Čokoladna torta bez brašna: Recept stvoren za početnike u kuhinji

Ovaj recept ne traži posebne vještine, te čak nema iščekivanja dizanja biskvita, što znači kako nema šanse da vam ova čokoladna rapsodija ne bude omiljen recept.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNU TORTU:

– 15 dkg maslaca
– 20 dkg šećera u prahu
– 10 jaja
– 20 dkg čokolade s najmanje 40 posto kakaa
– 15dkg mljevenih oraha (prema želji)
– 3 žlice kakaa
– krušne mrvice za posipavanje

PRIPREMA ČOKOLADNE TORTE:

1. Otopite maslac. U veću posudu za miksanje stavite šećer. Odvajajte žutanjke od bjelanjaka pa žutanjke ubacujte u šećer, a bjelanjke u drugu veću posudu u kojoj ćete kasnije napraviti snijeg.

2. Otopite čokoladu na laganoj vatri. Žutanjke sa šećerom miksajte 5 minuta pa potom malo po malo unutra dodajte otopljen maslac. Pazite na to da maslac bude mlak, nikako vruć.

3. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. U smjesu žutanjaka, šećera i maslaca ubacite otopljenu mlaku čokoladu i kao. Kada ste je povezali sa smjesom, ubacite u posudu par velikih žlica snijega kako biste je malo razrijedili pa potom u nju umiješajte i orahe. Zatim kompletnu smjesu ubacite u posudu sa snijegom kako biste ga lakše povezali s tako velikom količinom tučenih bjelanjaka. Miješajte lagano dok sve ne povežete u glatku i svilenkastu smjesu.

4. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Namažite kalup za tortu s malo maslaca i temeljito ga posipajte s krušnim mrvicama. Ulijte smjesu u kalup i stavite u zagrijanu pećnicu. Tortu pecite između 40 do 55 minuta. Prvih 30 minuta ne otvarajte pećnicu kako se torta ne bi spustila. Tek kada primijetite da se na vrhu stvorila čvrsta korica i da se torta malo odvaja od rubova kalupa, otvorite pećnicu i čačkalicom je ubodite po sredini. Ako je čačkalica nakon toga suha, torta je pečena, piše zadovoljna.hr

POSLJEDNJE DODANO: