Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/586802941eea8fe0af8b457f/80
Foto: Miroslav Lelas

Vatrogasci su zbog jake bure u 24 sata samo u Splitu imali 20 intervencija

Najviše poziva građana zaprimili su zbog odlomljenih stabala, grana, lima, reklama i požara
Zbog jake bure vatrogasci su u petak imali pune ruke posla. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita od petak a ujutro do subote u 6 sati su imali 20 intervencija na području grada. Većinom se radilo o uklanjanju lima, odlomljenih grana ili stabala s prometnica ili automobila, a zabilježeno je nekoliko požara. 

Na tri automobila koja su bila parkirana u Lovretskoj ulici kod hotela Globo, u Paraćevoj i Fra Boninoj srušila su se stabla, a vatrogasci su tijekom dana uklanjali stabla u Bianchinijevoj ulici, na Putu Dujmovače, s ceste kod lučice Gusar u Spinutu, u Stepinčevoj i na Putu Kašteleta. Otrgnute grane ometale su promet u Dujmovači, u Ulici Slobode grana je blokirala prolaz, a vatrogasci su tu sanirali i stablo koje se naslonilo na rasvjetni stup, ali i granu koja se odlomila u Osječkoj.

Rasvjetni stup pao je na cestu u Ulici Hrvatske mornarice, a vjetar je otrgnuo lim i reklame u Mosećkoj i Ulici kralja Zvonimira. U naletu bure otrgnuo se i prozor s krova kuće u Ulici Rašeljke, a lim je uklonjen s krova zgrade u Jeretovoj i s fasade na Poljudu.

U Šimićevoj ulici na Blatinama stanari su dojavili da se u zgradi osjeća miris paljevine, a utvrđeno je da se radilo o kvaru dizala. Slično se dogodilo i u zgradi Brodomerkura u Ulici kroz Smrdečac gdje se zbog kvara na dizalu zadimila zgrada.

U kupaonici stana na Mažuranićevom šetalištu zapalio se ventilator i papir, a u Ličkoj ulici je izbio požar u praznom stanu na drugom katu  kuće. 

Vatrogasci DVD Podstrana imali su također više intervencija i izvida na terenu zbog popadalih stabala, grana, nadstrešnica i kupa s krovova. Na predjelu Višak u Sitno Donjem je izbio požar u kojem je izgorjelo 2000 metara četvornih trave i niskog raslinja, vatrogasci DVD-a Trilj ugasili su požar trave i niskog raslinja na predjelu Rašeljka koji je zahvatio površinu od 1000 metara četvornih, a i DVD Sinj je ugasio dva manja požara na svom području.

Facebook komentari

hr Sat Jan 07 2017 10:52:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59738ad0b9e03e50438b4642/80

Humanitarni motoristički party

Već petnaestu godinu za redom motoristički klub Fjaka organizira moto susret za sve bikere dobre volje
Ove godine motoristički klub Fjaka organizira humanitarni moto party jer žele prikupiti sredstva koja su potrebna za opskrbu socijalne samoposluge SolidarnostST u suradnji s udrugom MOST. Najpotrebnije su higijenske potrepštine i konzervirana hrana. 

Za odličnu zabavu zaduženi su rock bandovi Extender i Stimulans koji su jučer bili zaduženi za dobar provod. Danas nastupaju band Sila nečista i Dioniz. Cijene pića i jela su prihvatljive, a svi bikeri imat će 30 posto u konobi Bracera.

Defile motora upravo se održao kroz Split. Krenuli su s mjesta događaja te kroz grad dolaze do Žnjana točnije Charlie bara. Nakon toga svi odlaze na party gdje će se uz bogati rock program zabavljati do kasno u noć.U nedjelju kroz jutro opraštaju se sa svim gostima uz kavu i peciva.

Sve to napravljeno je kako bi se pomoglo onima kojima je najpotrebnije i kako bi im udruga MOST omogućila hranu i najnužnije proizvode koji su svakom od nas potrebni za život. 

Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 19:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5973841ab9e03e63408b4714/80

U Mravincima opet gorjelo, ali brzo ugašeno

Sve je pod kontrolom za sada..
U Mravincima je danas u prijepodnevnim satim izbio novi požar. Srećom brzom intervencijom mještana i vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu. Izgorjelo je oko 7000 kvadratnih metara, objavili su na Facebook stranici Mravince.

Zahvaljuju se DVD Solin, Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita i DVD Vranjic na brzoj intervenciji. 

Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 18:58:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59738493b9e03eb43b8b47fa/80

Preliminarna šteta od požara bez šuma 42,4 milijuna kuna

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović objavio je status o požaru na svom Twitter profilu

Davor Božinović je s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i lokalnim predstavnicima u subotu obišao opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije. Najavio je da će prioriteti biti jačanje suradnje policije i lokalne samouprave, bolja oprema i podizanje statusa.

U obilasku je iskazao i zahvalnost jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima. "U jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima pokazali ste veliku snagu i patriotizam", napisao je na twitteru. 

Božinović je u četvrtak na sjednici Vlade naveo da preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske pokazuje da su u potpunosti izgorjele tri nastanjene kuće i djelomično 33. Također, u potpunosti je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, a djelomično jedna, 18 osobnih automobila u potpunosti i četiri djelomično, četiri teretna automobila u potpunosti i djelomično jedan, 11 maslinika, dva plastenika u potpunosti i jedan djelomično te jedan staklenik u potpunosti.

Mijenjanje zračnih struja kod Splita pogodovalo je širenju požara koji je izbio 17. srpnja u noći oko jedan sat, a do danas je u njegovom gašenju angažiran 801 vatrogasac, 162 vozila vatrogasne zajednice i to domicilnih vatrogasca, dislociranih snaga s kopna kao i pripadnici devet vatrogasnih zajednica županija. U gašenju su angažirani i pripadnici MUP-a njih više od 400, Oružanih snaga, HGSS-a, Hitne službe, kao i zračne snage Oružanih snaga RH.

Zbog požara koji su početkom tjedna poharali Dalmaciju, pogotovo splitsko područje, župan Blaženko Boban proglasio je elementarnu nepogodu.Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je u subotu na svom twitteru preliminarnu procjenu šteta od požara na splitskom području koja, bez izgorjelih šuma, iznosi 42,4 milijuna kuna.


Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 18:50:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/596dbdffb9e03e01388b47c8/80

U Benkovcu uhitili piromanku

Protiv 45- godišnjakinje podignuta je kaznena prijava.
Uhićena je 45- godišnjakinja iz Liščića pokraj Benkovca zbog dva požara, a sumnjiči ju se da ih je namjerno potpalila.

Izgorila su dva maslinika i suha trava. 

Prvi požar izazvala je u četvrtak oko 11.30, a ugašen je dva sata kasnije.

Pola sata kasnije buknuo je još jedan požar, a kriminalističko istraživanje pokazalo je da ih je 45- godišnjakinja izazvala.

Uhićena je i protiv nje je podnesena kaznena prijava.Facebook komentari

hr Sat Jul 22 2017 12:22:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .