Grad Hvar slavi svoje dane: Bogat program obilježavanja Dana grada Hvara u znaku kulture, sporta i ekologije

Od 28. rujna do 6. listopada nizom kulturnih, društvenih i sportskih događanja obilježit će se Dan grada i blagdan sv. Stjepana I. pape i mučenika, kojega Hvarani slave 2. listopada.
 
subotu, 28. rujna, u Hvarskom kazalištu upriličit će se svečano zatvaranje 58. Hvarskih ljetnih priredbi i to izvedbom predstave „Suton“ u produkciji Kazališta Marina Držića. U nedjelju će se u Velom Grablju održati 5. turnir u briškuli i trešeti. 
Program se nastavlja i tijekom cijelog sljedećeg tjedna – u ponedjeljak, na blagdan sv. Jerolima, zaštitnika Dalmacije, u galeriji Arsenal će održati promocija petoknjižja „Čakavski pištular“ Siniše Vukovića.
 
utorak će se u 11 sati održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Hvara u kazalištu, a svečano otvaranje blagdana sv. Stjepana upriličit će se u hvarskoj katedrali u 18:30 sati uz prigodni program, nakon čega će na glavnom gradskom trgu kreće zabavni program i koncert HELP! A Beatles tribute.
 
Središnja proslava održat će se u srijedu, 2. listopada, na Dan grada Hvara i blagdan sv. Stjepana I. pape i mučenika. Proslava počinje u 10 sati svečanom sv. misom u Katedrali i procesijom, a završava večernjim koncertom Marka Škugora na Trgu sv. Stjepana.
 
četvrtak, 3. listopada, također na hvarskoj Pjaci, u 11 sati počinje dječji glazbeno-scenski program, a u 20 sati koncert hvarskih izvođača „Forani Foru u čast“. Od 4. do 6. listopada održava se 9. Fešta forske pulene – smotra tradicijskih brodova Dalmacije sa zanimljivim programom koji uključuje regate, predavanja, izložbe i radionice za djecu. 
 
petak, 4. listopada u Mandraću se održava Bal jedara, a u 20:30 sati na Trgu sv. Stjepana koncert će održati Klapa Šlapa i hvarski rock bendovi. U subotu, 5. listopada, ujutro iz hvarske luke kreće ekološka akcija Plava čistka, u 16 sati trail utrka „Run FOR Fun & Taste the Wine“. U 21.30 sati na Venerandi će koncert održati Elvis Stanić Group.
 
Program obilježavanja Dana grada Hvara završava u nedjelju, 6. listopada. U 11 sati nastavlja se akcija Plava čistka na Paklenim otocima, u 14 sati se na igralištu Križna Luka održava jubilarni 10. Memorijalni turnir „Lukša Nezić“. Program završava u 18 sati izvedbom dječjeg mjuzikla „Ljubav je čudo“ Dramskog studija mladih Hvar u galeriji Arsenal.

Proslava Dana grada Hvara samo je uvod u listopad bogat događanjima koja će i ove godine produžiti turističku sezonu sve do početka studenog. 

POSLJEDNJE DODANO: