Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a79974b2af47f07008b45a5/80
Foto: Twitter

Opara o Karepovcu: "Tražimo hitnu intervenciju HZJZ-a i Ministarstva"

Istaknuo je kako nema povjerenja u izjavu ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZZJZ) u Splitu dr. Jasne Ninčević koja je kazala ne želi biti odgovorna za zdravlje ljudi jer se ne zna što se udiše s Karepovca i je li to opasno

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je predsjednike klubova vijećnika u Gradskom vijeću Petra Škorića, Marijanu Puljak, Antu Čikotića, Gorana Kotura, Davora Grčića te vijećnike Martina Pauka, Tončija Blaževića i Gorana Kovačevića na sastanak u gradskoj vijećnici, o temi sanacije Odlagališta Karepovac.

Iako je obraćanje medijima nakon sastanka trebalo početi u 11.30 sati, Opara je pred novinare stao s više od pola sata zakašnjenja, piše dnevnik.hr.

- Kao grom sam! - odgovorio je Opara na pitanje novinara kako se osjeća. Podsjetimo, Opara je nedavno završio u bolnici, bori se sa zloćudnim tumorom kože i sluznica koji se proširio na mozak.

Opara je potom komentirao situaciju na Karepovcu i kazao kako je zdravlje građana prioritet.

- Danas se na Karepovcu nije dogodilo ništa, osim vijesti koja je uzbunila javnost. Nju je izgovorila čelnica jednog javnog tijela, a čime je bila motivirana, to prepuštam vama da zaključite. Tijekom dan ćemo od HZJZ-a, Ministarstva i nadležnih inspekcija zatražiti hitnu intervenciju i dolazak u Split. Stisnuli smo gnojni čir i vjerujte, odradit ćemo svoj posao - kazao je Opara.

Istaknuo je kako nema povjerenja u izjavu ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZZJZ) u Splitu dr. Jasne Ninčević koja je kazala ne želi biti odgovorna za zdravlje ljudi jer se ne zna što se udiše s Karepovca i je li to opasno.

- Svima su dostupne informacije koji se sve plinovi mjere. Sve je dostupno. Ništa se nije promijenilo u odnosu na jučer. Ne smrdi Karepovac u mandatu Opare, već 50 godina nerada - poručuje Opara.

Rekao je kako ne isključuje kaznenu odgovornost gospođe Ninčević zbog širenja lažnih informacija.

Na ponovno pitanje o zdravstvenom stanju kaže kako se osjeća dobro te ima izvrsne liječnike i potporu obitelji.

- Imam i izvrsne savjetnike i tim koji mi daju potporu da se srčano borim. Odlučio sam danas doći ovdje kako bismo umirili građane. Liječim se u Splitu i planirao sam za koji dan doći na posao, ali kada imam Hrgović i Velu kao zamjenike, onda se mogu posvetiti ovom svom intimnom segmentu - kazao je Opara.

hr Tue Feb 06 2018 12:54:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5be1ae320e4938e1048b456f/80
Foto: PIXABAY

Split parking poziva stanovnike Spinuta na javnu tribinu o parkingu u njihovom kotaru

Gradska tvrtka Split parking u suradnji s gradskim kotarom Spinut organizira javnu tribinu na temu prometa u mirovanju na području Spinuta. Tribina će se održati u srijedu, 23. siječnja s početkom u 17:30 sati u prostorijama kotara Spinut (Matoševa 29).
Na tribini će biti predstavljeni rezultati analize postojećih i potencijalnih parkirnih kapaciteta, procjena broja vozila u kotaru, kao i podaci o zauzetosti parkirnih mjesta prikupljeni putem postavljenih senzora i aplikacije Split parking. Također, predstavnici splitskog komunalnog poduzeća prikazat će i rezultate provedene terenske ankete sa stanovnicima Spinuta na temu parkinga u tom kotaru.

Cilj ove tribine je pronaći moguća rješenja koja će olakšati problem nedostatka parkirnih mjesta koji je u ovom kotaru posebno izražen. U Splitu ima 92.000 registriranih vozila te oko 25.000 legalnih parkirnih mjesta, a 7000 je pod naplatom i ovo je izazov koji se odnosi na cijeli grad, no u svakom kotaru postoje specifične situacije i problemi s kojima su najbolje upoznati upravo stanari. 

- Pozivamo zato stanovnike Spinuta da prisustvuju tribini i poslušaju rezultate, postave pitanja, ali i daju svoje prijedloge kako bismo zajedno pronašli najoptimalnije rješenje za njihov kotar. Tribina je već održana u kotaru Bačvice s pozitivnim reakcijama stanara, sada je na redu Spinut, a biti će održane i u ostalim kotarevima o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena - poručuju iz Split parkinga.


hr Tue Jan 22 2019 10:02:18 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58167f521eea8fb08b8b4581/80
Foto: wiseGEEK

Mještani Sućurja napokon imaju liječnicu: Makedonka se jedina prijavila na natječaj

Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita
Uz plaću se nudio i stan te godišnji bonus od 50.000 kuna, ali na natječaj se nitko nije javljao, stoga se troje liječnika iz Jelse svakodnevno izmjenjivalo u Sućurju.

Oko 300 pacijenata od ponedjeljka ima liječnicu, mladu Makedonku koja se javila na natječaj koji je otvoren ljetos i na koji se dosad jedino ona javila.

Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita koje je položila, što je obvezno kako bi joj se priznala inozemna diploma.

- Ovo je prvi put u povijesti našeg županijskog Doma zdravlja da nam dolazi raditi netko tko nije iz Hrvatske. Kolegica je zadovoljila sve uvjete natječaja, položila je sve ispite, dobila je sve papire, od MUP-a višekratno tražene suglasnosti i danas joj je prvi radni dan. Napokon da u Sućurju pacijenti opet imaju svog liječnika za stalno", rekao ravnatelj Dragomir Petric.
hr Tue Jan 22 2019 09:04:45 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58335be41eea8f70da8b4599/80
Foto: FB

Nacional: Tolušića se htjelo uništiti montiranim fotografijama s prostitutkom i kokainom

SOA je provjerom utvrdila da su fotografije lažnjaci

Kokain i kurva trebali su poslužiti za kompromitaciju Tomislava Tolušića, ministra poljiprivrede i potpredsjednika Vlade, piše novi Nacional koji donosi i navodne falsificirane fotografije ministra s prostitutkom. 

Tjednik tvrdi da se željelo politički uništiti potpredsjednika Vlade te tako izazvati potres u Banskim tvorima. U ovom pokušaju obračuna, Tolušić se, piše Nacional, našao na meti izuzetno sofisticiranih kriminalaca koji su u kompleksnoj operaciji planirali u medijski prostor plasirati eksplozivne, ali falsificirane fotografije. 

Nacionalu su sporne fotografije s prostitutkom dostavljene prije nekoliko dana od nepoznatog pošiljatelja, kako piše tjednik. Za fotografije je doznala i SOA koja je o tome informirala i premijera Andreja Plenkovića. Nakon dva dana analize agenti SOA-e su utvrdili kako je riječ o falsifikatu, navodi Nacional čija difitalna forenzika ipak nije utvrdila da je riječ o lažnjacima, piše vijesti.hr

hr Tue Jan 22 2019 08:54:34 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/590ae303b47398de708b45c8/80
Foto: Pixabay

Sva goriva na benzinskim postajama od danas su skuplja, jeftiniji jedino autoplin

Prosječna cijena dizela je 9,51 kunu, a prosječna cijena benzina od utorka je 9,43 kune.

Od utorka su na benzinskim postajama u Hrvatskoj više cijene goriva.

Prema cijenama objavljenima na internetskoj stranici Ministarstva gospodarstva, prosječna cijena dizela je 9,51 kunu, dok je prije tjedan dana bila za 10 lipa niža.

Prosječna cijena benzina od utorka je 9,43 kune, za razliku od prošlog tjedna kada je cijena litre iznosila 9,39 kuna.

Poskupjelo je i plinsko ulje pa je cijena po litri od ovog utorka 5,12 kuna. Jeftiniji je jedino autoplin i to za lipu - prošlog tjedna prosječna cijena iznosila je 4,32 kune, a od danas je 4,32 kune, piše dnevnik.hr

hr Tue Jan 22 2019 08:39:14 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .