Karlović zaustavljen u osmini finala u Cincinnatiju

Karlović nije niti u četvrtom dvoboju uspio ostvariti prvu pobjedu protiv 22-godišnjeg Australca iako je bolje krenuo u nastavak dvoboja prekinutog u četvrtak zbog kiše i osvojio prvi set. Susret je, naime, u petak nastavljen pri vodstvu Karlovića od 4-3 u prvom setu, naš je veteran uspio ostvariti “break” za 6-4. Iskoristio je Karlović gem u kojemu je Kyrgios napravio dvije dvostruke servis pogreške te je u kombinaciji s dva svoja dobra reterna stigao do prednosti.

Drugi set protekao je u potpunoj dominaciji servera, Karlović je u svojih šest servis-gemova izgubio pet poena, a Kyrgios samo četiri, pa se igrao “tie-break”. Prvi je do prednosti u odlučujućoj igri stigao Karlović kada je dobrim reternom i izlaskom na mrežu stigao do prednosti od 2-1. Nažalost, odmah potom je izgubio dva uzastopna poena na svom servisu, kod prvoga je Kyrgios odigrao fantastični passing, no kod drugog je Karlović promašio volej. Karlović je uspio vratiti “mini-break” zaostatka izjednačivši na 5-5 još jednim napadom nakon dobrog reterna, a kod tog je rezultata imao još jednu šansu za osvajanje poena na Australčev servis čime bi stigao do meč-lopte. Nažalost, tada ga je Kyrgios uspio “probiti” na mreži za svoju set-loptu. Karlović se izvukao servisom, no zatim je kod 6-6 izgubio poen na svom početnom udarcu, a Kyrgios je dobrim svojim servisom poravnao rezultat u setovima.

Ključni gem meča bio je četvrti u trećem setu kada je Kyrgios oduzeo servis Karloviću. Našeg igrača nije služio prvi servis te je Australac stigao do 0-40. Karlović je prvu “break-loptu” spasio asom iz drugog servisa, drugu servis-winnerom, no na treću je promašio lagani volej i dao veliku prednost Australcu koju je ovaj lako zadržao za konačnih 6-3.

POSLJEDNJE DODANO: