Krstulović Opara: Europsko prvenstvo će se igrati u Splitu

“Europsko prvenstvo će biti u Splitu i mi ćemo ga ovdje otvoriti, a Grad će platiti najam Spaladium areni onoliko koliko mi smatramo da treba i druga strana neće biti zakinuta,” rekao je Krstulović Opara novinarima u Splitu.

Po njegovim riječima Grad Split je postigao dobar sporazum sa svojim partnerima.

“Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni i nikakvih pitanja o upitnosti Europskog prvenstva nema,” poručio je splitski gradonačelnik.

Komentirajući medijske napise koji spominju mogućnost da se skupina koja bi se trebala igrati u Splitu, premjesti u neki drugi grad, jer Split još nije potpisao ugovor, Krstulović Opara je kazao kako su takvi napisi tendenciozni.

“Neke tendenciozne vijesti i napisi bili su samo u službi pritiskanja mene i zauzimanja boljih pozicija od strane nekih drugih ‘igrača’,” rekao je gradonačelnik. 

Objasnio je kako je po pitanju novca “tvrd pregovarač i ne pristaje na cijene koje Grad ne treba platiti iz proračuna.”

Na upit o kojim novčanim iznosima se radi on je uzvratio riječima: “Nećemo licitirati.”

Europsko prvenstvo će održati od 12. do 28. siječnja iduće godine. U Splitu bi se trebale igrati utakmice skupine A, a osim hrvatske reprezentacije u toj skupini igraju Srbija, Švedska i Island. 

Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) do ponedjeljka 27. studenog moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora.

“U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo,” kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac ranije u ponedjeljak.

POSLJEDNJE DODANO: