U tučnjavi u Beogradu sudjelovali i Hrvati: Splićanin ranjen nožem u leđa

Među 26 uhićenih zbog tučnjave u publici na sinoćnoj utakmici Partizan – Crvena zvezda su i šestorica Hrvata te po jedan Grk i Bugarin, objavili su danas beogradski mediji nakon priopćenja MUP-a Srbije da je uhićeno “i nekoliko stranih državljana”.

Mediji navode kako je povod sukoba dvije skupine navijača Partizana “prevlast na tribini”, ali da “ostaje nejasno kako su se u takvoj tuči našli i strani državljani”.

Portali beogradskog tiska objavili su, pozivajući se na hrvatske medije, da su “Hrvati na derbi došli na poziv ‘kolega’ iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana”.

U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena derbija Partizan – Crvena zvezda ozijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona.

Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi “utvrdila sve okolnosti događaja”, a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, biti podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

Splićanin teško ozlijeđen

U pojedinim srpskim medijima pojavila se informacija kako je Splićanin Ante Firić (26) teško ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde i kako se u bolnici bori za život, nakon što je u huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predjelu leđa, a ima i hematom na mozgu. – javlja Net.hr

Net.hr neslužbeno je saznao kako je jedan od trojice hospitaliziranih navijača i spomenuti Splićanin. Njegovo je trenutačno stanje – stabilno.

Iz beogradske bolnice za Net.hr su dali detaljnije informacije o njegovu stanju:

“Imamo tri pacijenta koja su primljena kod nas i trenutačno je njihovo stanje stabilno. Niti jedan od navijača nije bio reanimiran i nitko nije bio u smrtnoj opasnosti. Pacijenti su trenutačno smješteni na odjelu za neurokirurgiju VMA, daljnja opservacija je u tijeku i možemo potvrditi da je jedan od zaprimljenih Splićanin Ante Firić. On nije zadobio nikakve ubode nožem u leđa, nego ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake.”

POSLJEDNJE DODANO: