Epidemiolozi u Zagrebu javili dobru vijest o praćenju kontakata oboljelih

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš prije nekoliko dana izrazio nezadovoljstvo angažmanom liječnika obiteljske medicine u nadzoru oboljelih od koronavirusa i njihovih kontakata, čini se da su se stvari počele mijenjati, piše Index.

Kako večeras doznaje Index, epidemiolozi iz gradskog zavoda primijetili su znatno aktivnije sudjelovanje liječnika obiteljske medicine, koji su počeli bolje nadzirati ne samo bolesne nego i kontakte, i to sve prijavljivati u sustav. 
Oboljele i kontakte koje imaju u vlastitoj skrbi, doznaje se, upisuju u digitalnu platformu. Epidemiolozi koji zovu kontakte te mladi pomagači koje epidemiolozi nadziru provjeravaju je li osoba koju kontaktiraju već upisana u platformu, a danas su primijetili kako je puno veći broj oboljelih već upisan nego što je bio slučaj ranije. 
Kada epidemiolozi nazovu kontakte, doznaju da su liječnici obiteljske medicine upisali i njihove kontakte koji su u istoj ambulanti, što značajno olakšava posao epidemiolozima, doznali smo večeras, a sve bi trebalo pridonijeti tome da se epidemiolozi mogu bolje fokusirati na oboljele i na pacijente iz zdravstvenog sustava i iz socijalne skrbi, javlja Index.

POSLJEDNJE DODANO: