SPLIT UNITED: Započela javna rasprava o nacrtu masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice

Službenim predstavljanjem za opću javnost i dionike, koje je održano u ponedjeljak, 18. ožujka, otvorena je javna rasprava za nacrt masterplan studije urbane revitalizacije Istočne obale i Kopilice. Studiju su, u suradnji s Gradom Splitom i Europskom bankom za obnovu i razvoj, koja je sufinancirana njenu izradu, te partnerima u provedbi projekta – Hrvatskim željeznicama, Lučkom upravom i Hrvatskim cestama, pripremili austrijski konzultanti iz tvrtke IC Consulenten.

Prilikom izrade studije napravljena je detaljna analiza trenutnog stanja te potreba grada i građana, kako bi se prijedlogom urbanističkog razvoja dva najvrjednija preostala prostora u gradu postavili temelji za pozicioniranje Splita kao najvažnijeg policentričnog središta na Jadranu, na korist građana i njihovih gostiju.

A kako bi se navedeno i ostvarilo, potreban je angažman svih dionika, ali i građana. Stoga je u Upravnoj zgradi Dalme, pokraj Sveučilišnog centra za stručne studije (Kopilica 5) otvoren showroom projekta u kojem svi zainteresirani mogu pogledati nacrt masterplan studije te dobiti više informacija.
 
Radno vrijeme showrooma je radnim danom od 16 do 20 sati, počevši od 21. ožujka pa sve do 19. travnja, do kada traje javna rasprava.

Grad Split poziva sve zainteresirane da se uključe u javnu raspravu slanjem svojih pitanja, prijedloga i komentara na [email protected], a više informacija o samom postupku dostupno je OVDJE

POSLJEDNJE DODANO: