Kobrin iskaz na policiji: “Mislio sam da sam ga samo piknuo”

Nakon što je noć proveo u ćeliji u prostorijama policije na zagrebačkim Oranicama, u petak u 11 sati doveli su ga na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Tamo je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja. Kako se doznaje, Paloš je u tužiteljstvu iznio svoju obranu, ali nije priznao sve za što ga se sumnjiči.

– Mislio sam da sam ga samo piknuo! I ne, nisam bježao! Nisam bio svjestan – rekao je policajcima Paloš, javlja Jutarnji list. Paloš je kazao da je saznao da je mladić preminuo tek kad je pročitao novine.

Željko Macan, Palošev odvjetnik kazao je kako njegov klijent žali zbog događaja.

– Pokajnički se držao na ispitivanju. Iznio je obranu i odgovarao na pitanja. Fizičko naguravanje nije negirao, no treba vidjeti porijeklo ozljeda. Nije bio svjestan da je mladića ubo niti je znao za njegovu smrt. Nije točno ni da je bježao kad je vidio medijske napise. DORH je tražio da ga se pritvori po dvije osnove, zbog mogućeg bijega i opasnosti od ponavljanja, no na kraju je pritvoren zbog ovog drugog. Svakako ćemo uložiti žalbu na tu odluku – rekao je  Macan. Dodao je kako su ponudili jamčevinu, no sud ju je odbio.

Kobni ubod zbog svađe s vozačem busa

Podsjetimo, Paloš se na Uskrs nešto prije 18 sati vozio autobusom linije 268 prema Velikoj Gorici. Na stanici Oreškovićeva u zagrebačkoj Sloboštini u autobus je na prva vrata ušao Ante Škember (29). I on se vraćao kući nakon što je taj dan pio u kafićima u Ulici sv. Mateja i Vajdinu vijencu. Tražio je vozača da ga pusti u autobus bez karte jer je Uskrs.

– Ne mogu te pustiti bez karte – rekao mu je vozač i ugasio motor. On je u tom trenutku pokušao proći kraj vozača, no usprotivio mu se Džemal.

Na snimci koju je ekskluzivno objavio 24sata vidi se kako je Džemal zapriječio prolaz mladiću, nakon čega ga je mladić udario šakom. Tučnjava se nastavila izvan autobusa, gdje je Džemal u jednom trenutku rukom zamahnuo prema Škemberu. Iako se to na snimci ne vidi, u ruci je imao nož skakavac, kojim je Škemberu zadao smrtonosni ubod.

Nakon prepirke Džemal sjeda u autobus i nastavlja put kući u Veliko Polje, a mladić ostaje stajati na autobusnoj stanici.

Ni vozač ni drugi putnici nisu primijetili da se mladiću dogodilo nešto strašno te su nastavili s vožnjom. Ranjeni Škember uspio je napraviti još nekoliko koraka, nakon čega se čučnuo, pa sjeo, a zatim legao na travu kraj metalnog kontejnera, gdje ga je spazila prolaznica.

POSLJEDNJE DODANO: