Pauk: ‘Indexovi tekstovi o Hajduku i Torcidi čisto su ispoljavanje mržnje, zavisti i jala’

– Ponašanje Indexovih novinara i kolumnista prešlo je sve mjere. Potaknuti izjavama osnivača istog portala Matije Babića, okuražili su se i bestijalno počeli vrijeđati Torcidu, Split i sve navijače Hajduka – započeo je svoj Facebook status splitski gradski vijećnik Martin Pauk pa nastavio:
– Prvo je prošle godine njihov novinar Vladimir Matijanić napisao kako je ‘Torcida opasni kult’ i kako nije bitno čine li ju ‘ustašofili ili šutljiva većina opkoljena bučnim i agresivnim ekstremistima’.
Odmah nakon toga je osnivač portala dobio poruku transparentom preko Ulice Domovinskog rata na kojem je pisalo “Matija Babić – Arkan”, na što je on izjavio kako mu taj nadimak – laska.
Treći čin neumjesnog prozivanja Splićana došao je dan nakon veličanstvene proslave 70. rođendana navijačke skupine kad je Vojislav Mazzocco napisao kako “Torcida zapišava grad svojim muralima kao što agresivni džukac mokraćom upozorava druge mužjake da se izgube s teritorija”. Ogavno.
Šećer na kraju je novinar istog portala Gordan Duhaček koji je danas ‘zamjerio’ Mazzoccu da je bio preblag kad je Torcidu usporedio s džukelama, te je nazvao navijače Hajduka, citiram, “ustaškim nasilnim retardima”, a Hajduk “patetičnim i konvertitskim klubom”.
Ako je i od Indexa, previše je. Ovaj kontinuirani govor mržnje prema nama Splićanima i navijačima Hajduka je nešto najdegutantnije što sam ikad pročitao. Bez imalo zadrške indexovci vrijeđaju, etiketiraju i ocrnjuju ljude na temelju pripadnosti određenoj društvenoj skupini, što je itekako kažnjivo po zakonu, a da ne govorim kako nemilo krše novinarsku etiku.
Indexovi tekstovi o Hajduku i Torcidi nemaju nikakve veze s novinarstvom, već su čisto ispoljavanje mržnje, zavisti i jala. Sramite se, poručio je Pauk.

POSLJEDNJE DODANO: