Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/583d3d9a1eea8f1d028b4572/80

Požar za dobro jutro: Rano jutros planuo Renault

Još se ne zna uzrok požara

Jutros oko 5 sati, u Ulici sv.Marije u Zadru, izbio je požar na Renaultu u vlasništvu 45-godišnjaka, a vatra je zahvatila i Opel u vlasništvu 36-godišnjakinje.

Na mjestu događaja obavlja se očevid kojim će se utvrditi uzrok požara, materijalna šteta i ostale okolnosti događaja.

Facebook komentari

hr Tue Nov 29 2016 09:35:49 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/58ac49e5b4739835678b45e6/80
Foto: Zadarski list, Screenshot / Google Maps

Inače miroljubljiva osoba: Zadarski SDP-ovac priznao da ključevima namjerno oštećuje tuđa vozila

Vijest se u početku činila nevjerojatnom jer je Meštrović u Zadru, i kao političar i kao građanin, poznat kao vrlo miroljubiva osoba

 Romano Meštrović, poznati zadarski političar u mirovini, bivši saborski zastupnik i predsjednik zadarskog SDP-a vozačima u Ulici Svete Nediljice u Varoši - oštećuje tuđa vozila! - prenosi Zadarski list koji je zaprimio dojavu o tome.

Vijest se u početku činila nevjerojatnom jer je Meštrović u Zadru, i kao političar i kao građanin, poznat kao vrlo miroljubiva osoba za koju čak i njegovi najžešći politički protivnici kaže sve najbolje, prije svega kako ga, za raziku od mnogih političara, krase uljuđena komunikacija i strpljivost.

Međutim, odlaskom na mjesto događaja dojava građana pokazala se ipak točnom. Naime, neki od vozača koji parkiraju vozila u Ulici Svete Nediljice pokazali su svoje automobile na nekoliko mjesta izgrebane ključem. Priznaju kako nisu stanari te ulice, u kojoj je dvorište ispred zgrade u kojoj živi Romano Meštrović prenapučeno automobilima. I to ih uglavnom parkiraju vlasnici vozila koji u obližnjoj zgradi ne stabuju, već ovdje dolaze samo parkirati.

Meštrović se javio i javno progovorio o ovom problemu te se odlučio ispričati:

- Priznajem da sam ga ključem izgrebao ta vozila i ovim se putem javno ispričavam onima čija sam vozila oštetio. Da mi je tko rekao da ću ovo jednog dana učiniti, ne bih mu vjerovao, ali situacija u kojoj smo dovedeni, postala je neizdrživa. Pribjegao sam očajnom činu kako bih nekome skrenuo pažnju da pomogne mojoj obitelji i stanarima ove zgrade. Nikoga nije briga za ovo, ni policiju, ni komunalne redare, jednostavno nikoga. Pa, je li trebalo doći do toga da ja ovo napravim kako bi nama stanarima netko konačno pomogao? - pita se Meštrović, pojašnjavajući o čemu se radi.

- Moja supruga ima metal u koljenima, pa možete zamisliti kako hoda, a malog unuka u kolicima više ne možemo dovesti do stana, zbog toga što nam prolaz zapriječuju automobili čiji vlasnici koji ovdje ne žive i nemaju veze s ovom ulicom. Dođu ovdje i parkiraju, oduzimajući nam mjesto ne samo za vozila, što mi je čak manji problem, nego za najnormalniji prolazak do stana. Pa roditelji s dječjim kolicima više ne mogu tuda proći! Kada se moja supruga jednoga dana između svih tih vozila jedva provlačila, pao mi je mrak na oči zbog tog bezobrazluka i izgrebao sam nekoliko automobila. Teško mi je i tome sam pribjegao kao očajnoj opomeni jer nitko ne reagira i nikog više nije briga zbog ovog problema - poručuje Meštrović. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Facebook komentari

hr Tue Feb 21 2017 15:14:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/58a9e894b47398f75f8b45c0/80
Foto: Zvonko Kucelin

Treći pokušaj deložacije:Policija iznosi stvari iz restorana bivše supruge Miše Kovača

Ovo je treći pokušaj deložacije Anite Kovač i Vinka Gulina iz kuće u Tribunju, koja je na javnoj dražbi prodana prije dvije godine obitelji Grbeša iz Zagreba za 1,14 milijuna kuna, a procijenjena je na oko 480.000 eura

Od utorka ujutro traje deložacija pokretnina iz tribunjskog restorana "San Antonio" u prizemlju obiteljske kuće Anite Kovač, bivše supruge popularnog pjevača Miše Kovača i miss bivše SFRJ, te njezina partnera Vinka Gulina, a njih dvoje će još neko vrijeme ostati na katu kuće jer je Kovač odbila vozilom hitne pomoći otići u bolnicu.

 Kovač nije izlazila pred okupljene novinare, a Gulin tvrdi kako ona ima upalu pluća te ozbiljnih problema sa srcem.

- Ona je u teškom zdravstvenom stanju, pa je deložacija dijela kuće u kojem je stan odgođena za sutra, ali je njezino zdravstveno stanje takve naravi da u normalnom životu za oporavak treba najmanje mjesec dana. Nije otišla u bolnicu, ne želi napustiti dom jer bi u tom trenutku pitanje iseljenja bilo puno jednostavnije za ovrhovoditelje. Stavila je svoj život u ugrozu uz uvjet da sačuva nekretninu - izjavila je odvjetnica obitelji Doris Košta, koja je podnijela prijedlog za izuzeće ovršiteljice Grozdane Juričev Šprljan iz suda.

 Naglasila je kako je u ovom trenutku jedino bitno da ovršenik sačuva nekretninu, barem djelomično, dok su za donji dio, kaže, angažirani ljudi od strane ovrhovoditelja da iznesu stvari i odnesu u skladište. Izvijestila je kako je pokrenula ukidanje pravomoćnosti na ovršnom aktu, a Uskoku je podnijela kaznenu prijavu. 

- Nadam se da će oni to obraditi na adekvatan način, a kao bivša tužiteljica vjerujem da to mora rezultirati određenim kaznenim progonom, samim tim i poništenjem te kaznene dosude - rekla je Košta.

Treći pokušaj deložacije Kovač i Gulina iz kuće u Tribunju

 Inače, ovo je treći pokušaj deložacije Anite Kovač i Vinka Gulina iz kuće u Tribunju, koja je na javnoj dražbi prodana prije dvije godine obitelji Grbeša iz Zagreba za 1,14 milijuna kuna, a procijenjena je na oko 480.000 eura.

 Ovršni postupak nad kućom kod tribunjske pokrenuo je Talijan s kojim je Anita Kovač potpisala dokument o kupnji vanjskog šanka u obliku ružičastog Cadillaca. Kako priča Vinko Gulin, taj Talijan, inače vlasnik firme American Old Collections, dokument je zajedno s odvjetnicom Brankom Brkić Nakić ovjerio kod javne bilježnice, međutim bez prisustva Anite Kovač.

- Talijan je mali mafiozo, švercer, preko naših odvjetnika i sudaca uvalili su nas u probleme. Dali smo mu dvije i pol tisuće eura, a tada je digao ovrhu i po njemu smo dužni još oko 10 tisuća eura. Ugovor je falsificiran i ovjeren kod javne bilježnice Nakić, a njena nevjesta, odvjetnica Brkić je to zlouporabila. Falsificiran je potpis Anite, ona je potpisala da je ona dužna oko devet tisuća eura, da bi se kasnije popelo na 15 tisuća - izjavio je Gulin ispred kuće u Tribunju. 

Naknadno se, kaže, ispostavilo da je Anita Kovač potpisala ugovor s firmom koja je ugašena još 2003., ali da je temeljem tog ugovora Talijan podigao tužbu.

Facebook komentari

hr Tue Feb 21 2017 14:15:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/5844177e1eea8f351a8b4584/80
Foto: Facebook

Nastavljeno suđenje po tužbi Ranka Ostojića protiv Velimira Bujanca

Bujanec je, uz ostalo, Ostojića nazvao "beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem" te u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca: "Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole"

Saslušanjem svjedoka o okolnostima stradavanja hrvatskog branitelja Darka Pajičića 2013. u Vukovaru, na osječkom sudu u utorak je nastavljeno suđenje po tužbi za klevetu bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića protiv novinara Velimira Bujanca, u čijoj je emisiji "Bujica" Ostojić proglašen krivim za smrt tog branitelja dok je sudjelovao u razbijanju dvojezičnih ploča.

 Ostojić je podnio tužbu zbog niza uvreda i kleveta izrečenih u"Bujici" emitiranoj 25. studenoga prošle godine na Osječkoj televiziji. U toj emisiji Bujanec je, uz ostalo, Ostojića nazvao "beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem" te u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca: "Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole".

 Svjedokinja Vilma Vidović kazala je kako je toga dana, prolazeći automobilom, vidjela Pajičića kako leži uza zid vukovarske policijske postaje i krvari iz glave, ocijenivši nevjerojatnim da policajci, za čije je intervencije Pajičić ozlijeđen, stoje oko njega i ne pomažu mu.

 Istaknula je kako je u to vrijeme u Vukovaru situacija bila tužna i uznemirujuća, jer su građani bili razočarani "zbog ćiriličnih ploča koje su stavljene preko noći". Odbila je odgovoriti na Ostojićev upit kada je nakon toga događaja ponovno srela Darka Pajičića, jer bi, kako drži, time Pajičića dovela u nepriliku, s obzirom da ga se u izjavama nekih osoba tretiralo kao osobu sklonu alkoholu.

 I svjedok Ante Čulina rekao je kako je prolazeći automobilom pored policijske postaje vidio Pajičića kako leži i krvari na cesti. Tvrdi da je vikao na policiju zašto mu ne pomognu, a nakon par minut prišlo mu je nekoliko policajaca, zavrnulo mu ruku i odvelo u policijsku postaju, uz obrazloženje da je sudjelovao u napadu na službenu osobu.

 Ostojićev odvjetnik Radan Kovač prigovorio je iskazu oboje svjedoka, smatrajući kako oni nemaju neposrednih saznanja o okolnostima stradavanja Darka Pajičića.

Sudac: Ovo se polako pretvara u suđenje u uzrocima smrti Darka Pajičića

 Sudac Ivan Sajter u više je navrata optuženog Bujanca upozoravao da ne upada u riječ ostalim strankama u postupku, a tijekom isticanja novih dokaznih prijedloga optužbe i obrane ocijenio je da se postupak, umjesto utvrđivanja odgovornosti za klevetu, "polako pretvara u suđenje o uzrocima smrti Darka Pajičića".

 Odbijen je prijedlog optužbe da se ispita tadašnji načelnik vukovarske policijske postaje Miro Bradić, jer su MUP i Ravnateljstvo policije dostavili službeno izvješće da je policija u tom slučaju opravdano i zakonito koristila sredstva prisile.

 Novo ročište zakazano je za 25. travnja, kada bi se kao svjedoci trebali ispitati vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, neposredni svjedok Pajičićeva stradavanja Robert Horvat te sudsko-medicinski vještak Mladen Marcikić, koji je, smatra optužba, u svome nalazu jasno utvrdio uzrok Pajičićeve smrti te teška epileptična oboljenja od kojih je bolovao.

Facebook komentari

hr Tue Feb 21 2017 13:21:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/58ac2045b47398de688b457a/80
Foto: Screenshot / YouTube

Ponovno svjedočio bivši čelnik Croatia osiguranja koji je prvi javno progovorio o aferi Fimi media

Sanader, kao i njegovi branitelji, prigovorili su istinitosti Mihanovićeva iskaza tvrdeći da ne govori istinu o vezi sastanka u Vladi

Bivši član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović, koji je prvi javno progovorio o aferi Fimi media, i na ponovljenom je suđenju potvrdio da je bivši premijer Ivo Sanader čelnicima javnih tvrrtki na sastanku u Vladi u travnju 2007. najavio da će ih tadašnji HDZ-ov rizničar i šef Carine Mladen Barišić pozvati na sastanak o suradnji s jednom tvrtkom.

Mihanović se prisjetio kako je na kraju sastanku pred 14 ili 15 šefova javnih tvrtki, uglavnom članova HDZ-a, na kojemu se razgovaralo o podizanju kvalitete poslovanja Sanader pitao: "Mladene kako se zove firma". Barišić je na to odgovorio: "Fimi media", kazao je svjedok. Dodao je i da mu je prvi dojam bio da se radi o varaždinskoj tvrtki Fima koja je kasnije bila uključena u aferu Spice.

Idućeg dana Mihanović je dobio poziv iz Barišićeva ureda i došao na sastanak na kojemu ga je tražio da se upozna s vlasnicom Fimi medije Nevenkom Jurak te da Croatia osiguranje surađuje s njenom marketinškom agencijom, po mogućnosti putem izravnih pogodbi.

U dogovoru s tadašnjim direktorom Croatia osiguranja Hrvojem Vojkovićem Mihanović je odlučio "odugovčaliti", no Barišić ga je navodno nedugo nakon toga nazvao i rekao da su se svi osim njega sastali s Jurak. Kada se konačno susreo s vlasnicom Fimi medie Mihanović ju je navodno obavijestio da s njom neće izravno poslovati, nego će raspisati javne natječaje.

Mihanović je kazao da se zbog Barišićevih pritisaka pokušao obratiti i Sanaderu koji ga je uputio na političkog tajnika stranke Marija Zubovića. Na sastanku sa Zubovićem i Barišićem, u sjedištu zagrebačkog HDZ-a svjedok im je, kako tvrdi, pokušao objasniti da će "svi nastradati i da će ih za četiri godine novi ministar policije" sve uhititi, na što mu je Zubović poručio da "radi po svojoj savjesti".

Croatia osiguranje je nakon toga raspisalo četiri natječaja, a na jednom od njih za zakup oglasnog prostora na javnoj radioteleviziji pobjedila je Fimi medija čija je cijena bila povoljnija čak i od one koju je nudio HRT-ov marketing.

Sanader, kao i njegovi branitelji, prigovorili su istinitosti Mihanovićeva iskaza tvrdeći da ne govori istinu o vezi sastanka u Vladi, jer je, primjerice spomenuo, da je tamo bio i direktor Končara Darinko Bago koji je to ranije opovrgnuo.

- I Ivica Muddrinić je rekao da nije bio, a sjedio je kraj mene. Zašto uopće pričamo tko je bio, valjda postoje kamere - kazao je Mihanović dodajući da je na ulazu u vladu dao osobnu iskaznicu prošao kontrolu.

Obrana tvrdi i da se Mihanović nikada nije obratio za pomoć Sanaderu, ali i da je usklađivao svoj iskaz u Uskoku jer se nekih "bitnih detalja" sjetio tek na sudu, a ne i u istrazi. "To u ovom postupku nije izuzetak, jer su neki pred Uskokom iskazivali i 19 puta", kazao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Sanader je dodao i da je Mihanović u dobrim odnosima s bivšim glavnim državnim odvjtenikom Mladenom Bajićem s kojim je "više puta viđen u jednom restoranu na Zelenom valu".

Sanader je i na ovom ročištu, kao i na jučerašnjem u slučaju Planinska, od suda zatražio da prorijedi rasprave u njegovim postupcima jer mu je teško tri puta tjedno dolaziti na sud.

Uz bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a, njegovu bivšu stranku, Barišića i Nevenke Jurak na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Facebook komentari

hr Tue Feb 21 2017 12:08:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika

Pročitajte još . . .