U sklopu Erasmus plus u Istanbulu učili o korištenju mobilnih uređaja u nastavi

Pedagoginja Osnovne škole Spinut Fadila Zoranić upravo se vratila iz Istanbula, sa šestodnevnog tečaja Digital extra, gdje je, zajedno sa još trinaest polaznika iz Finske, Grčke i Latvije učila o korištenju mobilnih uređaja u nastavi. Tijekom boravka u Istanbulu polaznici su posjetili poznati muzej Hagia Sophia, Istanbul Museum of Modern Art, Archaeological Museum, Topkapi Palace, Grand Bazaar te džamiju poznatog graditelja Sinana Mosque by the Sea. 

O svim posjećenim mjestima polaznici su tijekom svog boravka izrađivali dokumentarni materijal putem ipad-a i smartphone-a, te su, koristeći zadane programe montirali 
 vlastite dokumentarne filmove Power of colours i All around of Istanbul. Osim toga, polaznici su se upoznali s korištenjem QR koda za lakšu “interpretaciju” muzeja, izrađivali su i objavljivali online kvizove o posjećenim mjestima, osmišljavali zadatke za terensku nastavu u muzejima te koristili alat Photosynt za snimanje i prikazivanje zanimljivih mjesta u 3D formatu. 

Po povratku na radno mjesto polaznici su dužni napraviti vlastiti plan korištenja naučenog i objaviti ga na Webquest-u. Ovaj tečaj je drugi od ukupno jedanaest tečajeva za koji su djelatnici škole Spinut dobili financijska sredstva od nacionalne Agencija za mobilnost, u programu Erasmus plus.

POSLJEDNJE DODANO: