Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad43fdc2af47ff5738b4914/80
Foto: Pixabay/Ilustracija

Laserskom metodom zauvijek nestaje želja za pušenjem!

Ukoliko se želite osloboditi ove ovisnosti, a potrebna vam je pomoć onda je ovo pravi trenutak jer nam ponovno dolazi Biljana Marinović iz „Korak ka Zdravlju“.

Kao pomoć u odvikavanju od pušenja koristi se laserskom metodom. Od 17. do 21. rujna boravi u Splitu, a moći  će te  ju  posjetiti od 11 do 18 sati na adresi Lička 27. Broj termina je ograničen, stoga je potrebno na vrijeme rezervirati svoje mjesto. Zainteresirani pozivom na broj 091-798-1888 mogu dogovoriti svoj termin.

Laserska metoda je relativno nova metoda odvikavanja od pušenja? Na koji način se ona primjenjuje? 
 

- Da, laserska metoda odvikavanja od pušenja je relativno nova metoda. Trenutno se ova metoda smatra najdjelotvornijom i najučinkovitijom metodom u svijetu kod prestanka pušenja. Bitno je istaknuti da je to individualan pristup sa visokom stopom uspjeha preko 90%.

Terapija laserom je metoda koja koristi hladni laserski snop visoke valne dužine i male energije koji se primjenjuju na određene energetsko-akupunkturne točke na rukama, ušima i nosu.  Prednosti laserske metode  u odnosu na klasičnu akupunkturu su isto tako značajne, jer sam laserski snop prodire dublje od iglica, a samim time je i učinak djelotvorniji i dugotrajniji, bezbolna je, bezopasna.

Kako djeluje? 

- Znamo kako prilikom pušenja organizam oslobađa endorfin (hormon sreće), koji pušačima daje osjećaj opuštenosti, no nažalost taj osjećaj brzo prolazi i dolazi do nove želje za cigaretom. Djelovanje ovog tretmana je usmjereno upravo da  stimulira endorfin što dovodi do gubitka fizičke želje za pušenjem, te na taj način bez stresa, napetosti i nervoze ostavljate pušenje, a isto tako dolazi do ubrzanja Vašeg metabolizma što znači da se Vaš apetit neće povećati, te nema straha od dodatnih kilograma što je veoma često pitanje koje mi se postavlja.

Ovom terapijom  dolazi  do podizanja Vašeg endorfina na razinu u kojoj Vaš organizam misli kako ste upravo sada ugasili cigaretu.

Dakle, ako cigaretu zamijenimo laserskom stimulacijom, naš organizam će vjerovati da mi i dalje pušimo i na taj način neće tražiti novu dozu nikotina?

- Upravo tako. Gubi se fizička potreba za cigaretom i osoba nakon terapije nema potrebu zapaliti cigaretu.

Koliko je tretmana potrebno?  I kako izgleda sam tretman?

- Većina osoba kao što sam i ja sama već poslije prvog tretmana ostavlja cigarete jednom zauvijek, ali obavezno se rade dva tretmana.  Drugi se radi vrlo brzo već 48 sati poslije prvog, jer se  u tom periodu urazumi razina endorfina u organizmu i Vi postajete nepušač.

Druga terapija pomaže i onim najokorjelijim pušačima prebroditi krizu i oni postaju nepušači. Tretman je prilagođen  potrebama svakog pojedinca, te upravo zato u tolikom postotku pomaže u postizanju cilja: postati slobodan od nikotinske ovisnosti

Što se događa ako za neko vrijeme, mjesec - dva, osoba ponovno posegne za cigaretom?

 Tri mjeseca nakon završenog tretmana pratim svačiji napredak. Ako u tom razdoblju osoba posegne za cigaretom, ponavlja se tretman bez dodatnih nadoplata.

Pitali smo i neke naše sugrađane koji su Vas posjetili , evo što su nam rekli. 

Marija D. : Iako je već skoro godinu dana kako ne pušim, ne mogu samoj sebi vjerovati da sam ovaj puta zaista uspjela jer sam i ranije pokušavala, ali sve se završavalo samo na pokušajima koji su uz velike muke trajali nekoliko dana. Ovo je za mene stvarno savršena metoda za pomoć kod prestanka pušenja, a što je najbitnije uopće nemam želju za cigaretom niti sam ju imala nakon tretmana.

Nada G. : Iskreno više se i ne sjećam kako je bilo biti pušač budući da je prošlo više od dvije godine kako ne pušim, a pušila sam 30-ak godina i to zadnjih godina više od kutije dnevno. Jako sam sretna i zadovoljna sobom, najvažnije  je što nije bilo nervoze, stresa i što mi cigareta uopće nije nedostajala. Moram dodati još i kako se nisam ugojila niti kilograma što mi je isto jako bitno, naravno da se sada bolje i osjećam, a i financijski sam osjetila dobrobiti svoga uspjeha.  

Ivan D. : Pušio sam više od 20 godina i to oko dvije kutije dnevno kada sam od prijatelja na poslu saznao za ovaj tretman. Iskreno nisam baš puno vjerovao da će i meni to pomoći jer još uvijek je jedan veliki dio mene uživao u toj cigareti i nisam se baš mogao vidjeti kao nepušača, ali odlučio sam bez previše očekivanja pokušati. I evo sada je prošlo 7 mjeseci od kada sam zapalio svoju posljednju cigaretu, već nakon prvog tretmana ostavio sam pušenje, u početku sam se sjetio cigarete, ali bitan mi je bio osjećaj da ju ne moram zapaliti,  a što drugo reći osim jedno veliko hvala. 

Imate li još nešto za reći? Prokomentirati ova iskustva?

- Što dodati, osim da sam izuzetno sretna zbog svih ljudi sa kojima sam uspjela doći do zajedničkog cilja, a to je njihovo ostavljanje cigareta. Jednom zauvijek. Ono što uvijek volim naglasiti je: „ne ostavljam Vas dok ne ostavite cigarete“. Moj telefon i moja podrška su svima na raspolaganju zaista 24 sata na dan.


hr Fri Sep 14 2018 08:04:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba60592cb557ac9b28b474c/80
Foto: Twitter

Facebook testira novu funkciju: 'Pronađite svoju pravu ljubav...'

Facebook Dating vam neće nuditi ljude koje već imate za prijatelje, već ćete moći izraziti ljubavni interes za maksimalno 100 drugih korisnika mreže dnevno i to u krugu od 100 kilometara

Ovih dana Facebook kreće s testiranjem funkcije Facebook Dating, usluge za traženje partnera na mreži. Facebook je lansiranje svojeg online dating servisa najavio na konferenciji F8 u svibnju ove godine, a prvu verziju funkcije testirat će korisnici Facebooka u Kolumbiji.

Prema onome što zasad znamo, algoritmi će nam na Facebooku nuditi potencijalne partnere na temelju svega onoga što Facebook već zna o nama, našim interesima, hobijima i preferencijama. 

Na konferenciji su pojasnili kako bi aplikacija trebala funkcionirati - svaki korisnik moći će putem Facebooka izraziti ljubavni interes za maksimalno 100 drugih korisnika mreže dnevno i to u krugu od 100 kilometara.

Algoritam vam neće nuditi ljude koje već imate za prijatelje, a u postavkama ćete moći podesiti želite li da vam Facebook traži potencijalne partnere među prijateljima vaših prijatelja ili korisnike s kojima nemate zajedničkih prijatelja, piše TechCrunch.

Svojim Dating servisom Facebook 'želi postati najbolje mjesto za online upoznavanje' i 'ostvarivanje pravih ljubavnih dugoročnih veza', a ne puki servis za traženje partnera za jednu noć.

- Htjeli smo napraviti proizvod koji će ljude potaknuti da razmišljaju o tome kako se iza profila kriju stvarni, pravi ljudi. Želimo sustav u kojem će biti naglasak na obziru, ne impulzivnošću. Želimo da korisnici imaju na umu da je čovjek mnogo više od svoje profilne fotografije - objasnili su. 

Isto tako, iz Facebooka su naglasili da nova funkcija neće automatski raditi. Naime, novu funkciju traženja potencijalnih ljubavnih partnera svaki korisnik koji ju želi koristiti morat će prvo sam aktivirati. Facebook ima oko 2,2 milijarde korisnika od kojih se 200 milijuna izjašnjava kao samci, a nova funkcija mogla bi potencijalno biti osobito zanimljiva nešto starijoj konzervativnijoj populaciji koja ima profil na Facebooku, koji nemaju iskustva sa online servisima za traženje partnera, piše 24sata.hr

hr Sat Sep 22 2018 11:04:54 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/56977e7212953f3e048b45a0/80
Foto: Ilustracija Google

Devet odvratnih stvari koje mnogi restorani rade kako bi uštedjeli

Bacanje zamrznutog mesa, peradi ili morskih plodova je veliki financijski gubitak za restoran pa će neki poslužiti takvu hranu i nadati se da nikome neće biti slabo

1. Posluživanje hrane kojoj je istekao rok trajanja

Bacanje hrane kojoj je prošao rok trajanja je ogromni gubitak za svaki restoran. Ponekad voditelji restorana hranu koja izgleda jestivo posluže normalno kao i ostalu hranu. 

2. Kuhinjsko osoblje ne nosi rukavice

Mnogo radnika restorana izbjegava nositi rukavice tijekom pripreme hrane. Istraživanje koje je proveo Food Safety News je pokazalo da čak 62 posto osoblja u kuhinjama prilikom rada sa sirovim mesom nemaju rukavice, te da ne peru ruke nakon rada sa sirovim mesom i prije početka rada s drugim jelima i namirnicama. 

3. Bolesni zaposlenici

Tužna istina je da su i radnici u ugostiteljstvu često potplaćeni, a shodno tome mnogi od njih si ne mogu priuštiti otići na bolovanje, pogotovo ako nemaju spremnu zamjenu. Stoga, jako često se događa da prehlađeni radnici, s gripom ili temperaturom, uredno odrađuju svoje smjene i često prenose bakterije i viruse svojim gostima i drugim radnicima.

4. Čuvanje mesnih i morskih proizvoda na krivim temperaturama

Meso, perad, morski plodovi i mliječni proizvodi nisu uvijek zamrznuti na pravoj temperaturi. Također, nemaju svi restorani generator u slučaju da ostanu bez struje, ili pak proizvodi predugo stoje u zamrzivaču. Unatoč tome, bacanje takve hrane je još jednom veliki financijski gubitak za restoran pa će ponekad nei poslužiti takvu hranu i nadati se da nikome neće biti slabo.

5. Prljavi tanjuri i pribor za jelo

Pranje suđa u perilici cijeli dan je jako skupo. Iako rijetko, bilo je situacija kad su inspektori naletjeli na restorane u kojima su se tanjuri samo brzinski ispirali i brisali te potom odmah vraćali na stolove. 

6. Prljavi stolnjaci i ubrusi

Ljudi prilikom jela znaju biti jako neuredni, a pranje stolnjaka i ubrusa za svakog sljedećeg gosta nije praktično ni isplativo. U mnogim restoranima manje mrlje će se samo istrljati iz stolnjaka, a mrvice očistiti. 

7. Pretakanje kečapa

Postoji pravilo da se to ne smije raditi, ali se baš i ne provodi. Pretakanje kečapa iz više polu-praznih boca u jednu stvara opasnost od prijenosa bakterija.  Samo se sjetite koliko ljudi dnevno dira te boce i koliko njih je opralo ruke. Uz to, ponekad prilikom procesa prijenosa kečapa nisu svi zdravstveni uvjeti zadovoljeni, to jest često se pretakanje ne događa u minimalnim higijenskim uvjetima.

8. Unaprijed pripremljena hrana

U svijetu ugostiteljstva vrijeme je jako bitna stavka kod uspješnosti nekog restorana. Ako gost dugo čeka naručenu hranu, postoji velika šansa da se nikad neće vratiti. Za vrijeme večernje gužve, kuhari, bez obzira na broj gostiju, narudžbe moraju poslati na stol u što kraćem roku. Neki restorani rješavaju ovaj problem da unaprijed skuhaju hranu, kojom potom zagrijavaju u mikrovalnoj pećnici i dodatno 'ukrašavaju' kako bi izgledala svježa. 

9. Grickalice već prije poslužene drugom gostu

Neki restorani i barovi uz piće gostima poslužuju grickalice u malim zdjelicama. Ono što ljudi ne znaju jest da se grickalice drže u velikim kontejnerima u kuhinji te da često osoblje nepojedene grickalice navečer vrati u kontejner te ih sljedeći dan opet poslužuje. Opasnost je činjenica da su grickalice dirali ljudi koji možda nemaju najčišće ruke, piše 24sata.hr

hr Sat Sep 22 2018 09:20:26 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b211d8c2af47f852a8b466f/80
Foto: Getty Images

Teme o kojima ne bi trebali razgovarati na poslu

Uredsko čavrljanje zna biti dobar način za riješiti se stresa i uhvatiti predah od napornog dana. No, o nekim temama ne biste trebali pričati s kolegama.

Večernji.hr donosi popis tema o kojima nije poželjno pričati na poslu.

Ne pričajte o prošlom radnom mjestu 

Ostavite prošlost u prošlosti i koncentrirajte se na aktualne radne zadatke i ciljeve. Ako pljujete po bivšim kolegama ili radnim zadacima i opisu posla, možete se prikazati kao netko tko ne preuzima odgovornost za svoje postupke. To svakako ne želite, posebice ako nije točno.

Zdravstveno stanje

Izbjegavajte govoriti o detaljima vašeg zdravstvenog stanja više nego je to potrebno. Ako vas kolege pitaju kako ste, odgovorite iskreno, no nemojte dijeliti dodatne informacije koje nisu bitne za njih i ne utječu na vaše radne sposobnosti.

Politički stavovi

Na osnovi vaših političkih uvjerenja, koja se možda razlikuju od onih koje vaše kolege imaju, može vas se gledati kroz neku drugu prizmu, koja zaista nije presudna za vašu radnu poziciju. Ono što vi mislite o nekom političaru ili nekim postupcima vladajućih, komentirajte sa svojim prijateljima. Radno okruženje ostavite za teme koje se tiču vašeg radnog mjesta i postizanja zadanih ciljeva, piše N1.


hr Fri Sep 21 2018 19:38:07 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba5082bcb557a947e8b5396/80
Foto: 24Kitchen

Po receptima hrvatskih mama i baka kuhat će milijuni ljudi

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti okuse i mirise Istre te otkriti jela svojeg djetinjstva...

David Skoko, chef jednog od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih restorana „Batelina“ u Banjolama kod Pule, sve je samo ne obični kuhar! Neizmjerni talent, magična osobnost i strast, okosnice su njegovog karaktera koje su ga i dovele u društvo najboljih. David će stati uz bok već daleko poznatim kulinarskim mega zvijezdama kanala 24kitchen poput Jamie Olivera, Anthony Bourdaina, Gordona Ramseya, Marthe Stewart!

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti jednostavna, tradicionalna jela koja je začinio svojom kreativnošću. U svakoj epizodi pratit ćemo pripremu jednog cjelovitog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspiriran okusima iz djetinjstva. Jela će se uglavnom bazirati na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje chef Skoko iznimno poštuje i čiju nutritivnu vrijednost ističe.

Kako pripremiti rajčice punjene skutom, kaparima i slanim inćunima, salatu od gambera s lukom i celerom ili pak prekrasne deserte kao što su fritule s prošekom, skuta s karameliziranim smokvama i još mnogo novih okusa i doživljaja hrane. Bit će tu i istarskih kobasica kuhanih u vinu te labinskih krafa s muškatom i medom te drugih jela koja se prenose generacijama. 

Šira javnost mogla se upoznati s Davidovim radom kada je ugostio, a i zadivio svjetsku gastronomsku legendu i svog idola - Anthony Bourdaina. Uz činjenicu da je riječ o jednom od najoriginalnijih i najkreativnijih kuhara, David Skoko ima i vrlo zanimljivu biografiju. Naime, riječ je o kuharu koji je rođen u obitelji s četiri generacije ribara. Tako nekako je i započela priča o „Batelini“ – malom obiteljskom restoranu kojeg je pokrenuo njegov otac.

Nakon početnog perioda pripremanja „klasične“ hrane, Davidova strast prema kuhanju uzela je maha te je počeo stvarati nevjerojatna inovativna jela, što je njegovom restoranu donijelo titulu najboljeg restorana Hrvatske 2014. godine. Blistava karijera, brojne nagrade i suradnje sa svjetskim poznatim kuharima prepoznate su od strane Fox Networks Group Hrvatska, kao ključne kvalitete chefa koji će najbolje predstaviti hrvatsku kuhinju, piše punkufer.hr



hr Fri Sep 21 2018 17:03:28 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .