Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5eb5c9e46f2ab8f5188b4659/80

PALA VLAST NA SPINUTU Krije li se u priči sa zapada Splita tek unutarstranački sukob u HDZ-u?

I dok je zahtjev za spajanjem, po riječima Grada, zatražio baš Kotar, u isto je vrijeme Čaljkušić tvrdio kako je on zahtjev prvi puta vidio kad je izašao u medijima.
Gradski kotar Spinut u fokus javnosti stigao je prije nekoliko dana kada su u javnost izašle nedvosmisleno različite izjave na relaciji grada Splita i Andrije Čaljkušića, HDZ-ovog čelnika ovog kotara oko spajanja Gajeve ulice i Puta svete Mande.

I dok je zahtjev za spajanjem, po riječima Grada, zatražio baš Kotar, u isto je vrijeme Čaljkušić tvrdio kako je on zahtjev prvi puta vidio kad je izašao u medijima.

Bio je to razlog za neviđenu hajku, SDP-ovac Teo Krnić bio je najglasniji, redale su se optužbe i odgovori, a epilog svega bio je zahtjev za sazivanjem sjednice na kojoj se tražilo glasanje o povjerenju, odnosno nepovjerenju Čaljkušiću.
Iako je on tvrdio kako će se sjednica održati, promijenio je zamisli i odlučio od splitskog gradonačelnika zatražiti raspuštanje Vijeća kotara. 

U cijelu farsu sa Spinuta upleo se i Stjepan Merčep, HDZ-ovac koji se odmaknuo od svoje stranke i stao uz bok oporbe i tako nanio još poteškoća u Vijeću kotara, a onda i tvrdio kako je Andrija u nizu slučajeva lagao javnosti.

Ipak, i dalje se nitko ne može oteti dojmu kakvu je podršku Čaljkušić dobio nakon objave koja se mogla protumačiti i kao kraj jednog političkog života.
S obzirom na to da je današnjim danom moja uloga u Vijeću GK Spinut završena, zahvaljujem se vijećnicima svih političkih opcija koji su u proteklih šest godina sa mnom kvalitetno surađivali u radu za dobrobit stanovnika našeg kvarta, napisao je Čaljkušić čiju su objavu zasuli sve pozitivni komentari koji su kao zaključak imali kako je baš s HDZ-ovcem i Kotar procvjetao.

Štoviše, izvori bliski Gradu govore kako je posrijedi tek unutarstranački sukob u redovima HDZ-a jer zbilja je posve realno kako su iz Splita, i bez isticanja tko je zatražio spajanje ceste, mogli objaviti kako je isto odbijen tako ne dovodeći, laički rečeno, Andriju u probleme. 

Ovako bi pomutnja bila manja, ne bi se ni 'zakotrljala cijela priča', a onda bi i Vijeće kotara mandat, uz kakve god bile poteškoće, odradilo do kraja. Kraj će, po svemu sudeći, doći prije novog početka, a bit će svakako zanimljivo vidjeti što će donijeti budućnost na Spinutu.
hr Fri May 08 2020 23:06:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed529e46f2ab8fc4e8b45b8/80
Foto: HRZ/Marinko Karačić

Širi se požar na Braču, na terenu su sve raspoložive snage s otoka i pomoć iz zraka

Stanje je, podsjetimo, bilo znatno bolje, ali svakako je pred otočnim vatrogascima burno poslijepodne.
Jutros se ponovno aktivirao požar u Milni na otoku Braču. Iako je požar, koji se krenuo još u subotu, bio ugašen u dva navrata, uz vjetar se ponovno aktivirao pa, kako nam javljaju čitatelji, i u ovim trenutcima s otoka je vidljiv gust dim.

Uz pomoć zračnih snaga vatrogasci s otoka ulažu sve napore u daljnjem širenju, ali kako smo saznali, vatra se sve više širi.

Stanje je, podsjetimo, bilo znatno bolje, ali svakako je pred otočnim vatrogascima burno poslijepodne.hr Tue Jun 02 2020 15:42:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed243b16f2ab8924a8b459f/80

Ante Bradarić-Šljujo otišao iz MOST-a i poslao zahvalu: 'Ideje je lakše bilo prezentirati uz vas!'

U ovom trenutku još nije poznato tko će ga zamijeniti u splitskom Gradskom vijeću.
Ante Bradarić-Šljujo istupio je iz MOST-a i podnio ostavku na mjestu vijećnika u splitskom Gradskom vijeću. Razlozi za izlazak su privatni, tvrdi Bradarić-Šljujo, koji se zahvalio MOST-u što ga je izabrao 2017. godine kao vijećnika.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam mogao kroz političko djelovanje isticati razne inicijative poput borbe protiv privremenog rješenja kolodvora na Kopilici, predlaganje osnivanja Zaklade za oboljele, inicijativa za izjednačavanje cijena u vrtićima, oslobađanje plaćanja vrtića  za vrijeme korone, borbu za Marjan, besplatne cijene pokaznih karata za učenike i studente i brojnih drugih inicijativa s komunalnom tematikom pomoći svojim sugrađanima, kazao je sada već bivši vijećnik.

Zahvalio se zaposlenicama splitskog ureda Mosta, Jeleni Kovačić Ivani Ljulj, Anti Čikotiću kao predsjedniku splitskog ogranka, vijećnicima, ali i novinarima.

S obzirom na to da sam svoj mandat dobio na listi Mosta, smatram da je pošteno da svoj mandat vratim stranci koja mi je i omogućila stavljanjem na listu borbu za boljitak građana na raspolaganje kako bi Most dogovorio drugu osobu koja će nastaviti zastupati interese građana grada Splita, zaključio je Bradarić-Šljujo. 

U ovom trenutku još nije poznato tko će ga zamijeniti u splitskom Gradskom vijeću.
hr Tue Jun 02 2020 15:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed654ff6f2ab82e518b45c7/80
Foto: Pixabay

Sanira se cjevovod na Poljičkoj: Postavljena cisterna kod Zdravstvene škole

Radovi na sanaciji cjevovoda započeli su u 15 sati, javili su iz Vodovoda.

Radi popravka puknuća vodoopskrbnog cjevovoda DN 200 mm u Poljičkoj ulici, doći će do prekida vodoopskrbe stanovnicima Šoltanske ulice. Cisterna s pitkom vodom bit će postavljena na terenu kod Zdravstvene škole. 

Radovi na sanaciji cjevovoda započeli su u 15 sati, javili su iz Vodovoda.


hr Tue Jun 02 2020 15:10:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed658276f2ab869518b45c2/80

'Ili vraćanje u prvobitno stanje ili totalna blokada': Proložani složni u obrani svog omiljenog kupališta!

Proložani traže vraćanje iskopanog u prvobitno stanje, ukoliko se zahtjevi ne ispune, najavljuju veliki prosvjed i totalnu blokadu
Proložani, ali i mnogi drugi iz Imotske krajine, danas su se okupili u mirnoj šetnji prema Badnjevicama kako bi zaustavili devastaciju njihovog omiljenog vodenog bisera. 

Podsjetimo, Hrvatske vode, bez konzultacije s tamošnjom vlasti - ako im je vjerovati, započeli su s radovima na održavanju, no Proložani na to gledaju kao uništavanja njihove oaze mira i osvježenja.

Prosvjed i totalna blokada

Proložani traže vraćanje iskopanog u prvobitno stanje, ukoliko se zahtjevi ne ispune, najavljuju veliki prosvjed i totalnu blokadu. 

Ovo nije prosvjed još uvijek, nego mirna šetnja. Općina prebacuje odgovornost na Hrvatske vode. Očekujemo sastanak s Hrvatskim vodama i hitan prekid radova. U suprotnom, u nedjelju veliki prosvjed i blokada ceste, no prvo sastanak! Nadamo se da će se uspjeti riješiti sve bez blokade i prosvjeda. - kazali su nam iz inicijative "Spasimo Badnjevice". 

Kako je danas izgledala mirna šetnja, pogledajte u fotogaleriji. hr Tue Jun 02 2020 14:30:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .