao biti i Branimir Bunjac, ali on nije došao jer ima dogovoren intervju na jednoj televiziji.

"Ona laže i Sinčiću"

- Koristio sam sve moguće strategije komunikacije s Palfi, a te njene priče da ona govori istinu... Na televizijama govori kako ju ne zanima sabor... Što je lagala? Lagala je kada je rekla da želi biti samo kućanica. Lagala je kad je rekla da ne želi u sabor, vidjet ćete da će se dogoditi upravo suprotno. Lagala je nešto što vi svi znate, a ja to ne želim izgovoriti. Ta osoba sustavno laže i svim njenim lažima je došao kraj. - kazao je Pernar.

Na upit koja je uloga Lukanića u cijeloj priči kazao je da je on cijelo vrijeme čuvao leđa Palfi. 

- Mislio sam da će se njegovim odlaskom riješiti problemi. Lukanić je, kad sam ga suočio sa svime što je radio, rekao da je bio samo egzekutor. -rekao je Pernar.

- Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsjednica Živog zida. Ona se s gubitkom moći ne može pomiriti, zato ne želi odstupiti. - kaže. - prenosi Index

Osnovat će novu stranku

Najavio je da će osnovati novu stranku.

"Sad postoji jedan Živi zid koji nema legitimitet, a postojat će i druga stranka koja se neće nazivati Živi zid, ali će zagovarati istu politiku", objasnio je Pernar. Dodao je da mu je rečeno da se uvijek može vratiti u Abecedu demokracije. "Novac od mojeg mandata će ići meni kao saborskom zastupniku, a ne Vladimiri Palfi", dodao je.

Dodao je da je, dakle, moguće da će Abeceda demokracije promijeniti ime i da će on biti njezin predsjednik.

Najavio kandidaturu za predsjedničke izbore

Na kraju je poslao poruku Živom zidu. 

- Nikakvih unutarstranačkih izbora neće biti, jer na njima Palfi ne bi bila izabrana. Ona nema legitimitet. Želim reći članstvu da, ako žele nastaviti ovako, da nad njima vlada jedna osoba, to je njihov odabir i ja ih u tome ne mogu spriječiti. Ja nijednom od članova ne mogu nuditi novac, oni mogu dati pozicije, ali sve te pozicije su nebitne jer o svemu odlučuje jedna osoba. - kazao je Pernar. 

Dodaje da se neće predati, čak najavljuje da će ići u utrku za predsjednika države. "Ne mogu to isključiti", kazao je.

Na upit kako to da malo komuniciraju s medijima, a malo ne, kazao je da ga nije sram. 

- Smatrao sam da je kolegijalno pokrivati kolege. - kazao je Pernar na upit zašto je godinama skrivao laži u Živom zidu. 

- Postoji nekad viši razlog. Postoji mala slika i postoji velika slika. Ako velika slika kaže da čovjeka treba spasiti, ja ću to učiniti. A sada je došlo do toga da se šira slika raspala. Laži uvijek isplivaju na površinu. Nije dobro lagati, nije dobro ni skrivati laži... Ali bitna je šira slika. - pokušavao se opravdati Pernar.

- Tek s vremenom mi je postalo jasno da je diktator jedna osoba. Ja sam mislio da mi svi vladamo zajedno, ali onda sam shvatio da je diktator jedna osoba koja nema legitimitet. - nastavlja Pernar. - piše Index

hr Thu Jun 06 2019 12:06:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cfd445a29111ce6c38b4586/80
Foto: PEXELS

Povlači se proizvod: Ministarstvo poljoprivrede izdalo važno upozorenje za sve koji vole kavu

Povlače se kineske čaše za "coffee to go"

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Čaša za kavu „to go“ od melamina sa bambus vlaknima, barkoda 10876319131022000399, LOT broja 71646971, podrijetlom iz Kine, zbog utvrđene migracije formaldehida.

Proizvođač je tvrtka NINGBO FUTURE IMPORT AND EXPORT Co. Ltd, Kina, a na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja tvrtka KIK Textilien und Non-Food d.o.o., Zaprešić.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 1935/2004 o materijalima i predmetima koji dolaze u dodir s hranom.

hr Fri Sep 20 2019 20:56:18 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d85091629111c058c8b45c4/80

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije nastavlja nizati priznanja za uspješan rad

European Talent Support Network ( ETSN ), tj. Europska mreža za podršku darovitih prihvatila je prijavu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije za proglašenje Centra izvrsnosti Europskom točkom za darovite – European Talent Point ( ETP ).

Povjerenstvo za procjenu kandidatura za europske točke za darovite ocijenilo je kandidaturu izvrsnom ocjenom i odlučilo dodijeliti certifikat kojim ih proglašava europskom točkom za darovite – European Talent Point (ETP). Svečana dodjela certifikata održana je na prvom susretu svih registriranih ETP u Hrvatskoj, danas (petak, 20. rujna) u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije. Izaslanstvo našeg Centra izvrsnosti i Splitsko-dalmatinske županije činili su pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, Tomislav Đonlić i ravnatelj Centra izvrsnosti, Ivica Zelić. Tajnica ETSN, dr.sc. Csilla Fuszek, svečano je uručila certifikat o pristupanju u mrežu darovitih našim predstavnicima.

U ime Povjerenstva za procjenu kandidatura za europske točke za darovite, Robert Kelemen, je čestitao pročelniku Đonliću i ravnatelju CI SDŽ, Ivici Zeliću, što je županijski CI izabran kao European Talent Point , te je izrazio zadovoljstvo i dobrodošlicu CI SDŽ u Europsku mrežu za podršku darovitih (ETSN).

Pročelnik županijskog UO za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić je zahvalio na dobrodošlici Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u ETSN (Mrežu europskih ) istaknuvši važnost ovoga međunarodnog priznanja našemu Centru: 

Ovo je još jedna potvrda izvrsnog rada županijskog Centra izvrsnosti što nas raduje ali i obvezuje na daljnje usavršavanje i razmjenu iskustva s drugim sličnim ustanovama i institucijama u Hrvatskoj, Europi i po svijetu.

U uvodnom dijelu programa dodjele certifikata, okupljene su pozdravili dr.sc. Miroslav Huđek, voditelj ETC Hrvatska, Tomislav Poljak, zamjenik župana Varaždinske županije i dr.sc. Csilla Fuszek, tajnica ETSN-a, koja je u kasnijem dijelu programa imala i zapaženo predavanje na temu „Uloga ETC (europskih točki darovitosti) u radu s darovitima“.  

Nakon toga su se predstavili ostali ETP iz Hrvatske: Škola stvaralaštva – Novigradsko proljeće, Udruga „Vjetar u leđa“, Hrvatski robotički savez , Osnovna škola „Petar Zoranić“ Nin , Dječji vrtić „Cvit Mediterana“,  Centar za poticanje darovitosti, Rijeka  i na kraju Centar izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije „Festival Ivan Kukuljević Sakcinski“.

hr Fri Sep 20 2019 19:16:18 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d85073f29111c838a8b4614/80

Centar izvrsnosti SDŽ objavio Javni poziv mentorima

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije objavio je 18. rujna 2019. Javni poziv svim nastavnicima i mentorima zainteresiranima za sudjelovanje u izvođenju programa Centra izvrsnosti matematike, Centra izvrsnosti informatike, Centra izvrsnosti novih tehnologija, Centra izvrsnosti prirodoslovlja.

Centri okupljaju najbolje potencijalno darovite učenike, a samim time i najbolje nastavnike koji su motivirani i spremni za stjecanje novih znanja i vještina kao i prenošenja znanja kroz rad s potencijalno darovitim učenicima.

Javni poziv objavljen je na službenim stranicama Centra izvrsnosti SDŽ te možete pristupiti prijavi na sljedećem linku do petka 27. rujna 2019. u 23.59 kada će poveznice biti zatvorene.

Svi zainteresirani pozvani su da pridonesu iznalaženju najboljih rješenja u radu s potencijalno darovitim učencima te napretku uvjeta odgojno-obrazovnog rada u našim školskim ustanovama.

Sve dodatne aktivnosti pratite putem stranice CI SDŽ.

hr Fri Sep 20 2019 19:09:34 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c55b4260e493847968b461d/80
Foto: Pixabay

Grad sufinancira troškove putovanja Erasmus+ studija

U novoj akademskoj godini Grad Split će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS+ studija i to za naknadu dijela troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu u najvišem iznosu do 2.000,00 kn netto po studentu.
Dodijelit će je za trošak putovanja svim studentima koji zadovoljavaju uvjete iz Poziva objavljenog na Službenim stranicama Grada Splita, a rok za prijavu je 30 dana od objave. Ukupna financijska sredstva iz proračuna Grada Splita su ograničena te će se naknade dodjeljivati po principu reda prvenstva do isteka sredstava.

Grad Split će imenovati Povjerenstvo koje će izvršiti provjeru ispunjavanja uvjeta za dodjelu naknade i utvrditi redoslijed prijava na Poziv. Povjerenstvo će utvrdit prijedlog rang liste studenata koji ostvaruju pravo na naknadu dijela putnih troškova, a Gradonačelnik Grada Splita će donijeti odluku o utvrđivanju rang liste studenata koji ostvaruju pravo na naknadu dijela putnih troškova iz programa ERASMUS+ studija.

Rang lista će biti objavljena na Službenim web stranicama Grada Splita.
hr Fri Sep 20 2019 18:00:11 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .