Masovno trovanje jagodama: ‘Krenuli su bolovi u trbuhu i mučnina, bilo mi je sve gore’

Bolnice diljem Srbije pune su ljudi koji su se navodno otrovali jagodama. Inspekcije isputuju slučaj, piše srbijadanas.com. 

Većina njih primljena je u teškom stanju, a uglavnom su se žalili na želučane tegobe, povraćanje i proljev, ali i visoku temperaturu i potpuni kolaps organizma.

Stručnjaci kažu da se ovi simptomi javljaju kada su jagode prskane prejakom dozom pesticida ili su zaljevane prljavom vodom punom bakterija. Hitne službe ovakav slučaj masovnog trovanja jagodama nisu imale desetljećima.

Beograđanin Aleksandar Ilić (59), završio je u bolnici zbog trovanja jagodama. Prvo je pomislio da ima obični želučani virus, a onda mu se stanje počelo komplicirati, piše vijesti.hr

– Poslije ručka pojeo sam pola kilograma jagoda i tijekom noći su krenuli bolovi u trbuhu i stravična mučnina. Do jutra mi je bilo sve gore. Počelo je povraćanje, proljev, groznica, a temperatura je rasla i do 40 stupnjeva. Sve sam pripisivao želučanom virusu i popio potrebne lijekove. Međutim, meni je bilo sve gore toliko da sam u jednom trenutku pomislio da ću umrijeti. Otišao sam u obližnji dom zdravlja, a kada su me vidjeli u kakvom sam stanju odmah su me poslali na Hitnu. Kada su me primili, doktor je odmah pitao da li sam jeo jagode. Očito je da nisam bio jedini slučaj. Zadržan sam u bolnici uz infuziju i antibiotike”, rekao je Ilić za srbijadanas.com.

POSLJEDNJE DODANO: