Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/59c23dfab9e03e1e6d8b4577/80

Putevima vinove loze: Top destinacije za ljubitelje vina

- Turneja po vinskim podrumima je na vrhu liste želja svakog ljubitelja vina, a više od 30% globalnih putnika izjavilo je da će u 2017.* godini posjetiti neke od vinskih podruma. Bilo da poznajete svoj Chardonnay kojeg naručujete u luksuznim restoranima ili ste tek krenuli s upoznavanjem vinskih karata, ne trebate brinuti, jer Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještaja, proučio je više od 1,4 milijuna smještajnih jedinica na svojim stranicama i analizirao više od 126 milijuna pouzdanih recenzija kako bi predstavio sedam prekrasnih destinacija za sve ljubitelje vina. Na ovim lokacijama možete probati domaće proizvode, naučiti kako napraviti vino vrhunske kvalitete i zadiviti goste na sljedećoj večeri koju ćete organizirati vašim prijateljima s raznim suvenirima koje možete kupiti na ovim lokacijama.

1.  Beaune, Francuska

Beaune je nekada davno bio na dnu tropskoga mora i to je tajna bogatog tla koje omogućuje da Burgundy vina proizvedena u tom kraju imaju predivnu aromu. Kako bi isprobali prave okuse ovog područja, treći vikend u studenome posjetite Hospice de Beaune aukciju vina i festival koji se tamo održava.  

 Gdje odsjesti: U povijesnom centru Beaunea, Barbary Lane House Rental nudi apartmane s kaminom i pogledom na veliko imanje koje datira iz 17. stoljeća. Pravo osvježenje nakon gradskih gužvi i betona. 


2. Stellenbosch, Južna Afrika

S obzirom na više od 150 prostorija za kušanje vina, definitivno vam neće biti dosadno u avanturi po Stellenbosch Wine Route. Visoko ocijenjen od strane putnika koji posjećuju vinograde i vole vino, hranu i predivnu prirodu, ova očaravajuća destinacija dočekuje vas festivalima vina i drugim događanjima.

 

Gdje odsjesti: Smješten između vinograda, u podnožju Helderberg planine i u blizini Stellenboscha, Eikendal Lodge ima zadivljujuće vrtove i bazen. Cucina di Giovanni restoran @Eikendal servira ručak i večeru u vinskom podrumu, čemu prethodi šarmantna petnaestominutna šetnja od glavne lože.

 3. Rüdesheim am Rhein, Njemačka

Pitoreskni gradić Rüdesheim am Rhein smješten u Rhine Valley je veoma poznata i popularna destinacija za kušati vrhunska vina i dom je muzeja Rheingau Wine u kojem možete pogledati kolekciju predmeta od antičkih vremena do danas.

 Gdje odsjesti: Okružen lijepim ulicama staroga grada, Breuer's Rüdesheimer Schloss nalazi se unutar zgrade iz 18. stoljeća u Rüdesheimu. U tradicionalnoj ponudi hotela nalazi se široka ponuda vina iz vlastite vinarije koja se mogu kušati i kupiti.


4. Mendoza, Argentina

Premda je sorta loze za vino Malbec originalno iz Francuske, odlično uspijeva i u klimi Mendoze. Nije čudno da je vino iz tog kraja poznato po svojem raskošnom voćnom okusu jer se grožđe na ovom području kupa u suncu 300 dana u godini.

 Gdje odsjesti:  Bed And Breakfast Plaza Italia je mala kuća za goste u kojoj ćete se osjećati kao doma, a nalazi se samo 300 metara od ulice Rivadavia Street i trga Independant. Ova destinacija je popularna među putnicima Booking.com-a kao odredište s predivnim vinogradima, prirodom i gurmanskom hranom. Na imanju je moguće i proći turneju kušanja vina. 

5. Napa Valley, SAD

Vinogradi Napa protežu se širom beskrajnih zelenih brežuljaka i ponose se proizvodnjom prvoklasnog grožđa. Divno je zalutati prostranim vinogradima i upoznati ljude koji stoje iza proizvodnje vina dok se opuštate na odmoru čak i tijekom zime kad možete nesmetano uživati u svakoj kapi vašeg omiljenog vina daleko od gužve. 

 Gdje odsjesti: Milliken Creek Inn je luksuzan hotel isključivo za odrasle u Napa Vally i nalazi se samo 15 minuta vožnje od vinarije Francis Ford Coppole, Renteria Wines i vinograda Rocca Family. Na recepciji glavne kuće hotela doćekat će vas vino i sir dobrodošlice. Savršeno! 

6. Pokolbin, Australija

Okružena mnogobrojnim vinarijama Hunter Valleyja, ruralna područja Pokobina nalaze se u najstarijim vinskim područjiima Australije i dom su raznolikom smještaju i restoranima koji nude lokalna vina i sezonsku gurmansku hranu.

 Gdje odsjesti: Smješten u Pokolbinu u Hunter Valley, Berenbell Vineyard Retreat nudi smještaj sa zapanjujućim pogledom na vinograd i Brokenback Mountain Range. Imanje se nalazi samo 5 minuta hoda od mnogobrojnih restorana i vinarija.


Facebook komentari

hr Wed Sep 20 2017 12:08:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a357e2bb9e03ea0258b46ba/80

Prilika za one koji traže posao: CIA nudi milijun kuna godišnje instruktorima hrvatskog jezika

CIA traži ljude koji govore hrvatski, srpski ili bosanski jezik. I spremni su dobro platiti. Ova obavještajna agencija traži iskusne i kvalificirane instruktore stranih jezika za godišnju plaću koja, bez bonusa, može iznositi do 161,900 dolara. Prevedeno u domaću valutu, CIA nudi plaću od nešto više od milijun kuna
Uz regularnu plaću, potencijalni novi zaposlenici dobivaju i bonuse koji mogu iznositi i do 35 tisuća dolara. Bonusi se isplaćuju ovisno o jeziku i poziciji, a visina bonusa ovisi o kriterijima koje postavlja CIA. Također, instruktori koji govore više jezika, mogu se kvalificirati za isplatu više bonusa, piše Index.

Osim hrvatskog, bosanskog i srpskog, traže se instruktori drugih jezika, a popis možete pogledati ovdje

Kako navode na svojim službenim stranicama, "CIA pruža prvoklasnu obuku energičnim, kreativnim i upornim profesionalcima".

Uvjeti

Kandidati moraju imati diplomu iz stranog jezika, odnosno iz lingvistike ili nekog srodnog polja. Moraju imati između dvije i pet godina iskustva, kao i dokazano znanje iz povijesti, kulture, politike i ekonomije područja u kojemu su stručni. Također, traži se sposobnost korištenja posljednjih tehnoloških i predavačkih vještina. Poželjno je iskustvo predavanja jezika odraslima, od početnog stadija do nivoa tečnog govornika. Poželjno je i da su se kandidati školovali, živjeli ili radili u inozemstvu. Jedan od uvjeta je i vrhunsko poznavanje engleskog jezika. 

Svi kandidati moraju proći medicinski i psihološki pregled, testiranje na detektoru laži te detaljnu provjeru identiteta. Jedan od uvjeta je posjedovanje američkog državljanstva. Kako bi CIA uopće razmatrala kandidaturu, jedan od uvjeta je da prijavljeni nisu koristili droge u posljednjih 12 mjeseci. Ta stavka bit će pažljivo provjerena.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
 

Facebook komentari

hr Sat Dec 16 2017 21:18:19 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a35525db9e03ee1288b45de/80
Foto: Facebook Udruga Most

U Splitu održana humanitarna akcija "A di si ti?"

U organizaciji Udruge "MoSt" u Splitu je u subotu održana 17. humanitarna akcija "A gdje si ti?" na kojoj se prodajom doniranih stvari prikupljao novac za opremanje Centra za beskućnike i osobne potrebe korisnika.
Humanitarna akcija se održala na trgu ispred HNK gdje su na štandovima brojne donirane stvari prodavali volonteri MoSta, te tako prikupljali novac za korisnike. Prethodno su građani Splita i okolice MoStu ciljano za tu akciju donirali mnoge vrijedne stvari koje su se danas našle na 40 štandova.

Prodavale su se knjige, stripovi, enciklopedije, nakit, udžbenici, slike, društvene igre, razne rukotvorine, CD- ovi, DVD- ovi, igrice, suveniri, ukrasi i ostalo.

U tu se humanitarnu akciju organizirano uključilo 50 organizacija, klubova, osnovnih i srednjih škola, gimnazija, sportskih društava, novinara, raznih tvrtki, pojedinaca, sportaša, glazbenika i brojnih drugih, a u ulozi volontera su se među brojnima našli političari i igrači Hajduka.

Cilj akcije je bio senzibiliziranje javnosti za problem beskućništva te promocija solidarnosti i volonterstva.

Facebook komentari

hr Sat Dec 16 2017 18:08:26 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a353084b9e03e70268b466c/80

Kolači vam ne uspijevaju? Sedam je mogućih razloga za to!

Problem koji brojne početnike u kuhinji dovodi do odustajanja u pripremi kolača je njihov loš ishod. Naime često se događa da iako recept pratite u cijelosti od koraka do koraka nakon pečenja rezultat nije zadovoljavajući nego dapače potpuna katastrofa. Otkrivamo najčešće greške zbog kojih vam vaši kolači ne uspijevaju
1. Umjesto praška za pecivo koristite sodu bikarbonu i obrnuto 
Prašak za pecivo je napravljen od sode bikarbone, no njihova struktura i tekstura je posve različita kao i učinak koji imaju u pojedinim receptima. Soda bikarbona samo reagira i proizvodi ugljični dioksid kada je pomiješana s kiselim sastojcima poput čokolade, jogurta, kiselog mlijeka ili octa. Prašak za pecivo pak proizvodi ugljični dioksid kada se pomiješa s vodom, piše zadovoljna.hr.

2. Izbjegavanje prosijavanja suhih sastojaka
U brojnim receptima naznačeno je kako suhe sastojke treba prosijati prije dodavanja u smjesu, no brojni ga preskaču. Ovaj korak je važan jer prosijavanjem brašna uklanjamo moguće grudice u tijestu, dok prosijavanje praška za pecivo osigurava da se na površini kolača ne stvaraju rupice.

3. Otvarate vrata pećnice za vrijemepečenja
Otvaranjem vrata pećnice dolazi do puštanja topline vani koja uzrokuje propast kolača. To se događa jer smjesa u sredini ostaje svježa i potrebno joj je točno naznačeno vrijeme da se cijela pretvori u željenu teksturu, puštanjem topline dolazi do ispuhavanja toplog zraka iz smjese i ona pada. Ovo pravilo se posebno odnosi na kolače i biskvite bez brašna.

4. Predugo miješate tijesto 
U posljednje vrijeme sve više se koriste automatizirane miješalice čijim pak opcijama treba ovladati prije negoli se upustite u njihovo korištenje. Naime presnažno promiješano tijesto stvorit će mjehuriće zraka koji će nakon pečenja samo splasnuti. Pravilo je da šećer i maslac trpe snažno miksanje dok druge sastojke valja umiješati ručno.

5. Zaboravljate protresti kalup s tijestom 
Posebno naznačeno u gotovo svakom receptu je savjet da tijesto nakon što ga izlijete u kalup protresete, brojni ovo izbjegavaju, a za posljedicu dobiju površinu kolača koja je kvrgava. Ovaj savjet je vrijedan jer treskanjem tijesta, posebno onog koje je debelo i ljepljivo, istjerujete mjehuriće zraka što spriječava da kolač splasne i ostane s rupom u sredini.

6. Bjelanjke naglo dodajete u smjesu miksanjem
Greška koju brojni rade u nastojanju da što prije završe s pripremom kolača je naglo dodavanje istučenih bjelanjaka u smjesu. Naime na ovaj način bjelanjci postaju vodenasti, gube pjenastu strukturu zbog čega tijesto nakon pečenja u sredini ostaje vlažno i svježe. Bjelanjke treba u smjesu dodavati žlicom malo po malo na samom početku i potom nježno umiješati ostatak.

7. Predugo ostavljate žutanjke i šećer bez miješanja
Brojni recepti posebice za torte započinju prvim korakom miksanja žutanjaka sa šećerom, no posve lagan pothvat već u startu može prouzrokovati lošu teksturu biskvita. Naime šećer se veže na žutanjke i stvaraju se kristali koje je teško izmiksati i pretvoriti u glatku teksturu, osim toga svi naredni sastojci teško se vežu u homogenu smjesu.

Facebook komentari

hr Sat Dec 16 2017 15:45:36 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a352e20b9e03ede278b45f5/80

Winnie the Pooh slavi 90. rođendan u londonskom muzeju V&A

"Winnie the Pooh: istraživanje klasika" ime je nove izložbe u londonskom Victoria and Albert (V&A) muzeju posvećene jednom od najdražih dječjih likova, medvjediću Winnieju.

S više od 230 izložaka, orginialnih rukopisa i interaktivnih elemenata, izložba vodi posjetitelje na put u magični svijet dječaka Christophera Robina, glavnog lika serije knjiga i autorovog sina.

Cilj je izložbe, koja će biti otvorena do travnja 2018., baciti novo svjetlo na petogodišnju umjetničku suradnju između Christopherovog oca A.A. Milnea (1882-1956.) koji je stvorio priče o "Winnie-the-Poohu" i ilustratora E.H. Sheparda (1879-1976.).

"Postoji malo kreativnih odnosa koji su uspjeli do te mjere zabljesnuti bezbrojne generacije čitatelja, poput ovog odnosa dječjeg pisca i ilustratora", kaže V&A o Milneu i Shepardu.

Među najvrednijim dijelovima izložbe su Milneov originalni rukopis priče "House at Pooh Corner", brojni Shepardovi crteži u olovci te plišane igračke Pooha i ostalih.

Ističe se i rukom oslikan keramički servis za čaj darovan princezi Elizabeti, današnjoj britanskoj kraljici, 1928.


Facebook komentari

hr Sat Dec 16 2017 15:45:08 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .