Oreščanin uoči Dinama: Imam puno povjerenje u momčad

– Mi ćemo pokušati, naravno da se pita nešto i protivnika. Mi radimo cijeli tjedan na nekim stvarima koje nas očekuju na utakmici, i vjerujem da će to biti dobra utakmica, započeo je trener Bijelih, Siniša Oreščanin, te nastavio o izostancima:

– Ne bih se osvrtao na izostanke. Koga nema bez njega se mora i može, mi smo kroz tjedan isprobavali razne profile igrača, i pokušati ćemo napraviti da se to ne vidi. 

Komentirao je zatim trener i slike igrača koje su zadnjih dana izašle u medijima. Podsjetimo, u skandalu su se našli  Andre Fomitschow, Stipe Vučur Steliano Filip

– Klub se očitovao i iznio službeni stav, razgovarao sam s igračima nešto malo na tu temu, ali ovaj tjedan je fokus isključivo na Dinamu i nakon toga ćemo opet razgovarati na tu temu. Čisti fokus na Dinamo. 

Bjelica je najavio da će istrčati s kombiniranom postavom

– Dinamo računa na pobjedu, imaju jako širok kadar i neće imati problema ako izmijene momčad.

Jeste više ovaj tjedan vježbali defenzivni ili ofenzivni prekid?
– Više defenzivni, zato što smo vidjeli neke stvari u njihovoj igri koje oni u prekidu rade. Također vidjeli smo što njima ne paše. 
Koliko je spreman Hamza?

– Imam jako pozitivno i lijepo mišljenje o njemu, razgovaramo puno, on je onako, taman tu negdje, na granici spremnosti, još ćemo probati kroz ova dva dana doći do najboljeg rješenja za momčad. 

 Je li vas strah da mladi igrači ne reagiraju dobro?

– Ne, nije me strah, imam puno povjerenje u momčad, ali i u naše mlade igrače, to je jedan dobar test za dalje. Još je 18 kola nakon toga, jako je puno bodova u igri. Ovo nam je dobar test da vidimo gdje smo i što smo kad su u pitanju igrači. Ova utakmica će biti dobro ogledalo kako dalje, kako se ušuljati u borbu za Europu na proljeće. 

Vidite li Tudora kao rješenje za desni bok?

– U kadru je, vidimo ga. Igrao je protiv Istre, mislim da on ima dosta utakmica na tom nivou. Imamo povjerenje u kadar od svih 20 igrača.

Osjećate li vi osobno pritisak jer po prvi put vodite momčad na derbiju?
–  Ne osjećam uopće pritisak. Općenito ta pitanja su mi na pola. Tu smo već dvije godine, imamo Drugu ligu za sobom, imamo utakmica i s drugom momčadi Dinama. Druga liga je isto seniorski nogomet. 

Puno bodova je u igru, ali i veliki je zaostatak. Idete li u Zagreb po tri boda ili bi bili zadovoljni remijem?
– Na to bih pitanje mogao bolje odgovoriti nakon utakmice, nakon što vidim kako će se stvari odvijati na terenu.

Tko će biti kapetan?

– Razgovaramo na tu temu, fokus je na cijeloj momčadi, a ne na pojedincu. Vidjet ćete u nedjelju.

Je li vrijeme da Hajduk napadne Dinamo?

– Očekujem Hajduka koji želi biti konkurentan i fokusiran Dinamu u sve četiri faze nogometne igre; biti dobri u posjedu a nakon toga se dobro i braniti jer Dinamo je kroz tranziciju i polutranziciju najopasniji.

POSLJEDNJE DODANO: